• Haberler
  • Gündem
  • 'Zulüm Altındaki Müslümanlara Cumhur İttifakı Sahip Çıkıyor'

'Zulüm Altındaki Müslümanlara Cumhur İttifakı Sahip Çıkıyor'

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İslam Dünyası'nda sadece zulüm altında ki Müslümanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhur İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sahip çıktığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda Kurban Bayramı bayramlaşma programı öğleden sonra partide gerçekleştirildi. Bayramlaşma programına; MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, KAÇEP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, teşkilat mensupları partililer katıldı.

Haber

“KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN”

Programın açış konuşmasını MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci yaptı. Afyonkarahisar halkı ve İslam Âleminin, mübarek Kurban Bayramını kutlayan Başkan Kahveci, “Kurban Bayramımız mübarek olsun. Bizler evlerimizde ve her yerde çok rahatlıkla bayramlaşabiliyoruz. Dünyanın birçok yerinde savaş var. Birçok yerde insanlar, Müslümanlar çok zor durumdalar. Hepsine Allah yardım etsin. Bizler elimizden geldiği ölçüde sadece toplanan yardımlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İnşallah devletimiz, milletimiz daha o bölgelerdeki insanlarımıza yapılan yardımların artırarak sürdürsün.” ifadelerine yer verdi.

Haber

“MAZLUM MİLLETLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kurban Bayramı bayramlaşma programı için MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nca parti önünde yüksek sıcaklık nedeniyle çadır kurulmadığını belirtti. Kurbanın yaklaşmak ve paylaşmak anlamına geldiğini belirten Milletvekili Taytak, şunları söyledi: “Kurban Allah’a yaklaşmayı paylaşmamı gerektirir. Cenab-ı Allah’ın bizlere Kurban Bayramı’nda göstermiş olduğu ve yüce hitabını ifade etmiş olduğu şekliyle orada Hz. İsmail’in teslimiyetini görüyoruz. Nihayetinde Cenab-ı Allah bizlere onların gönlünden geçenleri yaşamak nasip etsin. Sadece günü gün olarak değil arkasındaki mana ve anlamı bilerek yaşamak nasip etsin. Nihayetinde Ayet-i Kerime’de bunu ifade eder Cenab-ı Allah’ımızın teslim edilmene ihtiyacı yok. Biz kurbanlarımızı Allah için kesiyoruz. Önce biz kendimize ait bir ibadet yapmak için hepimiz imkânlarımız içerisinde kurbanlarımızı keserek, gönül rahatlığı içerisinde biraya geldik. Bugün Arakan’ da Filistin’de yıkılmış camilerin altında bayram namazı kıldılar. İslam Âlemi zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmıyor. Ancak sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde sahip çıkıyor. Nihayetinde Batı da 155’in üzerinde ülke Filistin’i devlet olarak tanıdı. Mazlum milletlere Türk Milleti olarak sahip çıkıyoruz ve Türk Milleti var olduğu müddet içerisinde bu böyle sürecektir.”

Haber

Bakmadan Geçme