• Haberler
  • Genel
  • Zorunlu Hekim Sigortası’nda indirim ve taksit söz konusu olamaz

Zorunlu Hekim Sigortası’nda indirim ve taksit söz konusu olamaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde Afyonkarahisar’ı temsil eden Bekir Özerdem, Zorunlu Hekim Sigortası poliçesi hazırlanırken herhangi bir indirim ya da taksit yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Özerdem, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün bu poliçelerde indirim ya da taksit yapan acentelere cezai işlem uygulayacağını vurguladı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Sigorta [&hellip]

Zorunlu Hekim Sigortası'nda indirim ve taksit söz konusu olamaz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde Afyonkarahisar’ı temsil eden Bekir Özerdem, Zorunlu Hekim Sigortası poliçesi hazırlanırken herhangi bir indirim ya da taksit yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Özerdem, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün bu poliçelerde indirim ya da taksit yapan acentelere cezai işlem uygulayacağını vurguladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’nde yer alan Özerdem Sigorta yetkilisi Bekir Özerdem, Zorunlu Hekim Sigortası olarak bilinen Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortaları poliçelerinde herhangi bir indirin ya da taksitlendirme yapılamayacağını belirtti. Özerdem, “Bazı acenteler, Afyon’daki tüm doktorları tek tek ziyaret ederek poliçelerden yüzde 10-20 arasında komisyon iadesi ve farklı jestler teklif ettiler. Hekimler de bu işteki komisyon oranının standart olduğunu bilerek bu poliçelerin peşin yapılması gerektiğini bilerek zorunlu poliçe olduğu halde poliçelerinden yüzde 20 indirim yapıp 3-5 taksitte ödemeyi kâr zannetmişlerdir. Oysa bu konuda Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği’nin yazıları çok açık. Poliçe peşin ve taksitlendirilemez. Bu poliçeden indirim yapılamaz” dedi.
Yasalar müsaade etmiyor
Merkez bölge olarak adlandırılan bölgede Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 200’e yakın sigorta acentesinin bulunduğuna dikkat çeken Özerdem, “Yapılan, 3-5 acentelerin, diğer acentelerine saygısızlığıdır. Buna yasalar dahi müsaade etmiyor. Sektör Meclisi Üyesi olarak bu işin sonuna kadar gideceğiz. Piyasada Zorunlu Hekim Poliçeleri’nde indirim yapan acentelerin üstlerine sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.
Usülsüz işlemlere ceza yolda
Hazine Müsteşarlığı’nın bu konuda yaptırım uygulayacağını da hatırlatan Özerdem, şöyle konuştu:
“Zorunlu Hekim Poliçeleri’nde tarifeye aykırı olarak indirim ve taksit olanağı sunan şirketler ve acentelere geriye dönük olarak usülsüz yaptıkları işlemleri düzeltmemeleri halinde cezai işlem yapılacağı konusunda Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir uyarı yapıldı. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, kendini bilen acente aldığı komisyonu sigortalızsına bağışlamaz. Acente zaten o komisyonla ayakta kalıyor. Birkaç acente çıkıp tabiri caizse söktörü karalayamaz. Yüzde 30 gelir vergisiyle çalışıyoruz. İndirim yapılan poliçe, hasarı nasıl karşılayacak?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme