• Haberler
  • Genel
  • Ziyaretlerde AK Parti-CHP yarıştı – Kocatepe Gazetesi

Ziyaretlerde AK Parti-CHP yarıştı – Kocatepe Gazetesi

'Yolların kesiştiği yer' olarak tanımlanan Afyonkarahisar, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde siyasetçilerin de uğrak mekanı oldu. AK Parti, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ziyaretleriyle seçmenlere ulaşırken, CHP Genel Merkezi de Afyonkarahisar'a ilgi gösterdi. Bu süreçte MHP Genel Merkezi'nden Devlet Bahçeli dışında bir tek Oktay Öztürk, Afyonkarahisar'a geldi Afyonkarahisar, 'Yolların kesiştiği ve birleştiği yer' [&hellip]

Ziyaretlerde AK Parti-CHP yarıştı

“Yolların kesiştiği yer” olarak tanımlanan Afyonkarahisar, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde siyasetçilerin de uğrak mekanı oldu. AK Parti, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyaretleriyle seçmenlere ulaşırken, CHP Genel Merkezi de Afyonkarahisar’a ilgi gösterdi. Bu süreçte MHP Genel Merkezi’nden Devlet Bahçeli dışında bir tek Oktay Öztürk, Afyonkarahisar’a geldi

Afyonkarahisar, “Yolların kesiştiği ve birleştiği yer” tanımlamasının hakkını, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti, kente ilgi gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin ilgisi ise, rakiplerine göre sönük kaldı. Seçim sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar’lılarla buluştu.
AK PARTİ İÇİN 3 BAKAN GELDİ
1 Aralık 2013 tarihi milat olarak alındığında, Adalet ve Kalkınma Partisi adına 3 Bakan’ın Afyonkarahisar’a geldiği görülüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar’da çeşitli temaslarda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Aralık’tan bu yana en geç haftada 1 kez Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Eroğlu, Mart’ın 20’sinden itibaren de Afyonkarahisar’da adeta adım atılmadık yer bırakmadı.
CHP’DEN 9 “BÜYÜK” ZİYARET
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ziyaretçiler konusundaki en sıkı takipçisi ise Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Afyonkarahisar ve ilçelerini ziyaret etti.
BİR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ise, seçim sürecinde Afyonkarahisar için sessiz kaldı. MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın seçim bürosunun açılışında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, kente geldi. Seçim süreci boyunca MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak da Afyonkarahisar’da hazır bulundu. Demokrat Parti’nin Afyonkarahisarlı Genel Başkanı Gültekin Uysal da seçim çalışmalarını Afyonkarahisar’dan idare etti.
ERBAKAN, DİLİPAK,
YILMAZ, YILDIRIM
Seçim sürecinde Elif Erbakan, Hanımlar Lokali’nin açılışında Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Abdurrahman Dilipak, Şevki Yılmaz, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise katıldıkları programlarda Adalet ve Kalkınma Partisi’ne destek verdi. AK Parti bu süreçte Uğur Işılak’ı, MHP ise Mustafa Yıldızdoğan’ı konser için Afyonkarahisar’a getirdi.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme