• Haberler
  • Genel
  • Ziraatçilere don uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Ziraatçilere don uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar ve çevresinde 17-18, 18-19 ve 19-20 Ekim geceleri hafif yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor Yurdun büyük bölümü ile birlikte Afyonkarahisar ve çevreksinde de etkisini gösteren soğuk hava şartları nedeniyle Meteroloji yetkilileri çiftçilere zirai don uyarısında bulundu.Meteroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:'Yurdumuz, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmiştir. [&hellip]

Ziraatçilere don uyarısı

Afyonkarahisar ve çevresinde 17-18, 18-19 ve 19-20 Ekim geceleri hafif yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor

Yurdun büyük bölümü ile birlikte Afyonkarahisar ve çevreksinde de etkisini gösteren soğuk hava şartları nedeniyle Meteroloji yetkilileri çiftçilere zirai don uyarısında bulundu.
Meteroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:
“Yurdumuz, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmiştir. Bu nedenle; 17-18 Ekim gecesi; Marmara’nın güneydoğusu, Ege’nin doğusu (Afyonkarahisar ve ilçeleri), Akdeniz’in kuzeybatı kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 18-19 Ekim gecesi; Marmara’nın güneydoğusu, Ege’nin doğusu (Afyonkarahisar ve ilçeleri), Akdeniz’in kuzeybatı ve kuzeydoğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 19-20 Ekim gecesi; Ege’nin doğusu(Afyonkarahisar ve ilçeleri), Akdeniz’in kuzeybatı ve kuzeydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.
Tarımsal faaliyetin sürdüğü bölgelerimizde hasat dönemindeki sebze, meyve üreticileri ile sera yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir. 2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması; Hafif don : 0 °C ila -2.2 °C, Orta kuvvette don : -2.2 °C ila -4.4°C, Kuvvetli don : -4.4 °C’den daha düşük” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme