• Haberler
  • Genel
  • Ziller tatil için çaldı – Kocatepe Gazetesi

Ziller tatil için çaldı – Kocatepe Gazetesi

2010-2011 Öğretim yılının son zili tatil dönemi için çaldı. Ciddi bir sorun yaşanmadan bir öğretim yılının daha tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitimin emek yoğunluğu arz eden uzun soluklu, meşakkatli bir süreç olduğuna değindi Sosyal faaliyetler arttı Kazım Özer İlköğretim Okul bahçesinde düzenlenen okul kapanış programının açılış konuşmasını Okul Müdürü Fadime Çetin, [&hellip]

Ziller tatil için çaldı

2010-2011 Öğretim yılının son zili tatil dönemi için çaldı. Ciddi bir sorun yaşanmadan bir öğretim yılının daha tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitimin emek yoğunluğu arz eden uzun soluklu, meşakkatli bir süreç olduğuna değindi

Sosyal faaliyetler arttı
Kazım Özer İlköğretim Okul bahçesinde düzenlenen okul kapanış programının açılış konuşmasını Okul Müdürü Fadime Çetin, 20 Eylül 2010 tarihinde başlayan 201-2011 öğretim yılının kapanış programına okul olarak ev sahipliği yapmaktan duyduuğu memnuniyeti ifade etti. Okulun Özerler Holding tarafından rahmetli babaları kazım Özer adına yaptırılarak 8 Şubat 1988 yılında öğretime başladığını belirten Okul Müdürü Fadime Çetin; “2006 Yılında yapılan ek bina ile hizmet vermeye devam etmiştir. 201-2011 Öğretim yılında hazırladığımız eylem planı ve stratejik planımızda ki hedefler doğrultusunda başarıyı arttırıcı tedbirler uygulanmış, öğrencilerin kendini en iyi ifade etme yolu olarak gördüğümüz sosyal faaliyetler arttırılmıştır. Okulumuzda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı tüm projeler titizlikle uygulanmakla beraber bir liderlik programı olan ‘Oku-Düşün-Paylaş’ projesi çevre bilincini öğrencilere kazandırmak için uluslararası Eko Okul projesi ve 9 Avrupa ülkesi ortağımızla birlikte Avrupa Birliği projesi uygulanmaktadır. 2010-2011 Öğretim yılının kapanışı nedeniyle düzenlenen bu törene katılımınızdan dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarıma ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi. Eda Bozdemir isimli öğrenci “Resim” şiirini okudu.
Hedefe mutlaka ulaşılacak
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım programın ikinci ve sonuncu konuşmasını yaptı. Yıldırım, 20 Eylül 2010 tarihinde başlayan ve 182 iş günü devam eden 2010-2011 öğretim yılının sonuna gelindiğini söyledi. Bu öğretim yılının da tüm eğitim kurumlarımızda çok ciddi bir sorunla karşılaşmadan yaklaşık 10 bin personel ve 140 bin 723 öğrenci ile gelecek yıllara daha bir azim ve şevkle başlayabilmek amacıyla kapatabilmenin mutluluğunu taşıdıklarını belirtti. Yıldırım; “Bu vesile ile 2010-2011 öğretim yılında birlikte çalıştığımız, birlikte sevinip birlikte üzüldüğümüz tüm eğitim çalışanlarımıza verdikleri emek ve gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir öğretim yılını daha geride bırakarak yaz tatilini hak eden bütün öğrencilerimizi de kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Atatürk’ün bize milletçe gösterdiği, muasır medeniyetler seviyesinin üze-rine çıkma hedefine mutlaka ulaşacağız. Bunu da eğitimle ve irfan ordusuyla başaracağız.O’nun “Eğitimdir ki,bir milleti şanlı,şerefli,yüksek bir toplum halinde yaşatır; veya kölelik ve yoksulluğa terk eder.” İlkesi biz eğitimcilerin en önemli düsturudur. Ve öyle olmaya da devam edecektir.” diye konuştu.
Öğrencileri başkalarıyla kıyaslamayın
Öğrenci velilerine ayrıca teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, eğitim çalışanlarının iyi ve kötü gününde hep yanlarında olduğuna işaret etti. Anne babaların kendilerine her konuda çok büyük anlayış göstererek destek olup onemli katkılar sağladıklarını belirten Yıldırım; “Diğer projelerimizle birlikte yürüttüğümüz ‘Bir Fincan Kahve’ projesine verdiğiniz destek sayesinde oku! ile aile arasındaki mesafe oldukça kısaldı. Bu sayede kurulan köprü ile çocuklarımızın yenilenen programlarla Türk Milli Eğitiminin amaçlarını kısa sürede gerçekleştireceklerine ve başarıyı ; daha kolay yakala-yacaklarına inanıyoruz. Bugün okullarımız ve öğrencilerimiz tatile giriyorlar. Bugün sizlerden çok önemli bir şey daha isti-yoruz: Lütfen yavrularımızı olduğu gibi kabul edin ve başkalarıyla kıyaslamayın. Tatilde bedenen ve zihnen dinlenmelerine yardımcı olun ve 2011-2012 öğretim yılının başlayacağı 19 Eylül 2011 günü yavrularımızı sağlıklı ve yeterince dinlenmiş olarak bize tekrar getirin. Eğitim bugünden yarına sonuç alınamayacak kadar zor, me��akkatli, uzun soluklu ve bir o kadar da sabır isteyen bir süreçti. Bugünün geçmişin eseri olduğunu bilerek geleceğimizi bugünden hazırlamalı; daha sağlıklı, daha üretken, daha başarılı bir geleceğin ancak bugünün çocuklarının daha iyi eğitilmesiyle mümkün olacağını hatırdan çıkarmamalıyız.” şeklinde konuştu.
Yöneticiler ve öğretmenler baş rol oyuncusu
Tüm öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım şöyle konuştu: “Bu öğretim yılında 182 gün süren uzun bir maratonun sonuna geldiniz. Sınıflarınızı geçtiniz. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Unutmayınız ki, okul öncesinden ortaöğretimin son sınıfına kadar olan sürede 2010-2011 öğretim yılı bu maratonun sadece bir etabı idi. Diğer etapları da yorulmadan koşabilmeniz için bugün ayrılacağınız yaz tatiline ihtiyacınız vardı. Bu tatili ailelerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir şekilde değerlendirmenizi, ama mutlaka bol bol kitap okumanızı, başarıya giden yolun kitap okumaktan geçtiğini bilmenizi istiyorum.”ifadelerini kullandı. Okul yöneticileri ve meslektaşlarına hitap eden Yıldırım şöyle konuştu: “Bir öğretim yılının daha sonuna geldik. Sizler bu işin başrol oyuncularısınız. Bu işe emek veren, gönül veren okul yöneticilerimizi, tüm öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarımızı tekrar kutluyorum. Sizlerle daha iyi işler başaracağımıza, ilimizdeki eğitimin seviyesini elbirliğiyle,
Sayın Valimizin desteği, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile özel öğretim kurumlarımızın önemli katkıları,gönüllü kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerimiz ile basınımızın yardım, anlayış ve destekleriyle bulunduğumuz noktadan daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum.” Önemli başarılara imza atmalarından dolayı çok kutlamak istediği öğrenciler olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, öğretim yılı boyunca yurt içinde ve yurt dışındaki sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda Türkiye’yi ve Afyonkarahisar’ı başarı ile temsil ederek ulusal ve uluslar arası başarılar elde eden ve projeler üreten isimlerini sayamadığı tüm öğrencileri yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini tek tek tebrik etti. Hidayet Yıldırım, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu başarılarının devamını diledi.
Hayırseverlere teşekkür edildi
Çağlar ötesini düşünmek zorundaki bir milletin evlatları olarak eğitime ve eğitim yatırımlarına gereken önemin verildiğini bilip, görmenin herkesi mutlu ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Eğitime verilen önemin, yapılan yatırımın bu ülke insanına verilen önem ve ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğundan asla şüphe etmiyoruz. Öğretim yılının kapanışım gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı günde, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında özel imkanlarını eğitime harcayan;okul, derslik, yurt, pansiyon, spor salonu yaptırarak bize büyük maddi katkılar sağlayan hayırseverlerimize ve okullarımızın fiziksel alt yapı ihtiyaçları dahil eğitim adına her zaman büyük desteklerini gördüğümüz Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile isimlerini burada tek tek sayamadığım,eğitiıne büyük- küçük önemli katkılar sağlayan diğer tüm hayırsever vatandaşlarımıza’huzurunuzda teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ederim. 2010-2011 Öğretim yılının kapanışı münasebetiyle düzenlenen bu törene zaman ayırarak katılımlarınızdan dolayı başta şahsınız olmak üzere tüm konuklarımıza ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına teşekkür ediyorum. Kapanış töreninin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelime, Kazım Özer İlköğretim Okulu’nun yönetici,öğretmen ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür eder,tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim.”
Dereceye girenler
ödüllendirildi
Ana sınıf öğrencilerinin sunduğu gösteri beğeniyle izlendi. Okul korosunun seslendirdiği şarkıların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri törene katılan konuklar tarafından verildi. Dördüncü sınıflarda; Birinci İrem Çoban, ikinci Emine Sude Okan, üçüncü Muhammed Oğuzhan Özkılıç oldu. Beşinci sınıflarda; Birinci Mevlüt Cevlan, ikinci Elif Buse Damlaca, üçüncü Berat Nur Saldoğan oldu. Altıncı sınıflarda; Birinci Reyhan Nilgün Yakın, ikinci Asena Merve Özer, üçüncü Eda Nur Fıstık oldu. Yedinci sınıflarda; Birinci Özge Pantır, ikinci Muhammet Murat Irgın, üçüncü Zarife Nur Alaçam oldu. Sekizinci sınıflarda; Birinci Büşra Taşlıca, ikinci Ayşenur Dayan, üçüncü Merve Özdil oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini; Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Arı, PMYO Müdürü Hasan Şahin verdi. Törene; Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Arı, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme