Ziller son kez çaldı – Kocatepe Gazetesi

15 Eylül Pazartesi gününe kadar ilk ve orta dereceli okullar için dün yaz tatili başladı. Okul kapanış programı dün öğleden sonra Kazım Özer İlkokulu’nda düzenlendi Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Kazım Özer İlkokul Müdürü Fadime Çetin yaptı.OKULDA FAALİYETLER YOĞUN Kazım Özer İlkokul Müdürü Fadime Çetin, okulun 1988 yılında öğretime 12 [&hellip]

Ziller son kez çaldı

15 Eylül Pazartesi gününe kadar ilk ve orta dereceli okullar için dün yaz tatili başladı. Okul kapanış programı dün öğleden sonra Kazım Özer İlkokulu’nda düzenlendi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Kazım Özer İlkokul Müdürü Fadime Çetin yaptı.
OKULDA FAALİYETLER YOĞUN
Kazım Özer İlkokul Müdürü Fadime Çetin, okulun 1988 yılında öğretime 12 derslikle başladığını, 2006 yılında ek binanın hizmete girdiğini kaydetti. Kazım Özer İlkokulunda akademik başarıyı artırmaya yönelik faaliyetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem verildiğini söyleyen Çetin; “Öğrencilerimiz güzel bir tatili hakkediyorlar. Ama yaz tatilinde kendilerini sadece televizyona ve bilgisayara esir etmeyin. Arkadaşlarınızla parklarda, bahçelerde oyunlar oynayın. Annenizin, babanızın oynadığı oyunları onlara sorun. Bizlere unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla çocukluğumuzu hatırlatın. Değerli öğretmen arkadaşlarım tüm yıl boyunca inançla fedakarca çalıştınız. Hepinize güzel bir tatil diliyorum. Programın hazırlanmasında maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Özerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer’e, okulumuzun tüm personeline ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
OLUMLU KATKILAR SAĞLANDI
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptığı konuşmada 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayan 2013-2014 eğitim öğretim yılının 13 Haziran Cuma günü itibariyle sona erdiğini kaydetti. 138 bin 517 öğrencisi, 8 bin 417 yönetici ev öğretmen ile 753 okulda ikinci dönemin tamamlandığını belirten Yalçın; “Tüm öğrenim yılı boyunca öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin gayretleri, çabalarıyla yoğun, verimli ve başarılı bir yıl geçirdik. Tatili hak eden öğrencilerimize iyi tatiller dileklerimle sözlerime başlamak istiyorum. Bu yıl gerek fiziki ortamların güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi gerekse yatırım programımızla birlikte dersliklerin kazandırılmasıyla eğitim öğretimimize olumlu katkılar sağlanmıştır.” diye konuştu.
MEZUNLAR ORTA
OKULLU OLDU
Metin Yalçın, öğretmen eğitimleri, seminerler, okullardaki öğrenci etkinlikleri, geleneksel okul şenlikleri, sosyal, kültürel faaliyetlerle birlikte gerçek anlamda yoğun bir yılın geçirildiğini belirtti. Aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile projeler noktasında iyi çalışmalar sergilendiğini söyleyen Yalçın; “Öğrencilerimiz bugün karnelerini aldılar. Bir kısım öğrencimiz bir üst sınıfa geçerken 4’ncü sınıftaki öğrencilerimiz de artık ilkokulu bitirip yeni bir okul olan orta okul birinci sınıfa geçtiler. Ortaokullu olarak büyüdüler. Karnelere baktığımızda çok başarılı olan çocuklarımız olduğu gibi gayretleri neticesinde istedikleri seviyeye ulaşamayan öğrencilerimiz de var. Ben tüm başarılı öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
TATİL GELİŞİMİ DE SAĞLAMALI
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, tatil kavramının gezmek, oynamak, eğlenmek, yatmak, uyumak anlamına gelmediğini bunun öğrenciler tarafından da bilindiğini söyledi. Bir taraftan dinlenirken, kitap okuyarak, sosyal ve kültürel bir takım kurslara katılıp etkinlikler yaparak tatili iyi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Hedefine ulaşamayan öğrencilerimiz durumlarını yeniden değerlendirip önümüzdeki yıla daha gayretli, planlı, programlı başlamalılar diye düşünüyorum. Değerli öğretmenlerimiz yaklaşık 8 aylık süreçte öğrencilerimize özverili şekilde, fedakarlıkla sizlerde var olan bir takım özellikleri vermeye çalıştınız. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, onlardaki heyecan, geleceğe emin şekilde bakışlar sizlerin eseridir. Bundan asla şüphemiz yok. Öğretmenlerimizin de iyi bir tatili hakettiklerine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİLMELİ
Öğretmenlerin 15 günlük bir seminer döneminden sonra 1 Temmuz itibariyle tatile gireceklerini dile getiren Metin Yalçın şöyle konuştu: “Tüm öğretmenlerimize özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Velilerimiz bizlerin üçüncü ayağı, paydaşımız olarak asla ihmal edilmeyecek saygıdeğer kişilersiniz. Gerek öğrencilerimizin evlerinde hazırlanmalarında gerekse okullarımızla iletişim haline geçerek öğrencilerimeze arzu edilen desteği vermeniz noktasında sizlere teşekkür ediyorum. Tatil süresince öğrencilerimizin rahat ettirip, arzu ve istekleri doğrultusunda eğlenmelerini sağlamanız kadar zamanlarını daha değerli geçirmeleri için katkılar sunacağınızı düşünüyorum. Bu vesile ile verdiğiniz destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum.” Program öğrencilerin okuduğu şiir, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, folklor sunumu ile tamamlandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme