Zeyneş İsmail, ATSO’yu ziyaret etti

Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail ile TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti Afyonkarahisar’da temaslarını sürdüren Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü [&hellip]

Zeyneş İsmail, ATSO'yu ziyaret etti

Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail ile TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti

Afyonkarahisar’da temaslarını sürdüren Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti. Serteser, ziyarette yaptığı konuşmada “Bu ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk. Çin son çeyrekte dünyada en fazla ekonomik büyümeyi sağlayan bir ülke. Hemen ardından da Türkiye geliyor. Potansiyelleri çok fazla. Dış ticaret hacmi gelişebilecek bir ülke. Dünyada çok büyük bir potansiyel. Türkiye ise bölgenin ve dünyanın yıldızı parlayan bir ülkesi. Bu toplantının ve bu ziyaretinizin bilhassa Türkiye ve Afyonkarahisar açısından, ekonomik ve kültürel açıdan, sosyal açıdan çok faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bu ziyaretler karşılıklı devam eder” dedi.
Afyon, önemli bir yerde
Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail ise “Burası gerçekten Türkiye’nin coğrafi konumu açısından çok önemli bir yer. Bir ülkenin coğrafi konumu, çok önemli. Afyonkarahisar’ın da bunu değerlendirmesi gerekiyor. Türkiye ve Çin önemli iki ülke. İki ülke de güçbirliği yaparak halkın refahını artırmalı. Çin kültürü ve Türk kültürü uzak gibi görünse de yakınlık var” ifadelerini kullandı.
“Kazan-kazan” politikası
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Hep birlikte bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar Çin Büyükelçisi’nin Afyon’u ziyaretinin bir devamıdır. Ben milletvekili olarak bu çalışmalardan mutluluk duydum” derken TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer de Afyonkarahisar ve Çin arasında “kazan-kazan” politikasına yönelik bir faaliyet yürüttüklerinin altını çizdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme