Zeynep Koçak'ın Hastalığı Nedir?

BKM'nin ünlü oyuncusu Zeynep Koçak hastalığını paylaştı. Peki Zeynep Koçak'ın hastalığı nedir?

BKM Mutfak Çok Güzel Hareketler Bunlar oyuncusu Zeynep Koçak hastalığı ile ilgili detaylı açıklamada bulundu. Koçak sosyal medyadan yaptığı açıklamada 23 yıldır ”derealizasyon” hastalığı ile mücadelede bulunduğunu duyurdu. Bu hastalık süreciyle ilgili sıkıntılarını dile getirdi. 
Koçak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ben yaklaşık 23 yıldır derealizasyon adı verilen yani gerçeklik algısının yitirilmesi olarak özetleyebileceğim, normalde 15'er dakikalık ataklar halinde olan ama bende atipik bir versiyonu mevcut olduğu için 23 senedir aralıksız 7/24 her gün yaşadığım ve gerçek hissetmek nasıl bir şey artık unutalı çok olduğu bir rahatsızlıkla uğraşıyorum. Maalesef tedavisi olmayan bu rahatsızlıkla beraber üzerine anksiyete, panik atak gibi bir rahatsızlıklar eklenince inanın her şey yolunda gitse bile ilerlemek çok zor oluyor”
DEREALİZASYON HASTALIĞI NEDİR?
Derealizasyon hastalığı, bireyin çevresindeki dünya ile olan algısında bozulma ve gerçek dışı hissetme durumu olarak tanımlanan bir dissosiyatif bozukluktur. Bu hastalığa sahip olan kişiler, etraflarındaki insanları, objeleri ve olayları sanki gerçek değilmiş gibi algılarlar. Çevre, bulanık, sisli ya da hayali bir dünya gibi görünür ve bu durum kişiyi ciddi anlamda rahatsız edebilir. Derealizasyon yaşayan bireyler, genellikle sanki bir rüyadaymış gibi hissettiklerini ifade ederler. Bu bozukluk, kişi ile çevresi arasındaki bağlantıyı zayıflatarak gerçeklikle olan algıyı koparır, ancak kişi aslında bunun bir yanılgı olduğunu bilir. Yani, derealizasyon yaşayan birey, çevresinin gerçek olduğunu anlar ama hissettiği bu kopukluk duygusu kontrol edilemez hale gelir.
 

Bakmadan Geçme