Zeydan Karalar Kimdir ve Aslen Nerelidir?

Zeydan Karalar Kimdir ve Aslen Nerelidir? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki Zeydan Karalar Kimdir ve Aslen Nerelidir?  Detayları haberimizde…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan, Zeydan Karalar internette en çok araştırılanlar arasında Zeydan Karalar Kimdir ve Aslen Nerelidir? Sorusuyla yer aldı. Peki Zeydan Karalar Kimdir ve Aslen Nerelidir?

Zeydan Karalar Kimdir?

1958 yılında Adana’da doğan Zeydan Karalar, Eğitiminde İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adana’da tamamlayan Karalar, üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olarak tamamlamıştır.

ZEYDAN KARALAR’IN SİYASİ KARİYERİ

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Merkez (CHP) görev alarak Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Adana İl Başkanlığı yapmıştır. 2011 yılında CHP Adana İl Kongresi’nde başkanı olmuştur. 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Karalar, % 31.7 oy ile Seyhan Belediye Başkanı seçilmiştir. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği Meclis toplantısında 2019 yılı için CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan isim oldu. 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Karalar % 53,69 oy ile aday olduğu seçimi kazanan Karalar, daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Bakmadan Geçme