Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZEYBEK’İN AKLINDAKİLER

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile zaman içerisinde bazı ortamlarda bir araya gelme şansımız oldu. Başkan Zeybek yaptıklarını anlatmaktan çok, “yapmaktan” zevk alan bir yapıya sahip. Bu nedenle olsa gerek vatandaşlarda Belediye icraatlarıyla ilgili bir merak hakim.
Zaman zaman bize de icraatlarla ilgili sorular geliyor. Bu nedenle Başkan Zeybek’ten değişik zamanlarda duyduğumuz yeni haberleri sizlere aktarmak isteriz bugün.
Başkan Zeybek’in sohbet aralarında aktardığı bilgilere göre Belediye’nin kısa dönemde hayata geçirmeye çalıştığı bazı çalışmalar şöyle:
Kurtuluş Caddesi üzerindeki Endüstri Meslek Lisesi’nin depreme dayanıksız olan ana binası yıkılacak. Buradaki tarihi özelliği bulunan taş binalar yani atölye binaları korunacak. Bu binalar belki sergi ya da diğer kültürel etkinlikler için kullanılabilir. EML’nin bahçesi ve uygun olan bazı binaları Millet Kıraathanesi olarak kullanılacak.
Yine Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu alanda yapılaşmaya müsaade edilmeyecek. Burası TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ de yeni inşaat yapılması için geçtiğimiz yıllarda burayı satmıştı. Alan firmanın bazı ödemelerini yapamadığı belirtiliyor. TOKİ’ye ödenmesi gereken bedel, arazi takası yoluyla ödenmeye çalışılacak ve bu alanın Belediye’ye kazandırılması sağlanacak. Müze arazisinde yapılaşmaya müsaade edilmeyecek. Müze’nin olduğu yer de Millet Bahçesi olarak kullanılacak.
Yeni adıyla Zafer Meydanı’nda çay ya da diğer içeceklerin seyyar olarak satışına izin verilmeyecek. Zemin beyaz taş olduğu için herhangi bir içecek dökülmesi halinde temizlenmesi çok zor görülüyor. Meydanın bembeyaz zemininin leke leke olmasına müsaade edilmeyecek.
Anıtpark köşesinde bulunan ve bakımsızlığı nedeniyle sık sık şikayetlere konu olan tuvaletler ve büfe yeri yıkılacak. Bu alan yeşil dokuya katılacak.
Yine şikayetlere konu olan Afyon Lisesi önü ve Anıtpark önündeki ekmek dağıtım noktaları kaldırılacak. Sığınmacı vatandaşların ekmek yardımı alabilmesi için eski Devlet Hastanesi arkasında bulunan Göç İdaresi yakınında bir nokta oluşturulacak. Afyonkarahisar’ın yerli halkının ekmek yardımlarından mahrum kalmaması için yeni çözümler üretilecek. Çünkü bu noktalara hem yardım etmek isteyen, hem de yardım almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi var. Bunun için de şehir merkezinde bulunan ekmek fırınlarında “askıda ekmek” ya da “dolapta ekmek” uygulamaları yaygınlaştırılmaya çalışılacak. Yardım yapmak isteyen fırına bedelini ödeyecek. Yardım almak isteyen fırındaki uygulamadan yararlanacak.
Zafer Meydanı’ndaki kafe alanı ihale edilmeyecek. Belediye tarafından No:03’ün bir şubesi olarak hizmet verecek. İşletmeyi Belediye kendisi üstlenecek.
Paşa Camii çevresindeki alanda yüksek katlı imarı Başkan Zeybek “iyi” görmüyor. Burada yapılaşmaya 3 kattan fazla izin verilmeyecek. Erkmen-Mutalıp bölgesindeki yeşil doku korunacak, imar buna göre düzenlenecek.
Kale’ye teleferik konusunda talipli olan firmalar var. Bunlarla konuşulacak. Belediye’nin menfaati için “eksiltenin ömrü artsın” denilecek. Kale’ye çıkış için asansör fikri yeniden değerlendirilecek.
Raylı sistemle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Minibüs güzergahlarında gerekli düzenlemeler yapılacak. Güzergah değişikliklerinde çok tepki görüyor olsalar da vatandaşın genelinin menfaatine göre kararlar alınacak.
Bunlar Başkan Zeybek’in sohbet aralarında bizim kayda değer bulduğumuz notlar. Elbette ki söz edilen uygulamalar zamana yayılacaktır. Hep birlikte takip edeceğiz.
***
Biz de bu vesile ile bazı hatırlatmalarda bulunmak isteriz. Afyonkarahisar Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Spor Kompleksi’ndeki sahaların durumu hiç iç açıcı görülmüyor. Spor sahalarının bakımı ile ilgili sıkıntılar var. Bu yıl kamp için gelen bir çok takımın kamp çalışmalarını yarıda bırakıp gittikleri söyleniyor. Hatta kulüp yöneticilerinin milyonluk futbolcularını sakatlık riski ile yüzyüze bırakmamak için “Bir daha gelmeyiz” ifadesini kullandıkları belirtiliyor. Bu durumun incelenmesi gerekiyor.
***
Bir de öneri: Sanat Okulu’yla ilgili Başkan Zeybek’in düşüncelerini yukarıda anlattık. Burada düşünülen konular gerçekleştirilirken, Sanat Okulu’ndan geriye kalan binalar Afyonkarahisar Belediyesi’nin “Sivil Toplum Merkezi” olarak değerlendirilemez mi? Başka illerde Belediyelerin sivil toplum kuruluşlarına önemli imkanlar sağladıkları malum. İlimizde toplum menfaatine çalışan derneklere bu binalarda yerler tahsis edilse, ulaşımı ve kullanımı kolay olan bu binalar ile etrafında sosyal etkinlikler için alan açılsa… Nasıl olur?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti