• Haberler
  • Gündem
  • Zeybek: Yatırım için elimizi değil gövdemizi koyarız

Zeybek: Yatırım için elimizi değil gövdemizi koyarız

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yatırımlara ve yatırımcıya kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Zeybek, 'Bir yatırımcı gelirse elimizi değil gövdemizi koyarız. Yeter ki yatırım yapmaya gelsinler' dedi   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yoğun bir gündemle tamamlandı. Meclisin Mart ayı olağan toplantısı 1 Mart 2021 Pazartesi akşamı saat 19.00'da başlayacak. 'AŞILAMA TEK BAŞINA ÇARE [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yatırımlara ve yatırımcıya kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Zeybek, “Bir yatırımcı gelirse elimizi değil gövdemizi koyarız. Yeter ki yatırım yapmaya gelsinler” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yoğun bir gündemle tamamlandı. Meclisin Mart ayı olağan toplantısı 1 Mart 2021 Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayacak.
“AŞILAMA TEK BAŞINA ÇARE DEĞİL”
Ocak ayı toplantısına ait tutanak özeti meclis üyelerine elektronik ortamda gönderildiğinden tutanağı inceleme fırsatı bulan üyeler oybirliği ile kabul etti. Toplantı açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 20 bin Afyonkarahisarlının aşılama işleminin tamamlandığını kaydetti. Zeybek, “Aşılama tek başına bir çare değildir. Aşılama yapılsa da tek başına virüsten kurtulma durumu yok. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edeceğiz. Yeni bir salgın daha başlamış, 5-6 ilimizde vakalar görülmüş. İnşallah bu salgından da en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
İTFAİYE VE ZABITANIN FAZLA MESAİ ÜCRETİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Personeli ile Zabıta Personeline 2021 yılında verilecek fazla mesai ücretinin 429 TL olarak ödenmesini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin 3 Haziran 2003 tarih ve 75 sayılı kararı ile Afyonkarahisar İl Özel İdaresine tahsis edilen tescilli tarihi Millet Hamamının, (Gavur Hamamı) gastronomi alanında kullanılması noktasında Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsisine oybirliği ile karar verildi. Konuyu açıklayan Zeybek, “Halk arasında Gavur Hamamı olarak bilinen Millet Hamamı restorasyon sonrası Özel İdareye tahsis edilmişti. Sayın Valimiz Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri olması dolayısıyla buranın Belediyemiz tarafından işletilmesinin çok büyük fayda olacağını, turizm alanına ciddi katkı sunacağını söyledi. Özel İdare’den burayı kendi bünyemize alıyoruz.” dedi.
KENT ORMANI 10 YIL SÜRE
İLE KİRAYA VERİLECEK
Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Kent Ormanında ki sosyal donatıların (mesire yeri, piknik alanı, macera parkı vs. gibi) sosyal amaçlı hizmetlerde kullanılmak üzere 10 yıl süre ile kiralamasına karar verildi. Kararın ardından bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oy birliği ile yetki verildi. Kent Ormanının bulunduğu alanın Orman İşletme Müdürlüğüne ait olduğunu söyleyen Zeybek, “Kira süresi dolduğundan oranın yeniden kiralanması gündeme geldi.” dedi.
Millet İttifakının CHP’li Üyesi H. Hüsnü Taşer sürenin 5 yıl olmasını önerdi. Mehmet Zeybek, “Orayı kiralayacak olan müstecir ihaleye 5 yıl süre ile girmiyor. Müstecir ‘Ben oraya yatırım yapacağım.’ diyor. Bu nedenle 10 yıl üzerinden düşünüldü. Belediye olarak bizim orayı işletme gibi bir durumumuz şu ana kadar olmadı. Bu nedenle müstecire vermeyi düşünmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.
HASAN KARAAĞAÇ MAHALLESİNDE MÜFTÜLÜĞE TAHSİS YAPILDI
Mülkiyeti Belediye’ye ait Hasan Karağaç Mahallesine muhtarlık binası ve sosyal tesis olarak yapılan binanın, tesis kısmının Kur’an Kursu olarak kullanılmak üzere 10 yıl süre ile İl Müftülüğüne tahsisine karar verildi. Aynı zamanda tahsis şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye’nin Atatürk Bulvarı İl Sağlık Müdürlüğü önü, Gazi Endüstri Meslek Lisesi önü ve İsmet İnönü Bulvarı üzerine üç adet yaya üst geçidi yapılması ile ilgili Trafik komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Üst geçit projelerini anlatan Zeybek, “Birisini zaten eski Öğretmen Lisesi önüne yaptık. İki tarafta da kamu binası olmadığı zaman vatandaşlar ‘Benim dükkânımın önü kapanıyor’ diye müsaade etmiyorlar. İsmet İnönü Bulvarında uygun bir yer bulamadık. En uyun yer Kapalı Spor Salonu ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü var. Orası için bir karar vereceğiz. Diğerini eski Devlet Hastanesi ile Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alana yapacağız. Kısa zamanda ihalesine çıkacağız.” diye konuştu.
BELEDİYE SAYIŞTAY DENETİMİNDE
Su ve kanalizasyon harcamalarına katılım payı tutarı tahsilinin 2022 yılından geçerli olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte emlak vergisi ödeme dönemlerinde tahsili oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konu hakkında bilgi verdi. Kanalizasyon ve içme suyunda yasal olarak katılım payı almak zorunda olduklarını söyleyen Zeybek, “Zaten şu anda Belediyemiz de Sayıştay denetçileri tarafıdan bir denetim yapılmaktadır. Bu katılım paylarını da 2022 yılından başlayarak 4 eşit taksitte alımı değerlendirildi.” dedi. Zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet elektrikli araç satın alınmasına karar verildi. Mehmet Zeybek, “Turizm bölgelerinde ve dar sokaklarda kullanılmak üzere Zabıta Müdürlüğümüzden talep geldi.” şeklinde konuştu.
Samet Demli’ye ait 03 T 0066 plakalı hattın durak değişikliği talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
65 YAŞ ÜSTÜNDEN
SRC BELGESİ İSTENİLMEYECEK
Toplu taşıma araçlarında (SRC) belgesi istenilmemesi isteği ile şehir içi minibüs sahiplerine araçlarını değiştirmek için verilen 60 gün sürenin 6 ay olarak yeniden düzenlenmesi oybirliği ile kabul edildi. Mehmet Zeybek, 65 yaşını doldurup taksi de çalışan şoförlerden istenilen SRC belgesi istenildiğinde çalışma şartları kalmadığından Trafik Komisyonunun bu belgenin istenmemesi yönündeki görüşünün kabul edildiğini ifade etti. Yangına hassas bölgelerin tespiti yönünde İtfaiye Müdürlüğünün İmar ve Bayındırlık Komisyonuna verdiği çalışmanın, derecelendirmenin komisyonca uygun görüldüğü açıklanıldı.
HOCAOĞLU: YATIRIMCILARA HASSAS DAVRANILMASINI RİCA EDİYORUZ
Erenler Mahallesinde 154 ada, 45 parselin olduğu bölgede Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında ihtiyaç duyulan trafo merkezi için imar plan değişikliği teklifini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. İyi Parti Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu söz olarak büyük bir yatırımcının Afyonkarahisar’a gelmek istediğini belirtti. Hocaoğlu, “Biz geçmiş dönemde ki hatalar gibi örneğin Arçelik’in Afyon’a gelmesi noktasında sonrasında tahsisin olmaması şeklinde. Bu marka üretim için daha sonra Eskişehir’i tercih etmiş. Sayın Başkanım bizde bu hatayı yapmayalım. Gerekirse işi hızandırmak adına taşın altına elimizi koyalım. Bu firmaları kaçırmayalım. İstihdamı sağlamak ve ilimizde işsizliği düşürmek açısından önem taşıyor. Bu tür firma yatırımları şehirde ciddi bir sanayileşmeye neden oluyor. Biraz hassas davranmanızı rica ediyoruz.” dedi.
Bu hususta gerek Belediye Başkanı olarak şahsının gerek Belediye yönetimi olarak son derece hassas olduklarını söyleyen Zeybek, “Yeter ki yatırımcı gelsin. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Nihayetinde orada sen ben şeyi yoktur. Önemli olan tek şey istihdamın önünün açılmasıdır. Tek gayemiz budur. Allah sizden razı olsun.” ifadelerine yer verdi.
SAĞLIK BAKANLIĞINA
TAHSİS KABUL EDİLDİ
Selçuklu Mahallesinde 3784 ada 1 parsel, zemin kat 7 numaralı dükkân vasıflı gayrimenkulün, mülkiyeti Belediye’ye ait yine aynı mahallede 3784 ada, 1 parsel birinci kat 1 nolu gayrimenkulle takası, takas şartlarının belirlenmesi için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi. Mehmet Zeybek, “Bizim dükkânımızın olduğu yerde bütünlüğü sağlamak adına birleştirmek üzere bu takasın yapılması ön görüldü.” dedi.
Selçuklu- Çetinkaya Mahallesinde 3784 ada, 1 parsel numaralı taşınmaz üzerinde yapılan binanın 6 bağımsız bölüm numaralı yerin Aile Sağlığı Merkezi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne tahsisi, tahsis şartlarının belirlenmesi içinde Belediye Encümenine yetki verilmesine karar verildi. Tahsis süresi 10 yol olarak belirlenildi. Hamidiye Mahallesinde 51 ada, 132 parselde 3 bin metrekarelik kısımda Emlak Müdürlüğü’nce Belediye’ye tahsis edilen bu alanda AKUT İl Temsilciliği’nce ortak işbirliği yapılacak. Protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliği ile yetki verildi.
BELGE ÜCRETİ 3 BİN 971 TL
ARTI KDV OLARAK BELİRLENDİ
Zabıta Müdürlüğüne bağlı “Tüketici Hakları Birimi” kurulması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Sabit ve mobil haberleşme alt yapısı veya şebekelerinde kullanılan elektronik haberleşme istasyonlarına yer seçim belgesi ücreti belirlendi. Buna göre; bakanlıkça 2020 yılı için 3 bin 640 TL artı KDV olarak belirlendiğini, yönetmelik gereği her yıl yeniden değerlendirme oranı olarak yüzde 9,11 artışla komisyonun 2021 yılı için 3 bin 971 TL artı KDV’yi uygun gördüğü bildirildi. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. AKÜ ANS kampüsünde Müze Müdürlüğü’nce hazırlanan belgeler sonucu sit sınırları güncellenmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Asansör periyodik muayene ücretlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan minumum rakamlar olarak belirlenerek herhangi bir artışa gidilmemesine karar verildi.
SAĞLAM, SANDIKLI VE
ANKARA BELEDİYELERİNİ
ÖRNEK GÖSTERDİ
İyi Parti Belediye Meclis Üyeleri Kadir Delikanlı, Ahmet Hastürk, Harun Sağlam, İbrahim Meydanoğlu’nun imzasını taşıyan önergede; Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2021 yılında çok büyük yatırımlar yapacağının basın kanalıyla öğrendiklerini, sıcak su bölgesi Ömer-Gecek havzasında hiçbir planlama yapılmadığını belirtildi. Bu bölgede yapımı planlanan sera, eletrik, villa, otel yapımı için gerekli kolaylıklar yapılarak, Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu konuda önderlik yapması talep edildi. Önerge hakkında söz alan Meclis Üyesi Harun Sağlam şöyle konuştu: “Basından 2021 yılında Afyon’a büyük yatırımlar yapılacağını öğrendik. Özellikle Ömer-Gecek havzasında durum atıl durumdadır. Orada seralar çalışmamaktadır. Binalar atıl durumdadır. Tarım yapılmamaktadır. Örnek olarak Sandıklı ilçesinde Belediye jeotermal kaynakla elektrik üretmektedir. Sera çalışmasıyla domates üretmektedir. Kuru meyve ve sebze üretmektedir. Yine bir örnek olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarım alanları açarak ekonomiye katkı vermektedir. Bu sıcak su bölgesinde bizim de Belediyemiz en azından yardımcı olsun önderlik yapsın teşvikte bulunsun, önderlik yapsın o bölgede bizde sera çalışması yapalım, AFJET’ten elektrik üretelim, tarıma yer verelim. Turizm amaçlı villalar yapılmasına, oteller yapımına önderlik edilmesini öneriyorum.”
300 AFYONLU’NUN
ÇALIŞACAĞI OTEL YAPILIYOR
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tüm yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisinde olduğunu kaydetti. Zeybek, “Belediyemizden görüş istenildiğinde hep beraber yine meclisimiz de istişare ederiz. Bir yatırımcı gelirse de elimizi değil gövdemizi koyarız. Yeter ki yatırım yapmaya gelsinler. Orada bir tane yarım vaziyette atıl kalmış NG Afyon Otel arkasında Zemzem Otel vardı. O Ankara’dan birkaç şirketle alındı. Süresi içerisinde tamamlayamadığından Sanayi Bakanlığına orası devir edildi. Yaptığı yatırımın bedelini ödemek şartıyla helalleşmek şartıyla alabilirsiniz dedi. Arkadaşlar satın aldı yanında da Milli Emlak Müdürlüğüne ait bir yer vardı. 2020’nin son ayında orayı aldılar. Mart veya Nisan ayı gibi işe başlayıp orayı inşallah ekonomimize kazandıracaklar. En az 300 hemşehrimizin çalışacağı muazzam bir otel haline gelecek.” dedi.
AFYON’DA BOŞ SERA YOK
AFJET ELEKTRİK ÜRETİYOR
Türk Şeker A.Ş. tarafından alım garantili sera işine giren Afyonlulara öncülük yapıldığını söyleyen Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “Orada çalışmayan bir serayı Afyonlu bir hemşehrimiz kiraladı. Türk Şeker şirketi alım garantisi verdiğinden Bayatçık Mahallesinde kardeşimiz yakında domates üretimine başlayacak. Bu kardeşimiz büyük bir sera yaptı. Afyon’da üretim yapmayan boş sera yok. Geçtiğimiz Cumartesi günü Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e birlikte köprünün orada Bursalı bir yatırımcının serasını gezdik. Neredeyse iki katına çıkarmış. Yer olsa üç katına dahi çıkarcağını ifade etti. AFJET şu anda elektrik üretiyor.”
BELEDİYE DE 3 BİN 100 TL
ALTI ÜCRET ALAN YOK
CHP Belediye Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Ocak ayı toplantısında Belediye çalışanlarına asgari ücretten fazla ödeme yapıldığının ifade edildiğini hatırlattı. Taşer, “Bana biz en az 3 bin 100 TL ödeme yapıldığı beyanında bulunulmuştu. Bazı personele çaycının 2 bin küsur lira aldığını bazı teknikerlerin 2 bin 600 lira ücret aldığı, memur tekniker kadrosuna göre bu rakamların neredeyse üçte birine tekabül ettiğini öğrendim. Bunda meclis kararı olmaksızın bir iyileştirmeye gidilmesinin dikkate alınmasını istiyorum. Çalışanlar arasında ücretlerin dengelenmesini rica ediyorum.” diye konuştu.
Personel ücretleri hakkında Belediye Personel Müdürü bilgi verdi. 2021 yılı itibariyle 3 bin 100 TL altında ücret alan Belediye personeli olmadığı bildirildi. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayan Belediye Meclis Üyesi Hasan Akyalçın’ın mazereti oybirliği ile kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme