Zeybek projelerle geliyor – Kocatepe Gazetesi

Raylı Sistem Ulaşım TCDD'ye ait mevcut raylı sistemden faydalanılacak ayrıca ilave hatlarda yaparak Şehrimizin tüm bölgelerini kent içi banliyö hatları ile birbirine bağlayacağız. Banliyö hatlarımıza bağlayacağımız hafif raylı sistemle de önce Şehir Meydanı akabinde Kale-Teleferik, Ulucami-Türbe Camii (eski AFYON) gibi tarihi ve kültürel mekanlarımızın erişilebilirliğini Tramvay ile sağlayacağız. Bu sayede Şehrimizin tüm bölgelerinin kendi aralarında [&hellip]

Raylı Sistem Ulaşım

TCDD’ye ait mevcut raylı sistemden faydalanılacak ayrıca ilave hatlarda yaparak Şehrimizin tüm bölgelerini kent içi banliyö hatları ile birbirine bağlayacağız. Banliyö hatlarımıza bağlayacağımız hafif raylı sistemle de önce Şehir Meydanı akabinde Kale-Teleferik, Ulucami-Türbe Camii (eski AFYON) gibi tarihi ve kültürel mekanlarımızın erişilebilirliğini Tramvay ile sağlayacağız. Bu sayede; Şehrimizin tüm bölgelerinin kendi aralarında ulaşılabilirliği kolaylaştırılacak. Neticesinde; hareketli nüfus ve insan sirkülasyonu artarak Şehre hem ekonomik hem de sosyal açıdan canlılık kazandıracağız. Şehrimizin sembol yapılarının bulunduğu Gar bölgesi Afyonkarahisar’ımızın hareket ve buluşma noktası olacak, bu bölge Cirit Kayası ve çevresi ile bütünleşerek içerisinde her yaştan insanımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın faydalanabileceği Millet Bahçesi yapılacak. Üniversite gençliği ile bu bölgemizde şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlanacak.

Örnek Evler Millet Bahçesi

Muhteşem bir millet bahçesi geliyor. Kurum onaylarından sonra Örnekevler mahallemiz sınırları içerisindeki garnizon komutanlığımızın bulunduğu alana Tüm mevcut yeşilin korunduğu, 100.000 adet endemik ağaç ve bitkinin dikileceği, göletlerin ,büyükce piknik alanlarının, anfi tiyatronun, zooloji hayvan parkının, botanik bahçenin, aquaparkın, su oyunları parkının ,savaş müzesinin, panaroma alanının, sosyal tesislerin, otoparkının, spor alanlarının, süs bahçelerinin, 5 km yürüyüş yolu, 4 km bisiklet yolunun ve daha nice güzelliklerin olacağı Tüm vatandaşlarımız gençlerimizin Çocuklarımızın buluşma yeri bundan sonra garnizon millet bahçesi

Akıllı Otoparklar

Şehir Merkezinde Trafik yoğunluğundan Dolayı Otopark İhtiyacının Arttığı Ana Cadde Güzergahlarında Gerekli Trafik Düzenlemeleri Ve Mülkiyet İle İlgili Çözümlemelerde Yapılarak Teknolojik Akıllı Otoparklar Yapacağız. Master Plan Çerçevesinde Değerlendireceğimiz Ve Mülkiyet Çözümlerinin Sağlandığı Sırayla Etap Etap Sürdüreceğiz. 5 Bölgede Planladığımız Projemiz Sayesinde Ana Caddeler Üzerindeki Yola Park Edilen Araç Yoğunluğunu Tamamen Ortadan Kaldırmayı Amaçlıyoruz.

Engelsiz Yaşam Merkezi

Öncelikle önemli sosyal sorumluluk projelerimizden biri olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” içerisinde ve uygun olan diğer mahalle parklarımızın içerisinde oluşturulacak çocuk oyun alanlarında; engelli ve engelsiz çocuklarımızın birlikte eğlenebildiği, fiziksel özellikleri ve kullanılan materyaller açısından engelli çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik planlanmış oyun aletlerinden oluşan Engelsiz Oyun Parkları inşa edilecektir.
Normal çocuklarında zaman geçirebileceği bu parklar ile, engelli çocuklarımızın paylaşım yapma, normal çocuklar ile birlikte oynama, onlar ile zaman geçirme, fiziksel güçlendirici gibi etkiler sağlamaktadır.
En önemlisi ise psikolojik gelişimleridir. Eve hapsolmak yerine günün belli saatlerini bu alanlarda diğer çocuklar ile oynayarak ve paylaşım yaparak geçiren engelli çocuklarımızın psikolojileri güçlenmekte ve kendilerini dışa vurma konusundaki problemleri azalmaktadır.

Hanımeli Çarşısı ve Meydan Düzenlemesi

Sinanpaşa Mahallemizde Bulunan 2. Belediye Çarşımızın Bulunduğu Yaklaşık 7000 M2 Lik Alanı; Bodrum Katı Otopark Olmak Üzere Hanımeli Çarşısı Ve Meydan Olarak Düzenliyoruz. Bölgenin Tarihi Ve Kültürel Niteliklerini Gözönüne Alarak Yapacağımız Meydan Düzenlememizde Halkımızın Her Kesiminin Faydalanabileceği Dinlenme Alanları Ve Hanımlarımız İçin De Hanımeli Çarşımızı Hizmete Sunacağız. Hanımeli Çarşımızda Ev Hanımlarımızın Ve Maddi Durumu İyi Olmayan Kadınlarımızın Sadece Kendi El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Güvenli Ve Kolay Bir Şekilde Sergileyip Satabilme İmkanı Sunacağız. Özellikle 1 Dükkanı Sürekli Engelli Vatandaşlarımıza Tahsis Edeceğimiz Ve Herhangi Bir Kira Bedeli Almayacağımız Bu Çarşımız İki Haftalık Periyotlarla Yenilenen Gruplar Halinde Haftanın 7 Günü Hizmet Verecektir.

Şehir Kapıları

Antalya-İzmir Şehir Girişi Kapısı Projesi 6 bin yıllık tarihe sahip şehrimizin eski çağlardan beri bir kavşak noktası olması günümüzde de önemini devam ettirmektir. Özellikle şehrimizin anayollara bağlantı kısmının şehirler arası yolculuğun önemli bir ayağı olan Antalya-İzmir yönüne gidiş ve gelişte misafirlerimizin şehre girişleri hem ekonomik hem de turizm açısından önemlidir. Bu amaçla Antalya-İzmir girişinin tünel mevkinde adeta bir şehir kapısı mantığında bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tünelin üst kısmındaki geniş alanda Afyonkarahisar’ın temel özelliklerini yansıtan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şehrin kale silüetinin sağ tarafına şehrin manevi dinamiklerini,sol tarafına şehrimizin maddi dinamiklerini tasvir ederek tanıtım ve ilgi çekmeyi hedefliyoruz. Bu giriş, şehrimizi hem Türkiye’de hem de Dünyada tanınır ve hatırlanır bir hale getirecektir.Amacımız, şehrimizin marka değerini yükseltmektir.
Ankara-Afyon giriş kapısı Şehrimiz başkente olan yakınlığıyla adeta bir merkez konumundadır. Bu durum Ankara-İzmir bağlantısının merkezinde olan şehrimizin Ankara yönündeki girişini önemli hale getirmektedir. Ayrıca bu yolu kullanarak binlerce araç iki yönde de yol almaktadır. Bu amaçla şehrimizin burada oluşturacağı güzel bir giriş kapısı marka değeri noktasında bir sembol olacaktır.
Afyonkarahisar halkının bayrak ve memleket sevdasını taçlandıracak bu giriş kapısı görselimiz anlamını bayrağımızdan almaktadır. Yolun tamamını kapsayacak hilal ve yıldız görseli şehre giren herkes için hayranlık uyandıracak nitelikte bir anıt eseri olacaktır.
Konya-Afyon giriş kapısı Şehrimizin doğu tarafından her gün binlerce araç şehir içine ve çevre yolu vasıtasıyla diğer şehirlere bağlantı halindedir. Ayrıca, şehrimizin hat sanatının zirvesinde olan hemşehrisi Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari’nin zarif ayet-el kürsi’si ve kendisiyle mâruf besmele-i şerif-i ile bezenecek giriş kapısı projelerimiz arasındadır. Bu giriş kapısının iki tarafında zamanı ölümsüz hale getirecek olan saat motifi düşünülmektedir.
Amacımız,şehrimizin tüm girişlerini belirgin hale getirerek şehrimize yeni simgeler kazandırmaktır.

Şahitler Kayası Millet Bahçesi

Adı Afyonkarahisar efsanelerinde geçen doğal sit vasfında olan Şahitler Kayalığı’ na komşu konumda olan yaklaşık 40.000 m2 lik alanda şehrimizin vitrini niteliğinde olacak bir rekreasyon alanı yapacağız.
Afyon Çevre yolu ile Eskişehir yolu kesişiminde bulunan Şahitler kayalığı rekreasyon alanımız yaklaşık  40.000 m2  büyüklüğünde olup içerisinde  yürüyüş parkuru ,bisiklet parkuru,  futbol basketbol sahaları,  çocuk oyun alanı otopark alanı piknik alanları yeşil alanlar ve çiçek bahçeleri yer alacaktır. İçerisinde güvenlik görevlisi ve 7/24 kayıt yapacak kamera sistemi ile de güvenliği üst seviyede tutulacak olan parkımız da efsanenin anlatıldığı tanıtım levhaları yer alacaktır. Ayrıca yolların kavşak ve keşişim noktasında bulunması nedeniyle, rekreasyon alanımız içerisinde satış unıteleri oluşturulacak olup ilimizin yoresel urunlerinin tanıtımı ve satışı ile bölgenin tanıtımına katkıda bulunması ve sehrimize sosyal ve kültürel anlamda hareketlilik kazandıracaktır

Spor Lisesi

Mevcut spor kompleksimizin içerisinde futbol, voleybol, basketbol, güreş, jimnastik, tenis, judo, tekvando, yüzme gibi branşların bulunduğu geniş imkanlarla donatılmış gündüzlü veya yatılı öğrenim görülebilecek müstakil bir spor lisesinin yapılmasını sağlayacağız.
Spor lisesi ile şehrimizden, tüm ilçe, belde ve köylerimizden gelecek öğrencilerimizin öğrenim görmesi sağlanacaktır.
Küçük yaşlardan itibaren ilkokul veya ortaokulda sportif faaliyetlerde başarılı olan öğrencilerimizin bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak, geleceğimiz olan gençlerimizi eğitimli donanımlı topluma faydalı olacak şekilde yetiştirmek en önemli gayemizdir.
Spor lisesi öğrencilerimiz ile şehrimizin amatör ve profesyonel spor faaliyetlerine ve alt yapılarına katkı sağlanacaktır.
Gençlerimiz zararlı alışkanlıklardan uzak tutulacak, aile hayatına fayda sağlanacaktır.
Öğrencilerimizden Akademik kariyer yapmak isteyenlere veya profesyonel sporcu olmak isteyenlere imkan verilmiş olacak ve de gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkararak Türk sporuna ve gelişmesine katkı sağlanacaktır.
Sadece sporcu değil değerleriyle barışık örnek nesil yetiştirmek, geleceğimize ve gençlerimize sahip çıkmak ana gayemizdir.

Meslek Edindirme Kursları

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde iş arayanların niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak, toplumda kültür, sanat bilincini yaygınlaştırmak, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmak, kadınlarımızı yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapmak, aile ekonomilerini güçlendirmek, kadınlarımıza birlikte yaşama ve planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, toplumda dayanışma ve güven duygusunu pekiştirmek, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla farklı branşlarda, el becerileri kazandırma, meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kursları açılacaktır.
Bu amaçla; İŞKUR’la, Halk Eğitim Merkezimizle, Üniversitelerimizle, eslek odalarımızla, kariyer ofisleriyle, eğitim ve danışmanlık firmalarıyla; ilgili vakıf ve derneklerle; Afyonkarahisar’ımızda faaliyet gösteren işverenlerimizle el ele verip hemşerilerimizin istihdam edilmesi veya mesleki gelişimlerine destek olmak için seferber olacağız.

İstişare toplantıları

Şehrimizin Geleceğinde Hepimizin İmzası Olsun diyerek çıkmış olduğumuz katılımcı-istişari belediyecilik anlayışımızla şehrimizin ve yaşayanlarımızın sorunlarının tespitini ve çözüm önerilerini konunun paydaşları ve akademisyenleri ile birlikte belirleyip kamuoyunu da arkamıza alarak uygulamaya geçeceğiz.
Çalıştaylardan azami faydalanmak için kurul ve çalışma esasları oluşturulacak; her ay toplum ile paylaşılarak denetiminin yapılmasını sağlayacağız.
Muhtarlarımız, Vakıf, Dernek, Sendika, Basın vb. tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile güçlü bir iletişim ve dayanışma içerisinde olacağız.
Birlikte hareket edeceğiz. Konunun uzmanlarından, tecrübeli insanlarımızdan, gönüllülerden faydalanacak, fikir alışverişinde bulunacak ve de destekleyeceğiz.
Ar-Ge proje ve faaliyetlerini sürekli canlı tutacağız.
Her türlü ilmi, teknolojik ve sosyolojik çözümlerden faydalanacağız.

Bakmadan Geçme