Zeybek 'Mini Olimpiyat Köyü' projesini müjdeledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Spor Lisesi'nde öğrencilere 'Mini Olimpiyat Köyü' kurma müjdesini verdi. Zeybek, 'İnşallah projelerimiz arasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle 'Mini Olimpiyat Köyü'nü yapmak var' dedi   Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Lise öğrencileri ile söyleşi yapan Başkan Zeybek, öğrencilik yılları [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Spor Lisesi’nde öğrencilere “Mini Olimpiyat Köyü” kurma müjdesini verdi. Zeybek, “İnşallah projelerimiz arasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle ‘Mini Olimpiyat Köyü’nü yapmak var” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Lise öğrencileri ile söyleşi yapan Başkan Zeybek, öğrencilik yılları anılarından bahsederek, soruları cevaplandırdı.
Spor Lisesi Kariyer Günleri programına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuk oldu. Programda; Okul Müdürü Nihat Selek, öğretmenler ve öğrencilerde yer aldı.
EĞİTİM TALEPLERİNİ
GERİ ÇEVİRMEDİ
Programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nihat Selek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Kriket takımına araç temin ettiğini belirtti. Selek, “Öncelikle Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi olarak Sayın Başkanımıza ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız bugüne kadar eğitim konusunda bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Toplum yararına ve öğrenci yararına herhangi bir şey olduğu zaman bizlere hiçbir zaman hayır demedi. Kendisi Kriket takımımızın bizzat aracını temin etti. Bu konu içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Başkanımız Mehmet Zeybek’e Afyonkarahisar’a kazandırmış olduğu tüm hizmetler için de teşekkür ediyoruz.” dedi.
“UZUN YILLAR
JUDO İLE UĞRAŞTIM”
Mehmet Zeybek, ilkokulu bitirdiğinde nüfus cüzdanını kendisinin aldığını söyledi. Zeybek, “Okul Müdürü Nihat Selek hocamızla yeni tanışmıyoruz, çok eskiden güreş yılları zamanından bu tarafa hocamızı tanıyoruz. Bende gençliğimde, lise yıllarımda uzun süre judo ile uğraştım. Okulun voleybol takımındaydım. Ben aslen Çayırbağlıyım. İlkokulu Çayırbağ’da okudum. 1968 yılında Afyon İmam Hatip Okulu var idi. O zaman bu okula sınav ile giriliyordu. Sınavı kazandık ve okula girdik. Bizim mezun olduğumuz dönemde 4 yıl ortaokul, 3 yıl lise eğitimi vardı. Toplam 7 yıl okudum. Fakat ne ortaokulda, ne de lise de lise denkliğimiz vardı. Meslek Lisesi çıkışlı olduğumuz için, dışarıdan Afyon Lisesi’nden bazı dersleri vererek okulu bitirmek zorundaydık. O dönem Afyon Lisesi’nden gereken dersleri vererek mezun oldum. İlkokulu bitirdiğimde nüfus cüzdanımı kendim aldım.” diye konuştu.
“HEDEFTE MİNİ OLİMPİYAT
KÖYÜ KURMAK VAR”
Spor Lisesi öğrencileriyle olan sohbetinde müjde veren Zeybek şunları kaydetti:
“İnşallah projelerimiz arasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle ‘Mini Olimpiyat Köyü’nü yapmak var. Mini Olimpiyat Köyü kapsamında olacak çalışmaları büyük şehirlerde, Avrupa ülkelerinde görmek mümkündür. Adından da anlaşılacağı üzere olmayan spor dallarını içerisinde bulunduracak bir Mini Olimpiyat Köyü yapmak niyetindeyiz. Çocuklarımızın istediği okçuluk sahası bu olimpiyat köyünde bulunacak. Aktif olmayan spor dallarını Mini Olimpiyat bünyesinde bulunmasını amaçlıyoruz. Atıl durumda ki olimpik yüzme havuzumuzu bakanlığımızdan alacağımız destekle düzgün bir şekilde çalıştıracağız. Ekstra iki tane daha çim saha yaptık. Projelerimizin içerisinde bulunan Spor Lisesi yapımını yine bakanlığımızın desteğiyle spor kompleksi içerisinde yapacağız.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme