Zeybek: Eleştiriler yersiz ve içi boş

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendisine yönelik eleştiri konularını değerlendirdi. Zeybek daha önce yaptığı değerlendirmelerin arkasında durdu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendilerine yöneltilen eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. İş-Kur İl Müdürlüğü'ndeki soruşturma sırasında, Müftü Burhan İşliyen'in Afyonkarahisar'a atanması sırasında, Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm'ün görevden alınması sırasında yaptığı değerlendirmelere [&hellip]

Zeybek: Eleştiriler yersiz ve içi boş

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendisine yönelik eleştiri konularını değerlendirdi. Zeybek daha önce yaptığı değerlendirmelerin arkasında durdu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendilerine yöneltilen eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. İş-Kur İl Müdürlüğü’ndeki soruşturma sırasında, Müftü Burhan İşliyen’in Afyonkarahisar’a atanması sırasında, Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm’ün görevden alınması sırasında yaptığı değerlendirmelere yönelik eleştirileri yorumlayan Zeybek, “Teşkilatlarımızda bu konulara yönelik bir huzursuzluk söz konusu değil” dedi. Zeybek ilan levhalarındaki Bayram kutlamalarında kendi fotoğrafına yer verilmemesini de “son derece doğal” olarak yorumladı.
“TABANIN SESİ
YUKARIYA DUYURULDU”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e, “İş-Kur İl Müdürü’ne sahip çıkan açıklamalarının, Müftü ataması öncesinde yaptıkları açıklamaların ve Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm’e sahip çıkmalarının eleştiri konusu olduğunu”, bu konulardaki yorumlarını sorduk. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kendilerinin kurumların amiri ya da kurum amirlerinin sicil amiri olmadıklarını söyledi. Kendilerinin siyasetçi olarak tek amaçlarının; tabanın sesini yukarıya ulaştırabilmek olduğunu vurgulayan Zeybek, Müftü ataması yapılmadan önce tabandan yaş haddinden kısa sürede emekliye ayrılmayacak, verimli hizmet edecek, yaşça genç bir müftü atamasının ilimize yapılması talebinin geldiğini, kendilerinin de o dönemde bunu dile getirdiklerini anlattı. Zeybek; “İş-Kur İl Müdürü ile ilgili olarak ise sanayiciler ve işadamları tarafından çok düzgün bir insan olduğu yönünde görüşler bizlere iletildi. Bu yüzden bizde de iyi bir kanaat oluştu. Şahsı için beş vakit arazide olduğu, hangi iş kolunda ara eleman lazımsa talepleri toplayıp, kurs açıp, eleman yetiştirip ihtiyacı giderdiği belirtildi. İş-Kur’da alışılmamış uygulamaların gerçekleştiği ifade edildi. Tüm bu nedenlerden bizde iyi bir kanaat oluştu. Hiçbir kurum müdürü, amiri benim akrabam, kardeşim değil. Biz zahir, dış görünüşe göre değerlendirdik. Herkesin batılını yani iç dünyasını Allah bilir. Sayın Müftümüz ve İş-Kur müdürü ile ilgili yapılan eleştirilerin özünde; Bizim ne söylediğimiz değil, insanların neyi anladıklarıdır. Arkadaşlar olaya ön yargı ile bakıyorlar.” dedi.
“HALK EMEKLİLİĞİ
GELMEMİŞ MÜFTÜ İSTEDİ”
Camii cemaatlerine, vatandaşlara sorulduğunda halktan gelen ortak talebin; “Allah rızası için buraya aklı başında genç bir müftü getirin. Emekliliği gelmiş insanlar kısa süreli geldiler. Hiçbir verim alamadık.” Şeklinde olduğunu açıklayan Zeybek; “Hatta konu ile ilgili bazı telaffuz edemeyeceğim şeylerde ifade edilmişti. Müftülerin en fazla 1-1,5 yıl kalıp emekli olup gittiklerinden sürekli şikâyet ediliyordu. Afyon mütedeyyin bir yer. Yıllardır bu memlekette Celal Yıldırım hoca hizmet etti. Öldü ise Allah rahmet eylesin, sağ ise Allah selametlik versin. Kendisi müftülük yaptı. Ondan sonra göreve gelen Rasim Aslan vardı. Kendisi vefat etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Gerçekten düzgün insanlardı. Genç, dinamik, aklı başında Osman Akdemir hoca vardı. İlimizden Ankara Müftülüğü görevine atanan Hakkı Özer vardı. Bu ismini sıraladığım din adamları verimli çalışmalar yaptılar. Çünkü emeklilikleri gelmemişti.” diye konuştu.
“ZATI MUHTEREMLER
VATANDAŞI DİNLESİNLER”
Afyonkarahisar halkının beklentisi doğrultusunda vatandaştan gelen talebi Diyanet İşlerinden sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilettiklerini belirten Mehmet Zeybek; “Konu farklı yerlere çekildi. İş yok efendim müftüyü il başkanı tayin ediyora kadar uzandı. Biz AK Partiyiz. Bunu zamanında CHP yaptı. Hem Belediye Başkanı hem İl Başkanı idi zatı muhteremler. Öyle şeyler de yapıldı. Bir insan bir başkasını eleştirirken önce aynada kendisine bakmalı. Bizi eleştirenler halkın içine girip vatandaşın neler söylediklerini dinlesinler. Bizim görevimiz vatandaştan gelen talebin gereğini yapmaktır. Biz görevimizin gereğini yerine getirdik. Vicdanen müsterihiz. Tüm bunlar yersiz, içi boş eleştiriler. İçi boş teneke çok ses çıkarır.” şeklinde konuştu.
YARGI KARARI
VE TÜZÜK AÇIK
Mehmet Zeybek, AK Parti Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm’ün disiplin kurulu kararı ile aklanmasının ardından İl Başkanı olarak sahiplendiği, teşkilatların huzursuz olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu dile getirdi. Tözüm’ün ilçe başkanlığında yönetiminde birlikte çalıştığı bir kişinin şikâyetçi olduğunu belirten Zeybek şöyle konuştu: “Şikâyet konusu olay mahkemeye intikal etti. Gazeteciler konuyu sorduklarında yargıya intikal eden bir konu hakkında fikir beyan etmemizin uygun olmayacağını söyledim. Her kişi mahkeme sonuçlanıncaya kadar suçsuzdur. Ortada suç varsa yargı gerekli cezayı verir. Mesut Tözüm açılan davada berat etti. Ben de birileri onu istemiyor diye ilçe başkanını görevden alacak halim yok. Bizim parti tüzüğümüz açık. Bir il başkanı seçimle göreve gelen bir ilçe başkanını görevden alamaz. Kimse dışarıdan gazel okumayacak. İstiyorlarsa siyasete soyunacaklar. Orada akı ve karayı görecekler. Ben kişinin suçu sabit olana kadar tüm ilçe başkanlarımın yanındayım. Ama bir suç varsa hiçbir zaman suçlunun yanında olmaz gereğini derhal yaptırırız.”
“ARADA FARK VAR”
Bilboardlarda ki Kurban Bayramı kutlama ilanında; Bakan Eroğlu; AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İGM Başkanı Sel’in fotoğraflarına karşılık şahsına yer verilmemesinin gayet normal olduğunu belirten Zeybek, kendisinin parti üyeleri oyuyla seçildiğini, siyasilerin halkın oyu ile seçildiğini, arada fark olduğunu sözlerine ekledi. Burcu AYDIN’ın haberi

5 kişilik tebrik

Afyonkarahisar Belediyesi’nin logosunu taşıyan Kurban Bayramı mesajında AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek yer almadı

Türk Bayrağı ve Afyonkarahisar Belediyesi logoları bulunan Kurban Bayramı mesajında “Kurban olam, ayına yıldızına” sloganına yer verildi. Mesajda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in fotoğrafları yer buldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme