• Haberler
  • Gündem
  • “Zeybek Başkan’la mahalle buluşmaları” başladı

“Zeybek Başkan’la mahalle buluşmaları” başladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, belediyenin kaynaklarını israf etmeden harcamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Haber

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Zeybek Başkanla Mahalle Buluşmaları” uygulamasını hayata geçirdi. Mahalle sakinlerini akşam çayına davet eden Başkan Mehmet Zeybek, uygulamanın ilkini Fatih ve Eşrefpaşa Mahallesi sakinleriyle gerçekleştirildi. Göreve geldiğinden bu yana şehrin yönetimine halkı da dâhil ederek katılımcı bir yönetim şekli oluşturma adına çalıştıklarını kaydeden Başkanı Mehmet Zeybek, vatandaşın fikirlerine doğrudan ulaşabilmek adına Cuma ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Zeybek, bu ziyaretlerin yanı sıra şimdi de “Zeybek Başkanla Mahalle Buluşmaları” programlarını başlattıklarını ifade etti.

Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Özkaya ve Eşrefpaşa Mahalle Muhtarı Ramazan Doğankaya’nın da hazır bulunduğu “Zeybek Başkanla Mahalle Buluşmaları” açılışında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek kısa bir selamlama konuşması yaptı. Hemşehrilerini dinlemek istediklerini söyleyen Başkan Zeybek, programa katılan vatandaşların sorunlarını, istek ve şikâyetlerini, bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini aldı. Başkan Zeybek, iletilen sorunlarla ilgili vatandaşları bilgilendirerek talepleri not aldı. Çocuklarla tek tek fotoğraf çektiren ve yakından ilgilenen Zeybek onlara çeşitli hediyeler verdi.

Haber

“AFYON GÜZEL BİR UYUM YAKALADI”

“Zeybek Başkanla Mahalle Buluşmaları” adı altında yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini söyleyen Zeybek, Afyonkarahisar bu dönem güzel bir uyum yakaladı. 4 buçuk yılımızı tamamladık. Bugüne kadar göreve geldiğimizde Belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz. STK’lar ile partideki arkadaşlarımız ile ve muhtarlar ile mutat toplantılar yapıp vatandaşlarla istişare içinde olalım. Buna yönelik bir yol haritası çizerek hizmet etmeye devam edelim dedik. Şimdi de ‘Mahalle Buluşmaları’ adı altında yeni bir uygulama başlatıyoruz. 58 mahallemizde hemşehrilerimiz ile bir araya gelelim, vatandaşımız bizden ne istiyor, sizleri dinleyelim diye uygulamamıza ilk olarak Fatih ve Eşrefpaşa Mahallemizden başladık. Milletvekilimiz, birim müdürlerimiz burada, sizleri dinlemeye geldik. 58 mahallemizin tamamına gücümüz nispetinde hizmet etmeye gayret ettik. Bu dönemde güzel bir uyum yakaladık. Milletvekillerimiz ile yerel idarecilerimiz ile Afyon güzel bir uyum yakaladı. Vekillerimiz Ankara’da halkımızın dertleri ile birebir ilgilenirken bizler de burada bunu yapmaya gayret ettik.” dedi.

Haber

“ALTYAPIYI GÖRMEZDEN GELMEDİK”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin kaynaklarını israf etmeden harcamaya özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Zeybek, “Sizler adına gelen İller Bankası ödeneklerini israf etmeden, yerli yerince yine sizlere harcamaya gayret ettik. Biliyoruz ki burada saçı bitmedik yetimin kul hakkı var. Malzeme alırken olsun iş yaparken olsun en iyisini en ucuza nasıl alırız buna dikkat ettik. 2019 da dünyada bir ekonomik kriz vardı. 2020-2021 yıllarında pandemi vardı. 2023’te 11 ilde aynı anda iki büyük depremle sarsıldık. Bütçemizi en verimli şekilde israf etmeden tasarruflu şekilde nasıl kullanırız diye büyük çaba gösterdik. Hizmetten geri durmadık. Fatih Mahallemize 13 bin metrekare parke döşemişiz, 20 bin ton asfalt sermişiz. 12 bin metrekare park ve spor alanı. 1000 fidan, 6 bin bitki dikimi, 5 bin metrekare çim ekimi. Eşrefpaşa’ya bulvar yaptık, içme suyu hattını değiştirdik. Hiçbir belediye başkanı alt yapıya yatırım yapmak istemez. Ama biz alt yapıyı görmezden gelmedik, yenilemeler yaptık. Allah razı olsun, her daim Ankara’ya gittiğimizde vekillerimiz ile boş dönmedik. Halkımız ile buluşarak taleplerini almaya iş birliği halinde Afyonkarahisar’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber

Başkan Mehmet Zeybek ve AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven vatandaşları dinleyerek, istekleri not alarak yapılan ve yapılacak çalışmalar istişare ettiler. Hizmetlerin yol haritası belirlendiği mahalle buluşmasında Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Özkaya ve Eşrefpaşa Mahalle Muhtarı Ramazan Doğankaya ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’e ilgi ve desteklerinden dolayı mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e mahalle buluşması programında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Barış Dal ve Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu eşlik etti.

Bakmadan Geçme