Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeybek Ankara’dan heybesi dolu döndü

Zeybek Ankara’dan heybesi dolu döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda düzenlenen AK Parti Gurup toplantısına katılan Belediye Başkanı
Mehmet Zeybek daha sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte Afyonkarahisar ile ilgili devam eden yatırım ve projelere ilişkin bakanlıklar düzeyinde bir dizi ziyarette bulundu

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Starteji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile görüşen Afyonkarahisar Milletvekilleri ve Başkan Zeybek daha sonra Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldi.
“DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI İÇİN DESTEK İSTEDİK”
Başkan Mehmet Zeybek ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ankara’dan elimiz boş gelmedik. Milletvekillerimizle birlikte ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Starteji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal’ı ziyaret ettik. Kendisinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonasına ilişkin desteklerini talep ettik. Afyon ile ilgili problemleri aktardık, yapılması planlanan yatırımları ileterek maddi destek istedik. Sağolsun bizle çok yakın ilgilendi. Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Bizde kendisini şampiyonaya davet ettik.” dedi.
“HAFİF RAYLI SİSTEMLE İLGİLİ TALEPLERİ YİNELEDİK”
TBMM’de gurup toplantısına katıldıklarını kaydeden Zeybek, “Daha sonra Ulaştırma Bakanımız Mehmet Cahit Turhan’la görüştük. AFRAY projemizle ilgili son durumu aktardık. Hafif raylı sistemle ilgili taleplerimizi yineledik. Yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Afyonkarahisar’daki DDY’na ait atıl durumdaki işletmelere talip olduğumuzu ifade ettiğimizde kendisi ilimize bir heyet göndereceğini incelemeleri neticesinde yardımcı olabileceğini söyledi. Yine karayolları güzergahında bulunan alt geçit ve duble yollarla alakalı taleplerimizi takip edeceklerini ifade ettiler. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmelerimiz oldu. Bakanımıza da yine Türkiye’nin tanıtımında öncü olan Dünya Motorkros Şampiyonası ile ilgili bilgiler vererek desteklerini talep ettik. Geçtiğimiz yıl Türkiye Tanıtma Fonu’ndan destek olabileceklerini ifade etmişti, dosyaları inceleyip yine bu yılda Türkiye Tanıtma Fonu’ndan yardımcı olacaklarını ifade ettiler.” şeklinde konuştu.
“SPOR LİSESİ SÖZÜNÜ ALDIK”
Son ziyaretlerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yaptıklarını aktaran Başkan Zeybek, “Bakanımıza ilimize bir Spor Lisesi sözünün olduğunu hatırlattık. Bu okulu Spor Kompleksimizin bulunduğu alana yapılması halinde Spor Kompleksinin içinde yer alan tesislerin daha da aktif kullanılabileceği yönündeki düşünceleri olduğunu söyledik. Bunun üzerine Sayın Bakanımız ilimize bir Spor Lisesi yapılması yönündeki sözünü Özel Kalemi’ne yazdırdı. Yine Sahipata’da Mahallemizde yarım kalan Kapalı Spor Salonu’nun ikmal edilmesi sözünü aldık. Dünya Motokros Şampiyonası’nın açılış yada kapanış törenine Sayın Cumhurbaşkanımızı davet edeceğimizi ifade ederek bu konuda kendilerinden yardım istedik. Ayrıca Şampiyona ile alakalı maddi desteklerini talep ettik. Futbol, basketbol ve voleybol takımlarımızın başarılarından bahsettik. Sayın Bakanımız kendisine aktardığımız konularla yakından ilgilenerek takipçisi olacağını, yardımcı olacağını ifade ettiler.” diye konuştu.
“OLİMPİK YÜZME HAVUZUNUN BELEDİYEMİZE TAHSİSİNİ İSTEDİK”
Olimpik Yüzme Havuzu’nun belediyeye tahsisini istediklerini kaydeden Zeybek, “Afyonkarahisar’ın bir termal kenti olduğunu ifade eden Bakanımız, 2020 sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğreteceklerini ifade etti. Bizde Afyonkarahisar olarak üzerimize düşen neyse yapacağımızı ilettik. Ben daha önce kendisinden bir bayan, bir erkek yüzme hocası talep etmiştim. Bunun gerçekleşmesi halinde Allah’ın izniyle Afyonkarahisar’da yüzme bilmeyen vatandaşımızın kalmayacağını ifade ettim. İzmir Yolu üzerinde atıl vaziyette bulunan bir olimpik yüzme havuzumuz var. Buranın Milli Emlak’tan Belediyemize tahsisini istedik. Tahsisi aldığımızda, yeni düzenlemelerle orasını da halkımızın kullanımına açacağımızı söyledik.” dedi.