Zengin: Erbakan bir dava önderiydi

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları tarafından 'Ahde Vefa Programı' düzenledi 'Türk ve dünya siyasetine damgasını vurdu'Etkinliği açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin yaptı. Erbakan'ın Türk ve dünya siyasi tarihine damgasını vurduğunu belirterek, yetiştirdiği muazzam teşkilatlarla siyaset meydanına çıkarak hakkın sesi olduğunu söyledi. Zengin, 'Erbakan bir dava önderiydi. Bu [&hellip]

Zengin: Erbakan bir dava önderiydi

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları tarafından ‘Ahde Vefa Programı’ düzenledi

“Türk ve dünya siyasetine damgasını vurdu”
Etkinliği açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Zengin yaptı. Erbakan’ın Türk ve dünya siyasi tarihine damgasını vurduğunu belirterek, yetiştirdiği muazzam teşkilatlarla siyaset meydanına çıkarak hakkın sesi olduğunu söyledi. Zengin, “Erbakan bir dava önderiydi. Bu dava uğrunda gerektiği zaman bedeller ödemeyi bildi. Ama bundan asla şikâyetçi olmadı. Kendisi her zaman ‘Cihad takatinin son noktasına kadar mücadele etmen ve ondan sonra Yarabbi bundan öteye gücüm yetmiyor diyerek işi Allah’a havale etmendir’ derdi. Mücadeleyle geçen hayatında kendisi bu düstura hep bağlı kaldı. Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Keşmir, Doğu Türkistan, Bosna, Irak Cezayir. Kısaca savaşın, işgalin ve direnişin olduğu her yerde Erbakan var olmuştur. Özgür Kudüs ve Mescid-i Aksa onun rüyasıydı. Siyonizm’in bütün insanlık için ne büyük bir tehdit olduğunu insanlık ondan öğrenmiştir. Endenozya’dan Fas’a kadar bütün İslam dünyasını etkileyen bir lider olarak kendisini ebediyete uğurlarken üzüntümüz sonsuz ama gönlümüz rahattır. Zira onun yeşerttiği ağaç artık dal budak olmuş ve tüm İslam âleminde meyve vermeye başlamıştır” şeklinde konuştu.
“Büyük bir çınar devrildi”
Programa katılan Saadet Partisi Genel Merkezi Görevlisi Zehra Öz ise konuşmasında;
Erbakan’ın Cumhuriyetle yaşıt olduğunu ( 1926-2011) söyleyerek, “Büyük bir çınar devrilmiş ama ardından bir orman bırakmıştır. Böylece, yüzyılda bir gelen, bir ilim, bilim ve siyaset adamı; bir toplum lideri olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan beyefendi tarihin sayfalarında ve kendini sevenlerin kalplerinde, ebedi ve mümtaz, unutulmaz yerini almış bulunmaktadır.
Erbakan’ın ardında bıraktığı miras olan ‘Milli Görüş şuur ve inancı’ belki yine yüz yılda bir doğan ve toplumları ardından sürükleyen bir fikir akımıdır. Bir idealdir, bir vizyondur. Bu ideal, aslında devrim oluşturacak güçte bir fikir ve öze dönüş olup, toplumu tüm katmanları ile kucaklayan bir halk hareketi ve ideolojisi olarak yaşamaya devam edecektir. Değerli ve mümtaz kişi Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocaya Allah rahmet eylesin ve mekanı Cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme