Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zeki Müren’i geçtiler kendileri çalıp oynuyorlar”

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Valiliği’nce düzenlenen Gastronomi Değerlendirme Toplantısına İYİ Parti ile birlikte diğer muhalefet partilerinden temsilci davet edilmediğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Bunlar Zeki Müren’i geçtiler. Rahmetli Zeki Müren de şiirini kendi yazar, bestesini kendisi yapar, eline de mikrofonu alır söylerdi. Bunlar kendileri çalıyor, kendiler söylüyorlar” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, partide düzenlediği basın toplantısında atanmış ve seçilmiş yöneticilerle iktidarın politikalarını eleştirdi.
“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI DEVLET YAPISINA ZARAR”
Mehmet İnkaya, Barış Pınarı Harekâtında trafik kazası sonucu şehit olan İscehisar İlçesi’nin Karaağaç Köyü’nden Uzman Onbaşı Mustafa Akkaya’ya Allah’tan rahmet, Türk Milletine başsağlığı diledi. İnkaya, “İYİ Parti kurulduğu günden beri partili Cumhurbaşkanlığı-na karşı olduğunu açıklamış bir partidir. Geliştirilmiş Parlamenter Sisteme geçmek için destek vereceğimizi açıklıyoruz. Sözlerimizi kimseler duymuyor. Daha sonra bu konuda söylediğimiz sözler çarpıtılarak ‘İYİ Parti AKP ile ortaklık yapmak için 5-6 Bakanlık istiyor’’ diye yaygara ediliyor. Ayıptır, ayıp. Tekrar ediyoruz; İYİ Parti Geliştirilmiş Parlamenter Sisteme geçmek için, anayasa değişikliğinde AKP’ye destek vereceğini açıklamıştır. Partili Cumhurbaşkanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapısına zarar vermiştir. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyet yönetimi bu Cumhuriyet sistemi değildir.”dedi.
“İSTENMEYEN DURUMLAR OLUŞABİLİR”
Halk oylamasıyla gelmiş bir Anayasa değişikliğiyle Partili Cumhurbaşkanlığı yönetimine geçildiğini ifade eden İnkaya, “Yüce Türk Milletinin kararına karşı çıkmıyoruz. Ancak kısa zamanda; değme hukukçuların dahi anlayamadığı bu sistem, mazlum milletimize oylattırılmıştır. Bu sistemle ne mi olmuştur? Tarafsız olan Cumhurbaşkanlığı makamı taraflı olmuştur. İsterse, TBMM’nin alanlarına müdahale edebilir duruma geçmiştir. Vatandaşlar Cumhurbaşkanının Partisinden olmazsa bürokraside işlerinin olmayabileceğini zannetmektedirler. Yargı mensupları Adalet Bakanlığı ile ilgili işlerde partili olmazlarsa zarar görebileceklerini zannetmektedirler. Cumhurbaşkanı bu gün iyi niyetli ellerde olabilir, yarın devlet anlayışında kötü niyetli insanların eline geçerse istenmeyen durumlarla karşılaşabiliriz. Dinamit örneği gibi; iyi niyetliler dinamitle kaya kırar yollar yapar, kötü niyetliler yola döşer cana kıyar.” diye konuştu.
“DERDİMİZİ MİLLETE YETERİNCE ANLATAMIYORUZ”
İYİ Parti’nin partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili anayasada değişiklik yapılarak Geliştirilmiş Parlamenter Sisteme geçmek için AK Parti’ye destek vermeye hazır olduğunu tekrarlayan İnkaya, “Parti Sözcümüz İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun tüm konuşmaları medyada yeterince yer alamamaktadır. İYİ Parti kurulduğu günden beri ulusal basında gerektiği gibi yer alamamaktadır. Amacımızı, derdimizi bir türlü Yüce Türk Milletine yeterince anlatamıyoruz.” şeklinde konuştu.
“İKİ DURUMA DA İÇERLEDİK”
Geçtiğimiz Pazar günü 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu belirten İnkaya şöyle konuştu:
“Yerel televizyonumuzu izlerken Öğretmenler Günü töreninde şöyle bir habere şahit olduk; ‘Afyonkarahisar Valisi göreve yeni başlayan ve öğretmen andını yapan bir öğretmeni yanına çağırıp kıyafetiyle ilgili uyarılarda bulundu.’ Aynı akşam ulusal basında Konya Valisi de kendisi konuşurken ayak ayaküstüne atıp oturan gazeteciyi, öğretmen zannederek saygıya davet etti. Her iki duruma da vatandaş olarak çok içerledik. Birincisinde İYİ Parti İl Başkanı ve öğretmen olmam nedeniyle basın toplantılarımızda öğretmenlerin kılık kıyafet konusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çözülmesi gerektiğini söylemiş, yazmıştık. Derin bir konu olduğundan ve İYİ Parti’nin sözlerinin iktidar partisi ve atadığı bürokratlarca kale alınmadığından bununla ilgili önlemler alınmamıştı.”
“UYARI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE YAPILMALIYDI”
İktidara yakınlığı savunulan bir eğitim sendikasının sözde asilik yaparak kıyafet serbestisini uygulamaya getirdiğini dile getiren İnkaya şunları söyledi:
“İktidara yakınlığı savunulan bir eğitim sendikası sözde asilik yaparak; sakallı, acayip bıyıklı, yırtık pantolonlu, spor giyimli erkek öğretmen ve çalışanlar çoğalmıştı. Yalnız, kıyafetle ilgili bu uyarının önce İl Milli Eğitim Müdürüne yapılması gerekirdi. Uyarı makamda yapılmalıydı. Zira toplumda yapılan uyarı ikaz ve eleştiriye dayanamayıp ölen öğretmenler de vardır. Kamuda çalışan öğretmen nikâhını devlete kıymıştır. Onun istediği gibi davranmak giyinmek zorundadır. Ama biz isterdik ki öğretmenin örnekliği liderliği ve eğitim öğretim başarıları konuşulsun. Yine öğretmenlik mesleği sudan bahanelerle ve kötü örnekler yüzünden yaralar aldı.”
“17 YILDA ŞİDDET OLAYLARI DAHA DA ARTTI”
AK Parti’nin 17 yıllık iktidarında kadına uygulanan şiddet olaylarının sayısının arttığını belirten İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“AKP iktidarında yani 17 yıldır kadına uygulanan şiddet olayları da fazlasıyla yaşanmaktadır. 25 Kadına Şiddetle Mücadele Günü olarak anıldı. Biz de İYİ Parti Afyonkarahisar Teşkilatı olarak vatandaşlarımıza ulaşıp bu konuda 6284 Sayılı Kanundan gerektiğinde yararlanmalarını broşürlerle duyurduk. Bizim anamız, eşimiz, kızımız, halamız, teyzemiz, ninemiz, kısacası hayatımızın yarısı olan kadına daha şefkatli davranmamız gerektiğini anlattık. Bu vesile ile Kayseri’de kadına şiddetle ilgili basın bildirisi dağıtan İYİ Partili guruba saldıran, ne yaptığını bilemez duruma gelmişleri de şiddetle kınıyor, ‘Cennet Anaların ayaklarının altındadır’’, emrine uymaya davet ediyoruz.”
“REKLAMDAN ÇOK İŞE İHTİYACIMIZ VAR”
Gündemde olan konulardan birinin de CHP’den bir Milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı Sarayına giderek görüştüğü konusu olduğunu belirten İnkaya, “İktidar maymuna bak deyip gündemimizdeki hayati konuları unutturmaktadır. Ne yazık ki Türk kamuoyu Milletin tamamını ilgilendirmeyen bu konuya yönlendirilerek; Mültecilerin, Suriyelilerin durumunu, siyanürle intiharlar konusunu, vergiler ve hızına dahi yetişilemeyen zamlar konusunu unutmuştur. Unutulan diğer konular arasında; Eğitimdeki başarısızlık, hızlı trenin halen ilimize gelmemesi, askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmaması, AFRAY inşaatına başlanamaması, İl Özel idaresi’nde 2019 yılı içerisinde yapılması gereken işlerin yüzde 35’nin yapılamaması, eğitimde başarının arttırılması için alınan önlemlerin açıklanamamasıdır. Sayın Milli Eğitim Müdürümüz törenlerde güzel fotoğraflar çektirmektedir. Onu da tebrik ederiz ama özellikle reklamdan çok işe ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
“KENDİLERİ ÇALIYOR KENDİLERİ SÖYLÜYORLAR”
Afyonkarahisar Valiliği’nce düzenlenen Gastronomi Değerlendirme Toplantısına İYİ Parti’nin davet edilmediğini söyleyen İnkaya, “Biz alışığız biliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımız, en büyük amirimiz ve makam olarak sizlere şikâyet ediyorum. Bu memlekette 50 bin oy almış İYİ Parti’yi bazı törenlere çağırmıyorlar. Biz muhalefetiz tamam. Biz sert muhalefet de yapıyor olabiliriz. Ama Gastronomi Değerlendirme Toplantısının basına yansıyan fotoğrafta diğer muhalefet partisinden temsilcileri de göremedim. MHP’nin, CHP’nin Milletvekili veya İl Başkanları bu toplantıda yoktu. Bunlar Zeki Müren’i geçtiler. Rahmetli Zeki Müren’de şiirini kendi yazar, bestesini kendisi yapar eline de mikrofonu alır söylerdi. Bunlar kendileri çalıyor, kendiler söylüyorlar. Afiyet olsun beyler sizin oturun. Ama bizim de bu memlekette bize oy verenler adına konuşma hakkımız var.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR