Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeki Açıköz: Gelecek Afyon’da

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Posta Gazetesi’ndeki köşe yazısında UNESCO tescili alan Afyonkarahisar mutfağını kaleme alarak, Afyonkarahisar mutfağının dünyaya açıldığını söyledi

 

Posta Gazetesi’nde ki köşe yazısında Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın öncülüğünde Afyonkarahisar mutfağının dünyaya açıldığını dile getiren Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, şehrin bu noktada hızla ilerlediğini ifade ederek şunları söyledi: “Yöresel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtma ve Türk mutfağının bilinirliğini artırma noktasında her sene kendine yeni hedefler koyan Afyon’un başarılarına başarılar ekleyeceğine inancımız tam.”
“AFYON KENDİNİ DAHA DA GÖSTERECEK”
Afyonkarahisar’ın UNESCO tescilinin gücüyle kendini daha da göstereceğini belirten Açıköz, “Türk Mutfağını dünyaya tanıtma misyonuyla hareket eden Afyon, UNESCO tescilinin verdiği güçle önümüzdeki yıl kendini daha da gösterecektir. Nisan 2020 tarihinde yapacağı Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne hazırlanan kent, bu festivalle gücünü bir kez daha ortaya koyacaktır.” şeklinde konuştu.
“DİĞER KENTLERİMİZDEN DE BAŞARI BEKLİYORUZ”
Bu başarıları diğer illerinde göstermesi gerektiğini kaydeden Açıköz, “Türk mutfağı gastronomi dünyasının en önemli duraklarından biri. Gastronomide bu kadar büyük bir potansiyele sahip ülkemiz tanıtımında bu kadar farkındalığı kullanması gerekiyor. Gaziantep, Afyonkarahisar ve Hatay gibi kentlerimizin başarıları bizleri mutlu ederken gastronomide önemli potansiyeli barındıran diğer kentlerimizden de aynı başarıyı bekliyoruz.” dedi.