• Haberler
  • Genel
  • Zeka, Helal Gıda Sertifikası sahibi işletmelerinin sayısını artıracak

Zeka, Helal Gıda Sertifikası sahibi işletmelerinin sayısını artıracak

Zafer Kalkınma Ajansı'nın Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'ta hizmet veren Yatırım Destek Ofislerinde (YDO) görev yapan uzmanların katılımıyla bir toplantı düzenlendi ZEKA Genel Sekreter Dr. Yılmaz Özmen başkanlığında Uşak Yatırım Destek Ofisi'nde düzenlenen toplantıda, bölgemizde yatırım imkânlarının tanıtımına yönelik eylem planının ve altyapının oluşturulması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Kalkınma Ajanslarının en önemli faaliyet alanlarından birinin [&hellip]

Zeka, Helal Gıda Sertifikası sahibi işletmelerinin sayısını artıracak

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ta hizmet veren Yatırım Destek Ofislerinde (YDO) görev yapan uzmanların katılımıyla bir toplantı düzenlendi

ZEKA Genel Sekreter Dr. Yılmaz Özmen başkanlığında Uşak Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, bölgemizde yatırım imkânlarının tanıtımına yönelik eylem planının ve altyapının oluşturulması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Kalkınma Ajanslarının en önemli faaliyet alanlarından birinin bölgelerine yabancı yatırımcıları çekmek olduğuna işaret eden Genel Sekreter Özmen, yatırım alanlarıyla ilgili sorunları tespit edip giderme yönünde çalışmalar yapmanın önemine değindi. Özmen, bu konuda daha önce hazırlanmış olan ‘OSB Strateji Belgesi’ ve ‘Yatırım Ortamını İyileştirme Eylem Planı’nın bu amaç için gerçekleştirilenlerden bir kaçı olduğunu ifade etti.
Toplantıda, Ajans uzmanları bölgede öne çıkan sektörlerden tarım ve gıda sektörüne yönelik yapılacak çalışmalar hakkında sunumlar yaptı. Özellikle Bölgede Helal Gıda sertifikası sahibi kuruluşlarının sayısını artırma yönünde ve üretim kapasitesinin dünya pazarlarının gerektirdiği kalite ve standartlarda olması açısından yapılacak çalışmaları gözden geçirdiklerini belirttiler.
Bölgedeki dört ilde toplam sekiz uzmanla faaliyetlerine devam eden Yatırım Destek Ofisleri, potansiyel yerli ve yabancı yatırımcılara rehberlik edebilmek için hızlı bir çalışma temposu içinde hareket ediyor. Yatırımcıların yatırım sürecindeki tek adresi ve kolaylaştırıcısı olmayı hedefleyen Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, bölgeye doğrudan yabancı yatırım çekme konusunda da geliştirdikleri bölgesel stratejilerle ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor.
Toplantıya Ajans Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen ve Hülya Uğuz, Kütahya YDO’dan Kutlu Eser, Afyonkarahisar YDO’dan Tuğrul Çınar ve Nurten Aksu, Manisa YDO’dan Devrim Barış Subaşı, Dilek Can Uncuoğlu ve Buket Turanmanlar, Uşak YDO’dan ise Kürşad Murat ve Arda Kırankabeş katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme