• Haberler
  • Genel
  • ZEKA Ege bölgesindeki Kalkınma Ajanslarını ağırladı

ZEKA Ege bölgesindeki Kalkınma Ajanslarını ağırladı

Ege Kalkınma Ajansları Toplantısı'nın üçüncüsü Zafer Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirildi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile ZEKA, İZKA, GMKA ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GEKA) [&hellip]

ZEKA Ege bölgesindeki Kalkınma Ajanslarını ağırladı

Ege Kalkınma Ajansları Toplantısı’nın üçüncüsü Zafer Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ile ZEKA, İZKA, GMKA ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GEKA) Planlama Birim Başkanları ve uzmanlar katıldı. Toplantıya ayrıca Kalkınma Bakanlığı’ndan uzmanlar ve BALO Genel Müdür Vekili Hüseyin İşteermiş’de katıldı. Toplantı da EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak da bir sunum gerçekleştirdi.
Ajansların kendi bölgelerindeki lojistik projeler, alt bölgeleme çalışmaları ve bu alanlarda yapılacak ortak çalışmaların konu edildiği toplantıda her ajans kendi bölgesindeki lojistik projelerden bahsederken İşteermiş proje hakkında bir sunum yaparak BALO projesinin beklenen faydalarından bahsetti. Katılımcı Ajanslar lojistik alanındaki çalışmaların işbirliği içinde ve koordineli olarak yürütülmesinin gerekliliği konusunda görüş birliğine vardılar.
Ajanslar alt bölgeleme çalışmalarına ilişkin bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaların yöntemi ve sonuçlarına ilişkin bilgilendirme yaparken; bazı sınır ilçeler için ortak çalışma yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.
Bir sonraki toplantının üç ay sonra Güney Ege Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ve turizm ekseninde olması yönünde karar alındı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme