• Haberler
  • Gündem
  • ZEKA Afyon'da 3,4 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi

ZEKA Afyon'da 3,4 milyon liralık yatırımı hayata geçirdi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı ilk yarısındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, 'Zafer Kalkınma Ajansı bünyesinde bulunan Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi tarafından yatırımcılara sunulan ücretsiz hizmetlerle 2018 yılı ilk altı aylık döneminde, 3,4 milyon liralık sabit yatırım tutarı ve toplamda [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı ilk yarısındaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, “Zafer Kalkınma Ajansı bünyesinde bulunan Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi tarafından yatırımcılara sunulan ücretsiz hizmetlerle 2018 yılı ilk altı aylık döneminde, 3,4 milyon liralık sabit yatırım tutarı ve toplamda 99 istihdam öngörülen yerli yatırım hayata geçirilmiştir.” dedi.
YATIRIM FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Yatırım destek ofislerinin faaliyetlerinden de bahseden Oğuz, “Afyonkarahisar Yatırım destek Ofisimiz (AYDO), yatırımcılarımızın yatırım süreçlerinde kolaylaştırıcı bir rol üstlenmektedir. AYDO, ilimizin yatırım ortamı imkânlarının ve yatırımlarda devlet yardımlarının yatırımcıya doğru ve güncel olarak ulaştırılmasında, özellikle yatırım yeri araştırması, yatırım teşvik uygulamaları alanında uzmanlaşmış ekiple kurduğu network sayesinde yatırımcıların ildeki ilgili paydaşlarla hızlı ve güvenilir bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan yereldeki yatırım ofisi olarak hizmet vermektedir.  AYDO tarafından Ocak-Haziran aylarını kapsayan 2018 yılı ilk altı aylık dönemde 114 yerli ve 1 yabancı firma olmak üzere toplamda 115 firmaya rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmiştir. Yine aynı dönemde giyim ürünleri ve metalik olmayan mineral ürünler imalatı alanlarındaki 2 adet yatırım için teşvik belgesi danışmanlığı yapılmıştır. Biri Merkez ilçede diğeri Dinar ilçesinde olmak üzere iki firmaya toplamda 3,4 Milyon TL’lik ve 99 istihdam öngörüsüyle yapılan yatırımlar hayata geçirilmiştir. Bununla birlikte gerek Ajansımız tarafından gerekse doğrudan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda belge düzenlenmiş 5 firmamıza yatırım döneminde teşvik belgeleri kapsamında uygulanan destek unsurlarının kullanılması, kayıt altına alınması ve kapatmaya hazırlık süreçlerine yönelik rehberlik hizmeti verilmiştir.” diye konuştu.
Yatırımlara ilişkin sunulan hizmetlerin yanı sıra Afyonkarahisar YDO’nun diğer hizmetlerinden de bahseden Oğuz. “2018 yılı ilk altı aylık dönemde Ajansımız koordinasyonunda Afyonkarahisar’da 2 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiş olup bu eğitimlerde toplam 45 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır.” dedi.  
Genel Sekreter Vekili Oğuz, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ilgili paydaşlar işbirliğinde Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SATUR SOP) kapsamında 2018 yılı ilk altı aylık dönemde gerçekleştirdikleri faaliyetleri şöyle sıraladı:
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen EMITT 2018 Turizm ve Seyahat Fuarına stant ile katılım sağlanarak Afyonkarahisar’ın termal turizm potansiyelini tanıtma çalışmalarına destek olunmuş, otel ve tur operatörleri ile görüşmeler yapılmıştır. Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde tanıtma imkanı bulduk.  Antalya Expo Center’da düzenlenen Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’na (HESTOUREX) stant ile katılım sağlanarak Afyonkarahisar’ın termal sağlık turizm potansiyelini tanıtarak Afyonkarahisar’ın termal sağlık turizmindeki potansiyeli gelen katılımcıların dikkatini çekmiştir. 26-29 Mart 2018 tarihleri arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), TYDTA MENA Ülkeleri Temsilcisi Mustafa GÖKSU, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Havayolları (THY) ve Ajansımız işbirliği ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri – TR33 Bölgesi Tanıtım Turu ve B2B Etkinlikleri Organizasyonu gerçekleştirdik. Bu kapsamda, 30 kişilik heyete yönelik Afyonkarahisar’da bulunan 5 yıldızlı otel ziyaretleri, Afyon Kocatepe Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile yeni açılan Onkoloji ve Hematoloji hastanesi ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Afyonkarahisar’da bulunan tüm termal oteller ile B2B etkinliği gerçekleştirilmiştir. B2B etkinliklerine 11 otel ve hastaneden 34 temsilci katılmıştır. 8-11 Mayıs tarihleri arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türk Havayolları (THY), Zafer Kalkınma Ajansı ve özel sektör iş birliği ile Güney Kore’nin seçkin gazetecileri ve seyahat köşe yazarlarından oluşan 21 kişilik heyete yönelik tanıtım turu organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Organizasyon kapsamında, Afyonkarahisar Merkez ve Sandıklı ilçelerinde bulunan 5 yıldızlı otellerimiz ziyaret edilmiş olup, Afyonkarahisar’ın kültür ve doğa turizm konusunda önemli yerleri olan Ulu Cami, Mevlevihane, Afyonkarahisar Kalesi, eski konaklar ve Sandıklı Akdağ tabiat parkı heyete tanıtılmıştır. SATUR SOP kapsamında sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren ilgili paydaşlar arasında etkin bir koordinasyon ve iş birliği mekanizması oluşturmak, sağlık turizmi konusunda ulusal ve uluslararası gelişmelerin değerlendirilerek TR33 Bölgesindeki paydaşların ihtiyaç ve beklentilerinin tespiti amacıyla 19-20.04.2018 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Paneli” gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen panele bölge ve ulusal düzeyde sağlık turizmi konusunda önemli çalışmaları olan panelistler katılmış olup sağlık turizm ana başlığında 2 oturum düzenlenmiştir. Büyük ilgi ile takip edilen panelimize yoğun bir katılım olmuştur.”

Bakmadan Geçme