Zatürre Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Zatürreye yakalanan hasta sayısı artış gösterdi. Bununla birlikte, Zatürre hastalığının belirtileri merak edip araştırılmaya başlandı.  Pekii Zatürre nedir? Zatürrenin belirtileri nelerdir? Zatürre tedavisi nedir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

ZATÜRRE NEDİR?

Zatürre diğer adıyla (Pnömoni), hastalığı, akciğerdeki hava keselerinin iltihaplanmasına neden olan bir enfeksiyondur. Zatürre bulaşıcı bir hastalıktır. Zatürre, tedavisinde geç kalındığı takdirde, ciddi sorunlar doğuran hatta ölüme neden olan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık genellikle bebekler, çocuklar ve 65 yaş üstündeki kişilerde görülmektedir.

ZATÜRRE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zatüre olan kişilerde genellikle öksürük, ateş, titreme, nefes darlığı, Öksürürken ve derin nefes alırken bıçak gibi saplanan göğüs ve sırt ağrısı, halsiz ve yorgun hissetme, bulantı ve kusma, bilinç bulanıklığı, baş, vücut ve kas ağrısı, iştah kaybı görülmektedir. Bu belirtiler olan kişi vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurmalıdır.

ZATTÜRENİN TEDAVİSİ NASILDIR?

Zatürrenin tedavisi, hastaya ve geçirilen zatürrenin çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Tedavi yönetimi, uzman doktorlar tarafından belirlenmekler birlikte; Antibiyotik tedavisi, Antifungal ilaçlar,  Antiviral ilaçlar, Oksijen tedavisi, IV sıvıları ve sıvıların boşaltılması gibi tedavi yöntemleri uygylanmaktadır.

Bakmadan Geçme