Zatürre Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Kış aylarının gelmesi ile Zatürre ne zaman tehlikeli olur? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Zatürre nedir? Ne zaman tehlikeli olur? Tedavisi nedir?  Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

ZATÜRRE NEDİR?

Zatürre diğer adıyla (Pnömoni),  akciğerdeki hava keselerinin iltihaplanmasına neden olan enfeksiyondur. Zatürre bulaşıcı bir hastalık olmakla birlikte tedavisinde geç kalınılarsa, ciddi sorunlar doğuran hatta ölüme neden olan bir hastalıktır. Genellikle bebekler, çocuklar ve 65 yaş üstündeki kişileri etkiler.

ZATÜRRE (PNÖMONİ) TİPLERİ NELERDİR?

Bağışıklığı baskılanmış hastada pnömoni; virüs ve mantar enfeksiyonlarının neden olduğu zattüre çeşididir.

Hastane kaynaklı pnömoni; hastanede yakalanılan zattüreye denir.

Toplum kaynaklı pnömoni; Bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonları nedeniyle olan zatürre çeşitidir.

Olmak üzere üç farklı zatürre çeşidi vardır.

ZATÜRRE TEHLİKELİ MİDİR?

Pnömoni olarak bilinen zatürre hastalığı; belirtileri şiddetlenip tedavi edilmediğinde sonunda ölüme bile götürebilecek tehlikeli bir durumdur.

ZATÜRRE  BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zatürenin belirtleri genellikle şu şekildedir:

öksürük, ateş, titreme, nefes darlığı, Öksürürken ve derin nefes alırken bıçak gibi saplanan göğüs ve sırt ağrısı, halsiz ve yorgun hissetme, bulantı ve kusma, bilinç bulanıklığı, baş, vücut ve kas ağrısı, iştah kaybı

ZATTÜRENİN TEDAVİSİ NASILDIR?

Zatürrenin tedavisi, hastaya ve geçirilen zatürrenin çeşidine göre uzman doktorlar tarafından belirlenir. Başvurulan tedavi yöntemleri şöyledir:

Antibiyotik tedavisi, Antifungal ilaçlar,  Antiviral ilaçlar, Oksijen tedavisi, IV sıvıları ve sıvıların boşaltılması.

ZATÜRRE NE ZAMAN TEHLİKELİ OLUR?

Zatürre, hızlı ilerleyen bir hastalık olmasına karşın, uygulanan tedaviye hızlı ve olumlu cevap veren bir hastalıktır. Eğer, tedavi sonrası semptomlarınızda bir azalma söz konusu olmasa  uzman hekim ile görüşülmesi ve farklı tedavilere başvurulması gereklidir.

Bakmadan Geçme