'Zam uygulama tarihinin netleşmesini bekledik'

Şehiriçi toplu ulaşıma gelen zamların uygulama tarihindeki belirsizliğin nedenini anlatan Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, esnaf üst kuruluşunun medya aracılığıyla toplu taşıma zam sürecinde karmaşaya neden olduğunu, yetkili merciin Oda olarak kendileri olduğunu vurguladı. Karataş, 'Belediye Meclis kararını onaylanmadan yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe gireceği netleşmeden bizim kamuoyuna duyuru yapmamız hadsizlik olurdu.' [&hellip]

Şehiriçi toplu ulaşıma gelen zamların uygulama tarihindeki belirsizliğin nedenini anlatan Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, esnaf üst kuruluşunun medya aracılığıyla toplu taşıma zam sürecinde karmaşaya neden olduğunu, yetkili merciin Oda olarak kendileri olduğunu vurguladı. Karataş, “Belediye Meclis kararını onaylanmadan yeni fiyatların ne zaman yürürlüğe gireceği netleşmeden bizim kamuoyuna duyuru yapmamız hadsizlik olurdu.” dedi

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, gazeteniz Kocatepe’ye toplu taşımada yürürlüğe giren zam sürecini değerlendirdi.
“BİZ ORTAK HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”
Şoförler Odası Başkanı İbrahim Karataş, küresel kriz ve ekonomik sıkıntılarla akaryakıta gelen ve yedek parçaya gelen zamların esnafı ciddi anlamda zora soktuğunu ifade etti. Karataş, “Herşeyden önce ben esnafımıza minnettarım. Çünkü büyükşehirlerde ve diğer illerde seslerini duyurma adına kontak kapatma noktasında grevler yapıldı. Ama Afyon esnafı sabretti. Devletimize olan sadakatini tekrar fazlasıyla gösterdi. Bu vesiyle Kocatepe Gazetesi aracılığıyla ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. Sıraladığım nedenlerden dolayı oluşan mecburiyetler yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bu konuda basında bir bilgi kirliliği oldu. Bunu ifade etmeyi gerek duyuyorum. Bizim 13 tane minibüs durağımız var, 365 şoför esnafımız var, artı Belediyemizin halk otobüsleri vardır. Bu nedenle biz entegre çalışmak zorundayız. Karışıklığa meydan vermemek için 13 durak, 365 minübüs, Belediye ile ortak hareket etmek Şoförler Odası olarak bize düşmektedir.” dedi.
“ÜST KURULUŞUMUZUN DUYURUSU KARMAYAŞA NEDEN OLDU”
“Bizim oda yönetimi olarak bu organizasyonlar içerisinde daha Sayın Valimiz, Belediye Meclis kararını onaylanmadan ne zaman yürürlüğe gireceği netleşmeden kamuoyuna duyuru yapmamız hadsizlik olurdu.” diyen Karataş şöyle konuştu: “Ama bizim üst kuruluşumuz olan esnaf teşkilatımız bunu duyurarak bir bilgi kirliliğine sebebiyet vermiştir. Esnafa zam kararını tebliğ makamı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığıdır. Bunun altını çiziyorum. Bizim yapmamız gerekeni, uygun zamanı beklerken üst kuruluşumuzun kamuoyuna duyurması esnaf ve halk arasında oluşan bilgi kirliliğiyle karmayaşa sebebiyet verildi. Hatta konuyla ilgili yerel basınımızda tasvip etmediğimiz yanlış bir anlaşılma yer aldı. İnşallah bu arada bu da düzeltilir.”
“MÜCADELEMİZİ ESNAFIMIZ DA HALKIMIZ DA TAKDİR ETTİ”
Toplu taşımada fiyat tarifelerinin güncellenmesi talebinin oda yönetimi olarak bizzat yaptıklarını vurgulayan Karataş sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Trafik Komisyonu üyelerine bu talebimizi belgelerle sonuna kadar bizzat savundum. Kararın oybirliğiyle geçmesi için mecliste grubu olan tüm partilerin üyeleriyle Belediye Meclis üyelerini ziyaret ettim. Böylece kararın oybirliğiyle alınmasını, sözkonusu rakamın gayet olumlu olduğunu teyit ettirdik. Belediye Meclisi’nde verdiğim mücadele bellidir. İki aylık oda başkanı olmamıza rağmen süreci iyi yönettiğimiz gerek esnafımız gerekse halkımız tarafından takdire şayan olmuştur.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme