ZAFTODER'den Ankara çıkartması – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren turistik otellerin yöneticileri tarafından kurulan ZAFTODER heyetinde ZAFTODER Yönetim Kurulu Başkanı İkbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan ile yönetim kurulu üyeleri Korel Otel Genel Müdürü Ümit Uysal, NG Otel Genel Müdür Cenker Yılmaz, Oruçoğlu Termal Genel Müdürü Emrah Esen, Akrones Termal Genel Müdürü Ünal Özgen, Sandıklı Park Otel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz [&hellip]

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren turistik otellerin yöneticileri tarafından kurulan ZAFTODER heyetinde ZAFTODER Yönetim Kurulu Başkanı İkbal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan ile yönetim kurulu üyeleri Korel Otel Genel Müdürü Ümit Uysal, NG Otel Genel Müdür Cenker Yılmaz, Oruçoğlu Termal Genel Müdürü Emrah Esen, Akrones Termal Genel Müdürü Ünal Özgen, Sandıklı Park Otel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz Yavuz ve Gazlıgöl Özgül Termal Otel Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu yer aldılar.
Ziyaretlerle ilgili bilgiler veren ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendileri ve görüşleri ile yakından ilgilendiğini bildirdi.
Afyonkarahisar’a ve termal turizme yönelik hazırladıkları dosyayı Bakan Ersoy’a ilettiklerini belirten Ali Gümüşhan, “Afyonkarahisar ile ilgili yapılması gerekenleri içeren dosyamızı sayın Bakanımıza ilettik. Kendileri taleplerimizle yakından ilgilenirken kısa süre içerisinde Afyonkarahisar’ı ziyaret edeceklerini de bildirdiler” dedi.
Afyonkarahisar’daki turistik tesisler olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bazı talepleri olduğunu belirten ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, “Taleplerimizin başında ilimizdeki termal tesislerden alınan kullanım bedeli yer aldı. Malum olduğu üzere termal tesisler termal su kullanım bedeli olarak AFJET’e bir bedel öderken, ayrıca toplam cirolarından da yüzde 1’lik payı devletimize ödemekteler. Bu pay sektörümüze ağır bir yük getirmektedir. Termal su kullanımı İçin oteller fatura bedelini AFJET A.Ş’ye  ödemektedir. AFJET firması da kendi cirosu üzerinden % 1 vergiyi devlete aktarıyor. Burada aynı su için hem otellerden, hem de AFJET ‘den % 1 vergi alınıyor. Dolaylısıyla 2 kez vergi ödenmesi söz konusu. Sayın bakan taleplerimizi son derece makul karşıladılar. Ayrıca yurt dışından termal turizm ve sağlık turizmine yönelik hasta getirilmesi noktasında destek talep ettik. Zafer Havaalanımızın uçuş saatlerindeki düzensizlik ve termal turizme uygun olmayan uçuş programları nedeniyle sıkıntılar yaşandığını aktararak, özellikle yurt dışı uçuşlar konusunda düzenlemeler talep ettik. Frig Vadisi ve tarihi bölgelerimizin tanıtımı için, özellikle yurt dışı fuarlar konusunda desteklerini rica ettik. Sayın bakanımız vergi ile ilgili konuları Maliye Bakanlığı ile, uçuşlarla ilgili sıkıntılar konusunda THY ve Ulaştırma Bakanlığı ile temasta bulanacaklarını bildirdiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı doğrudan ilgilendiren konularda ise destek sağlayacaklarını dile getirdiler. Ayrıca Afyonkarahisar’da düzenlenen Motokros şampiyonası için bu yıl da 200 bin euroluk destekte bulanacaklarını hatırlatan sayın bakanımız ilimiz yöneticileri ile bu konuda görüşmelerde bulunduklarını anlattılar.” dedi.
Ankara’da görev yapan Afyonkarahisarlı bürokratları da ziyaret ettiklerini dile getiren ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, “Ankara ziyaretimiz kapsamında sayın milletvekilimiz Ali Özkaya’yı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcısı sayın Ahmet Koca’yı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı sayın Akif Özkaldı’yı da makamlarında ziyaret ettik.” dedi.

Bakmadan Geçme