• Haberler
  • Genel
  • Zaferin kutlu günü 30 Ağustos’u kutladılar

Zaferin kutlu günü 30 Ağustos’u kutladılar

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajlarda Büyük Zafer'in 92’nci yıldönümü kutlandı KOCATEPE KUTSAL TOPRAKLARIN ADI CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yılı nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı. Toptaş 󈬊 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin büyük bir başarı ile sonuçlanmasının ardından kutlanan Zafer Bayramı, ümmetten millete, hanedanlıktan Cumhuriyet’e [&hellip]

Zaferin kutlu günü 30 Ağustos'u kutladılar

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajlarda Büyük Zafer’in 92’nci yıldönümü kutlandı

KOCATEPE KUTSAL TOPRAKLARIN ADI
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılı nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı. Toptaş; “26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin büyük bir başarı ile sonuçlanmasının ardından kutlanan Zafer Bayramı, ümmetten millete, hanedanlıktan Cumhuriyet’e giden yolun önemli yapı taşlarındandır. Kocatepe; Kuvay-i Milliye ruhunun dirildiği, var olduğu ve Cumhuriyetin kazanıldığı kutsal toprakların adıdır. Tüm dünya halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları başta Mustafa Kemal ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir onurla Afyonkarahisar halkının Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.
30 AĞUSTOS
CUMHURİYET’İN BAŞLANGICI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 30 Ağustos, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, Atatürk ile silah arkadaşlarının, halkla birlikte mücadele ederek kazandığı ve Büyük Zafer’le taçlandığı gün olduğunu belirtti. Görgöz; “30 Ağustos, çağdaş, özgür, laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin başlangıcının simgesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Büyük Zafer’in Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
30 AĞUSTOS 9 EYLÜL’DE
SONLANDI
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, 30 Ağustos’un, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, Büyük Taarruzla hedefine ulaştığı ve 9 Eylül’de sona erdiği gün olduğunu kaydetti. Demirkırkan; “30 Ağustos; bağımsız, üniter bir devlet anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı demokratik, laik ve çağdaş bir geleceğe atılan adımdır. 30 Ağustos; 26 Ağustos’ta başlayan ve 9 Eylül’de emperyalizmin İzmir’de denize döküldüğü yerde biten bağımsızlık savaşı destanının adıdır. Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” dedi.
30 AĞUSTOS KUTLU OLSUN
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk Milleti, Ağustos ayında yazdığı destanlarla dosta güven, düşmana korku verdiğini belirtti. Aslan; “Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının, Anadolu’yu sonsuza kadar Türk Yurdu olarak tescil etmesinin yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Dünya Türkleri’nin üzerindeki baskının da büyük Türk Milleti’nin azmi ve iradesiyle ortadan kalkacağına inanıyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
ÇİBİK DE ZAFERİ KUTLADI
İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Zafer Bayramı’nı kutladı. İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği tarihtir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı aynı coşkuyla kutlayacağız. Bu büyük gün vesilesi ile halkımızın bayramını tebrik ediyor, başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.”
ZAFER SARSILMAZ DAYANAK
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Acar mesajında: “Türk Milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük ve zinde bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Büyük bir coşkuyla kutladığımız Zafer Haftası’nda milletimize eşsiz zaferler kazandıran başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere yurdu ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor ve Dinar’lı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.
30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 30 Ağustos’un büyük bir zafer olduğunu kaydetti. Çöl; “30 Ağustos bir zafer olmasının yanında Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de bir göstergesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’nci yıldönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.
ZAFER RUHUNA SAHİP ÇIKIYORUZ
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Taarruz zaferiyle Anadolu’ya göz dikenlerin, eşsiz bir mağlubiyete uğratıldığını belirtti. Çelik; “Vatanımız yabancı işgalcilerden kurtarılmıştır. Bu zafer sayesinde, işgal altındaki vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, büyük zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.
ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Zafer Haftası’nı kutladı. Dr. Akgün mesajında şu ifadelere yer verdi: “Zaferler ayı olan Ağustos’u taçlandıran Büyük zaferimizin 92. yıl dönümünde bize bu zaferi armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün şehitlerini minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; zafere giden yolun başlangıcı olan topraklarda yaşamanın verdiği gururla, Sultan Alparslan Han’ın, 26 Ağustos 1071’de bize yurt olarak kapılarını açtığı mübarek Anadolu toprakları üzerinde ebediyete kadar birlik, beraberlik, barış ve huzur içinde yaşamayı diliyoruz.”
HİÇBİR GÜÇ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ALAMAZ
İscehisar Kaymakamı Ahmet Selim Yavuz, Zafer Bayramı’nı kutladı. Yavuz mesajında şu ifadeleri kullandı: “26 Ağustos’ta başlayan ve dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat sayı ve silah üstünlüğü olan bir ordu karşısında 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Savaşı ile eşsiz bir zafer kazanılarak vatan topraklarımız kurtarılmıştır. Bağımsızlık ve istiklalimizden hiçbir zaman vazgeçilemeyeceği, sonsuza dek Anadolu’nun Türk yurdu olduğu bir kez daha bütün dünyaya haykırılarak ilan edilmiştir. Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatanını savunan ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme