• Haberler
  • Genel
  • Zaferin gurununu şehitlerimizin onurunu yaşadık

Zaferin gurununu şehitlerimizin onurunu yaşadık

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende konuşan Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun,Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin gününü idrak etme onurunun yaşandığını söyledi Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü 18 Mart Şehitler Günü anma programı Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törenle başladı. Şehitlikteki törende günün anlam ve önemine yönelik [&hellip]

Zaferin gurununu şehitlerimizin onurunu yaşadık

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törende konuşan Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun,Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin gününü idrak etme onurunun yaşandığını söyledi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü 18 Mart Şehitler Günü anma programı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törenle başladı. Şehitlikteki törende günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun yaptı.
ÖNCE ÇELENKLER SUNULDU
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü 18 Mart Şehitler Günü Anma nedeniyle Afyonkarahisar’da ilk tören Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Tören çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı anıta çelenk sundular. Saygı atışı, saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımızın okunarak ay yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Hava LevazımYüzbaşı Şükrü Coşkun yaptı. Coşkun, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin gününü idrak etme onurunun yaşandığını söyledi. Yüzbaşı Coşkun, bu tarihe şehitler günü adını veren 18 Mart’ın Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu kaydetti.
18 MART VATAN UĞRUNA
ÖLENLERİN GÜNÜDÜR
Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun, TBMM’nin 18 Mart gününü şehitlere ithaf ettiğini belirtti. Yurttaşların can ve mal güvenliği için canlarını feda eden şehit polisleri, hak ve menfaatleri koruma uğruna görev yaparken çeşitli ülkelerde hain saldırılara maruz kalan diplomat şehitleri, yurdun en ücra köşelerinde insanları aydınlatma yolunda fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenleri minnet ve şükran duygularıyla anma amacıyla şehitlikle toplanıldığını kaydeden Yüzbaşı Coşkun; “Dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı dünyanın her noktasına taşıyanların, 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Yemen’de, Galiçya, Kafkas’ya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnak’ta dağ başında bir mezrada şehit olmuşlardır.” dedi.
ŞEHİTLERİN EMANETİ YÜKSEKTE TAŞINACAK
Hava Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun evladını vatana adayan aziz analara hitap etti. Yüzbaşı Coşkun sözlerine şöyle devam etti: “Oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme. Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naaşı cennet bahçesindedir. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim; manevi varlığından güç alan bizler her ne halde olursa olsun bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz; sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle başta büyük önder Atatürk olmak üzere bugüne kadar vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”
ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun şehitlik defterini imzalamasının ardından törene katılan askeri ve mülki erkân şehitliği gezerek şehitlerimiz için dua etti. Ziyaret sırasında şehitlerimizin mezarlarına kırmızı beyaz karanfiller bırakıldı. Törene; İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazan, Hava Meydan Komutanı Hava Silah Sistem Kurmay Albay Ergun Eskici, İl Jandarma Komutanı Albay Okcin Akşit, İGM Başkan Salih Sel askeri ve mülki erkan, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme