• Haberler
  • Gündem
  • 'Zaferin Afyon gibi kutlandığı başka bir şehir yok'

'Zaferin Afyon gibi kutlandığı başka bir şehir yok'

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Maliye Bakanlığı Denetim Elemanı iken Afyonkarahisar'da Ağustos ayında Zafer Bayramı'nı kutlama ve Kocatepe'ye çıkma şansı yakaladığını söyledi. Kartaloğlu, 'Afyonkarahisar gerçekten zaferin şehridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde aslında bir bayram gibi kutlanmaz. Zafer Bayramı'nın Afyonkarahisar gibi kutlandığı başka bir şehir yoktur' dedi Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli [&hellip]

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Maliye Bakanlığı Denetim Elemanı iken Afyonkarahisar’da Ağustos ayında Zafer Bayramı’nı kutlama ve Kocatepe’ye çıkma şansı yakaladığını söyledi. Kartaloğlu, “Afyonkarahisar gerçekten zaferin şehridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde aslında bir bayram gibi kutlanmaz. Zafer Bayramı’nın Afyonkarahisar gibi kutlandığı başka bir şehir yoktur” dedi

Haber

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) işbirliğiyle düzenlenen Yeni Muhasebe Normali ve Değer Temelli Hizmet Sunumu konferansı dün öğlenden sonra Beyaz Saray Center’de gerçekleştirildi. Konferansı TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi TESMER Merkez Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen verdi. Konferans öncesi Mali Müşavirlik mesleğine yeni katılan oda üyelerine ruhsatları verildi.
“MESLEK CAMİAMIZ SIKINTILI SÜREÇLER ATLATTI”
Programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gümüş yaptı. Gümüş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde TÜRMOB’la ortak düzenledikleri konferansa ev sahipliği yapmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Gümüş, “Vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Öncelikle konferansımızı düzenlememizde emeği geçen başta TÜRMOB Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu olmak üzere TÜRMOB Genel Sekreterimiz Yahya Arıkan ve TÜRMOB’un diğer kurul üyelerine teşekkürü borç biliyorum. Meslek camiamız olarak çok sıkıntılı süreçler atlattık ve hala bu süreçler devam etmektedir. Birçok problemimiz oldu. Ama bu doğrultuda Sayın Genel Başkanımızın çabalarını yadsıyamayız. Her problemde ve yıllarca süre gelen diğer problemlerde kendileri bizzat ilgilenmiş olup hep beraber gece gündüz mesai harcadığımıza şahidim.” dedi.
“1 MART’TAN İTİBAREN DURUM LEHİMİZE DÖNDÜ”
Serhat Gümüş sözlerine şöyle devam etti: “Başta 4. dönem geçici verginin kaldırılması olmak üzere, yine bizlere zulüm gelen e arşiv ve e faturaların beyanının Babs formlarından kaldırılması 1 Mart tarihinden itibaren limitlerin düşmesiyle lehimize dönmüştür. Hal böyle görülüyor ki yakın zamanda Babs formlarının beyanının kaldırılması gündemdedir. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Mesleğimiz zor ve cilvesi çok olan bir meslek, süreçlerimiz çok hızlı ilerliyor, özellikle değişim süreci ve değişim hızı da her geçen gün artmaktadır. Bizlerin en önemli görevlerinden biri de konferansımızın da konusu dâhilinde, bu değişim dijitalleşme sürecinde, mükelleflerimize nasıl hizmet vereceğimiz, dezavantaj gibi görünen konularda bunları nasıl avantaja çevireceğimizi çok değerli hocam Prof. Dr. Cemal Yükselen bahsedecek. Kendisine teşekkür ediyorum. Sözlerimi tamamlarken bu onurlu mesleğin bir ferdi olmaktan dolayı gurur duyduğumu belirtiyorum.”
“AFYON GERÇEKTEN ZAFERİN ŞEHRİ”
TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutlayıp, şehitlerimizi rahmetle andığını belirtti. Kartaloğlu şöyle konuştu: “Bu milletin onurlu duruşu ve direnişi o günden bugüne devam etmektedir. Afyonkarahisar bir zafer şehridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde aslında bir bayram gibi kutlanmaz. Ama ben 2005 yılında Maliye Bakanlığı Denetim Elemanı iken Afyon’da 4 ay kaldım. Temmuz ile Aralık ayları arasında kalmıştım. Dolayısıyla bir 30 Ağustos Zafer Bayramını Afyon’da yaşayabilme şansım oldu. 26 Ağustos tarihinde Kocatepe’de bulunabilme şansım olmuştu. Afyon gerçekten bir zafer şehridir. Zafer Bayramının Afyonkarahisar gibi kutlandığı başka bir şehir yoktur.”
“MALİ MÜŞAVİRLER OLMASAYDI PANDEMİ SÜRECİ DAHA DA ZORLAŞIRDI”
“Zorlu bir dönem geçirdik halende devam ediyor. Ama artık en azından beraberiz.” diyen Kartaloğlu şunları söyledi: “Maskeleri de çıkardık ama aşılı olmaya dikkat etmeliyiz. Maske kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Virüsle yaşamaya alıştık. 11 Mart 2020 tarihinden itibaren gerçekten zor günler yaşadık. İki yılı geride bıraktık. Ama o kadar değerli katkılar sunduk ki, her gittiğim yerde örneklerle anlatıyorum. Eğer Mali Müşavirler olmasaydı, eğer bizler olmasaydık bu süreç gerçekten çok daha sancılı olabilirdi. Her zaman şu örneği veriyorum, bir kısa çalışma dönemi ödeneği hayata geçti. Uzun süre uygulandı. Eğer Mali Müşavirler olmasaydı, o dönemde onlar o çabayı göstermeselerdi belkide sosyal patlamalar yaşanabilirdi. Cidden büyük emekler verdik. Ücretsiz izin desteğinin hayata geçirilmesinde büyük emekler verdik. Büyük emekler vermeye de devam ediyoruz. Serhat Gümüş Başkanımın da ifade ettiği üzere gerçektende çok onurlu ve gururlu bir meslek yapıyoruz.”
Mali Müşavirlik mesleğine yeni katılan; Batuhan Mert Çankır, Serkan Öztürk, Sultan Pala, Serap Kanık, Göktuğ Serhat Taş, Durmuş Öztop, Ayşe Kurt Akyol’a ruhsatları verildi. Yeni Muhasebe Normali ve Değer Temelli Hizmet Sunumu konferansı TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi TESMER Merkez Sekreteri Prof. Dr. Cemal Yükselen tarafından verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

GENEL BAŞKANDAN GÜMÜŞ’E ÖVGÜ
TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, konuşmasında Afyonkarahisar SMMMO Başkanı Serhat Gümüş’ten övgüyle bahsederek şunları kaydetti:
“Serhat Gümüş Başkanımın da ifade ettiği üzere sürekli sorun olarak değil de birde çözülen sorunlara bakmamız lazımdır. Elbette ki sıkıntılarımız vardır. Dönem dönem hiç hissetmediğimiz sıkıntılarımız dahi oluyor. Ama hem odalarımız hem bizler yerelde ve başkentte gerçekten bu sıkıntıları en az düzeye indirebilmemiz için en aşağıya düşürebilmek için çok yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Mesleğimizi daha güzel bir hale getirebilmek için çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Zorluklara aldırmadan bizler gerekirse yerine göre inatla akıntıya karşı kürek çekerek mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme