'Zaferin 100. yıl ruhunu birlikte yaşayalım'

MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Vali Gökmen Çiçek'in 'Zaferin 100.yılı size emanet bu zaferi bilmeyen tek kişi kalmasın.' sözlerinin şahsını çok mutlu etti söyleyerek, 'Bu ruhu hep beraber yaşayalım, Kurtuluş Savaşının kalbinin çarptığı Afyonkarahisarımıza Türk Milletinin her ferdini davet ediyorum' dedi Selçuklu Şehri Sultandağı İlçesi'nde Vali Gökmen Çiçek, TBMM İdare Amiri ve MHP [&hellip]

MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Vali Gökmen Çiçek’in “Zaferin 100.yılı size emanet bu zaferi bilmeyen tek kişi kalmasın.” sözlerinin şahsını çok mutlu etti söyleyerek, “Bu ruhu hep beraber yaşayalım, Kurtuluş Savaşının kalbinin çarptığı Afyonkarahisarımıza Türk Milletinin her ferdini davet ediyorum” dedi

Haber

Selçuklu Şehri Sultandağı İlçesi’nde Vali Gökmen Çiçek, TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak bir dizi ziyaretlerde bulundular. Heyet Prof. Dr. Erkan Göksu’nun tarafından verilen “Selçukluların Destansı Tarihine Yolculuk” konferansına katıldı.
ÖNCE KERVANSARAYA ZİYARET EDİLDİ
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, TBMM İdare Amiri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP MYK Üyesi Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, MHP Sultandağı İlçe Başkanı Abdullah Gencer, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilk olarak Sultandağı Kervansarayı’nı ziyaret ettiler. Heyet ilçe merkezinde bulunan Ahmedi Remzi Türbesini ziyaret eden heyet, çalışmaları süren Tarihi Kent Meydanı Projesini inceledi. Katılımcılar Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek’i ve Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’ı makamlarında ziyaret ettiler. Kaymakam Demirbilek ve Başkan Aldırmaz ilçe de yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
SULTANDAĞI KADIN
KÜLTÜREVİNDE ALIŞVERİŞ YAPILDI
Vali Gökmen Çiçek, Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Milletvekili Mehmet Taytak ve beraberindeki heyet, Sultandağı Kadın Kültür Evi ve Kadın Kültür Kooperatifi Üretim Atölyesini ziyaret ederek, verilen eğitimlerle üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı. Mehmet Taytak ve MHP Belediyelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı iş insanı Doğan Şimşek, atölyede kadınların ürettiği bazı ürünleri alarak Ankara Milletvekili Erkan Haberal’a hediye ettiler. Heyet son olarak Sultandağı ilçesinde gerçekleştirilen Prof. Dr. Erkan Göksu’nun sunduğu “Selçukluların Destansı Tarihine Yolculuk” isimli konferansa katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konferans programı mehter takımı ve okçuluk ekibinin gösterisi ile devam etti.
“LİDER TÜRKİYE’NİN ADIMLARI NEDEN BURADAN ATILMASIN?”
Konferans programının açılış bölümünde konuşan MHP Milletvekili Mehmet Taytak şunları kaydetti: “İlimizde göreve geldiği günden itibaren Afyonkarahisarımızın tarihini, kültürünü, doğasını, sanatını, sporunu, turizmini, mermerini ve ekonomisini canlandıran Valimiz Gökmen Çiçek’in bu hafta gerçekleştirilen ‘Büyük Taarruz’un ruhunu anlamak’ konulu eğitim seminerinde ecdadımızla aynı ruhta, aynı bilinçte gençler yetiştirmek için ne istiyorsanız biz yapmaya hazırız. ‘Zaferin 100.yılı size emanet bu zaferi bilmeyen tek kişi kalmasın.’ sözleri şahsımı çok mutlu etti. Bu ruhu hep beraber yaşayalım, kurtuluş savaşının kalbinin çarptığı Afyonkarahisarımıza Türk Milletinin her ferdini davet ediyor, Afyonun sahip olduğu ruha birlikte şahitlik etmeye çağırıyoruz. Ülkemizin geleceğinin, milletimizin bekasının çok yüksek risk ve tehditlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Bu nedenle bugünkü tehdit ve tehlikeleri iyi analiz edebilmenin en önemli yolu tarihten ders çıkarmak, yaşanmış olaylardan, yaşanması muhtemel gelişmeleri tahmin ederek tedbir almaktır. Milliyetçiler için kahramanlıklarla dolu Türk tarihi, tekerrür eden bir vakıalar zinciridir. Anadolu’nun kapılarının Malazgirtle açıldığı, üç kıtaya hâkim olarak, tüm dünya’ya nam salan, imparatorluk yolculuğu; Malazgirt’te, Ahlat’ta, Afyonkarahisarda, Sultandağı’nda, Söğüt’te, velhasıl; bu topraklardan başlamış, filizlenmiş ve kök salmıştır. Bugünde, çeyrek yüzyıl sonra lider ülke olacak bir Türkiye’nin ilk adımları neden buradan atılmasın. O gün başarılan, bugün neden başarılmasın.”
“AFYON TAM BİR TÜRK YURDU”
Programın ikinci konuşmasını yapan Vali Gökmen Çiçek şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın her yönüyle tam ve tam bir Türk yurdu olduğunu her şeyle bize gösteriyor. Afyonkarahisar gizemli şehir dediğim kadar bir o kadar da hüzünlü bir şehirdir. Konferansa katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Taytak, yaptığım bir konuşmaya atıfta bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum. Ben Afyonkarahisar’a geldiğim günden beri Afyonkarahisar’a gizemli şehir diyorum. Aslında gizemli şehir dediğim Afyonkarahisar, bir o kadar da hüzünlü bir şehir. Neden hüzünlü çünkü Afyonkarahisar işgal yaşadı, işgal Türk için dünyanın en acı hatırasıdır. O işgal dönemlerinde birçok kayıplar verdi, birçok ihanetler de gördüğü oldu, sıkıntılar yaşadı. Bunun üzerine türküler yakıldı, bunun üzerine çok hikâyeler yazıldı. Böyle bir hüzünlü şehir arkasından çok şükür zafere dönüştü. Büyük Taarruz bu topraklarda başladı ve burada kazanıldı. Şimdi Büyük Taarruz’un 100. yılındayız. İnşallah bu tekrar milli bilincimizin her bir ferde, her bir gence tekrar uyandırmak için bu toplantı ve hocamızın anlatacağı şeyler vesile olur. Bir seferberlik başlatmış oluruz. Çok güzel bir ifade var, ‘Selçuklu şehri Sultandağ’ı diye aslında Afyonkarahisar her yönüyle tam ve tam bir Türk yurdu olduğunu her şeyle bize gösteriyor.”
“BÜYÜK SELÇUKLU KÜLTÜR MEDENİYETİYDİ”
“Selçukluların Destansı Tarihine Yolculuk” konulu konferansı veren Prof. Dr. Erkan Göksu, Afyonkarahisar ve Sultandağı’nda Selçuklu’ya ait Kervansaraylar, mezarlar ve buna benzer birçok eserinde bulunabileceğine belirtti. Göksu şu ifadeleri kullandı: “Selçuklu tarihi ve kültürüne son dönemde gösterilen ilginin artması son derece memnun edicidir. Bu alakanın tarihi ve kültüre ait tüm müktesebatımıza popüler kültürün, kapitalizmin bir metası haline getirebileceğinden endişe duyuyorum. Kültürel mirasımız bir şekilde dejenere edilerek içi boşaltılabilir. Bugün daha çok Osmanlı kurumları olarak bilinen birçok yapı Selçuklular tarafından düzenli hale getirilmiştir. Osmanlı devletinde yer alan Yeniçeri sistemi Selçuklular döneminde Gulam sistemi olarak ortaya konulmuştur. Selçuklular tarafından sistemleştirilmeye başlayan medrese sistemide Osmanlı müesseselerinde devam etmiştir. 1040 yılında kurulan ve 300 yıl hüküm süren Büyük Selçuklu Devletinin hâkim olduğu topraklar üzerinde bugün büyüklü küçüklü 35 devlet vardır. O topraklarda 300 yıl hüküm sürmek büyük bir meziyettir. Büyük Selçuklu Devleti tam manasıyla bir kültür medeniyetiydi. Malazgirt Meydan muharebesiyle Anadolu Türk yurdu olmuştur.” Konferans hediye verilmesi hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme