• Haberler
  • Genel
  • Zaferi halk oyunuyla yaşattılar – Kocatepe Gazetesi

Zaferi halk oyunuyla yaşattılar – Kocatepe Gazetesi

Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi'nin bu yıl 13'üncüsü düzenlediği Zafer Haftası Halk Oyunları Festivali sona erdi. Söke Belediyesi'nin Yunan mezalimini sahnelediği festivalde, yabancı halk oyunları ekipleri renkli görüntüler oluşturdu Afyonkarahisar Belediyesi'nin düzenlediği Zafer Haftası Halk Oyunları Festivali, Akarçay'da düzenlenen gösterilerle sona erdi. Festivale 3'ü yerli 16 halk oyunu ekibi katıldı. Yöresel kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük [&hellip]

Zaferi halk oyunuyla yaşattılar

Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu yıl 13’üncüsü düzenlediği
Zafer Haftası Halk Oyunları Festivali sona erdi. Söke Belediyesi’nin Yunan mezalimini
sahnelediği festivalde, yabancı halk oyunları ekipleri renkli görüntüler oluşturdu

Afyonkarahisar Belediyesi’nin düzenlediği Zafer Haftası Halk Oyunları Festivali, Akarçay’da düzenlenen gösterilerle sona erdi. Festivale 3’ü yerli 16 halk oyunu ekibi katıldı. Yöresel kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük ilgi gören halk oyunları ekipleri, Afyonkarahisarlıları coşturdu. Üç saati aşkın süre soğuk havaya rağmen halk oyunlarını izleyen yüzlerce Afyonkrahisarlı, oyun sırasını bekleyen ekiplerin oyuncularıyla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Gece yarısından sonraya kadar devam eden halk oyunları sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi de büyük ilgi gördü.
SÖKE BELEDİYESİ’DEN
DUYGULANDIRAN GÖSTERİ
Kurtuluş Savaşı ve Yunan işgalinin etkilerini en çok yaşayan kentlerden biri olan Afyonkarahisar’da Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gerçekleştirdiği gösteri izleyenleri 1922’ye götürdü. Yunan askerinin Anadolu halkına yaşattığı zulmü sahnede gerçek gibi yansıtan oyuncular, herkese duygu dolu anlar yaşattı. Yunan askeri kıyafetli oyuncular, korku içindeki Türk kadını kıyafetli oyunculara sahnede tokat atıp, yerlerde sürükledi. Birbirlerinin üzerine düşen kadın oyuncuları daha sonra kuru sıkı silahlarla öldüren temsili Yunan askerleri, Efelerin gelmesiyle öldürüldü. Her oyuncunun Türk Bayrağı açtığı oyunun finalinde ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi duyuldu.
MAKEDON DANSLARI İLGİ GÖRDÜ
Afyonkarahisar’ın kurtuluşu etkinliklerindeki Türkçe bayram tebriğini bir kez gerçekleştiren Bulgaristan ekibinin, Zafer Haftası için özel olarak hazırladığı horon izleyenlerden büyük alkış aldı. Sempatik tavırları ve eğlenceli danslarıyla ilgi gören Makedonya Halk Dansları topluluğunun yanı sıra Slovakya ekibi ise ilginç kıyafetleriyle beğeni topladı. Türkiye’den Bandırma, Söke ve Afyonkarahisar Belediyeleri Halk Oyunları ekiplerinin katıldığı festivale yurt dışından Polonya, Avusturya, Batum, Makedonya, Slovakya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan, Moldova, Romanya ve Gürcistan ekipleri katıldı.
Festivale Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez ve Zafer Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’da bulunan üst düzey subaylarla Afyonkarahisarlılar katıldı. Vali Güner’in, halk oyunlarını izlemeye çocuklarıyla birlikte geldiği festival gece yarısına kadar devam etti.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme