'Zafer'de Sinerji Fuarı açıldı ama..

Afyonkarahisar başta olmak üzere 3 ilin ihtiyacını karşılaması için yıllar önce tüm itirazlara rağmen inşa edilen Zafer Havalimanı'na ilginin artması için çabalar sürüyor. Zafer Havalimanı'nda dün 'Sinerji ve Ticaret Fuarı' açılışı yapıldı. Eskişehir'deki havalanının kapatılarak uçuşların Zafer'e kaydırılması planları ise suya düştü   Zafer Kalkınma Ajansı'nın TR 33 bölgesinde bulunan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ın [&hellip]

Afyonkarahisar başta olmak üzere 3 ilin ihtiyacını karşılaması için yıllar önce tüm itirazlara rağmen inşa edilen Zafer Havalimanı’na ilginin artması için çabalar sürüyor. Zafer Havalimanı’nda dün “Sinerji ve Ticaret Fuarı” açılışı yapıldı. Eskişehir’deki havalanının kapatılarak uçuşların Zafer’e kaydırılması planları ise suya düştü

Zafer Kalkınma Ajansı’nın TR 33 bölgesinde bulunan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ın ticaret hacmini artırmak ve iş dünyasında sinerji oluşturmak amacıyla düzenlenen “Komşu ile Sinerji ve Ticaret Vakti İş Geliştirme Fuarı”nın açılışı dün Zafer Havalanı’nda yapıldı.
Kütahya Valisi Ali Çelik, 7 bin yıllık geçmişe sahip Kütahya’nın, 300 kilometrelik yarı çap içinde İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, İzmir, Denizli ve Kocaeli’ye yakın bir bölgede bulunduğuna işaret etti. Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık da Altıntaş ilçesi sınırları içindeki havalimanının bölgenin en önemli merkezlerinden olduğunu dile getirdi. Işık, “Bu fuarın, içinde bulunduğumuz havalimanının hem daha etkin kullanımını sağlayacak hem de uzun dönemdir gerçekten yoğun emekle çok mesai harcanan Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin daha kısa sürede faaliyete geçmesi açısından önemli bir buluşma olduğunu düşünüyorum” dedi. Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol da fuarda 37 stant kurulduğunu ve 77 markanın yer aldığını söyledi. Orman ürünleri, gıda, inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerden firmaların ve belediyelerin stant açtığı fuar, bugün akşam sona erecek.
ESKİŞEHİR’E “UÇUŞLARA DEVAM” MÜJDESİ
Eskişehir’de bulunan Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılmasıyla ilgili konu Eskişehir milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşmesi ile sonuca bağlandı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı çözüm için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştü ve Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nda seferlerin devam edeceği açıklandı. Bir süredir Zafer Havalimanına olan yolcu ilgisinin artırılabilmesi amacıyla Eskişehir’e yapılan uçuşların durdurulması, bu uçuşların Zafer Havalimanına aktarılması tartışılıyordu. Eskişehir kamuoyunda bu planlara büyük tepki oluşmuştu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme