• Haberler
  • Genel
  • Zafer Partisi'nden Sığınmacılar İçin 'Net' Çözüm

Zafer Partisi'nden Sığınmacılar İçin 'Net' Çözüm

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Gökhan Katırcı, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaretinde sığınmacılar ile ilgili çözümün kolay olduğunu belirtti. Katırcı, izlenmesi gereken politikayı anlattı

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Gökhan Katırcı, Zafer Partisi Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş, Zafer Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim ile Zafer Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Akın ile Furkan Uslu, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti.

Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt’la sohbet eden Zafer Partisi heyeti adına Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Gökhan Katırcı, “Kocatepe Gazetesi’nin 60’ncı kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Kocatepe Gazetesi, yıllardır çizgisini bozmayan, tarafsız, bizim de kendimizi bulabileceğimiz bir gazete. Sizi ve sizin nezdinizde çalışanlarınızı kutluyoruz” dedi. 

“SEÇİM YAKIN, 2026’NIN İLK YARISINDA”

Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ve Muhabir Murat Arısoy’un da hazır bulunduğu ziyarette partisinin yol haritası hakkında bilgi veren Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Gökhan Katırcı, “Merkezle birlikte 18 tane ilçemiz var Afyon'da.

Bizim kurulmuş olduğumuz 6 tane ilçemiz var. Biz bunun sayısını 18'e tamamlayacağız. Teşkilatlanmayı daha güçlü yapacağız. Zaten seçimler de artık bizim görüşümüz dahilinde yakın. Bir an önce bu çalışmalara başlayıp bitirip ondan sonra yerel siyasetimize başlayacağız.

Ben 2026'nun ilk yarısında seçim olacağını düşünüyorum. Yeni üye çalışmalarımız her daim devam ediyor. Bizden önceki dönemlerde de devam ediyordu. Kişinin değişmesi o açıdan hiçbir şey fark etmiyor. Bizim kadromuz hazır, yakın zamanda da duyuracağız zaten kadromuzu” ifadelerini kullandı. 

Zafer Partisi'nden Sığınmacılar İçin 'Net' Çözüm

İKİ MAHALLEYE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’nin geçici koruma statüsündeki sığınmacı sorunu ile karşı karşıya olduğunu aktaran Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Gökhan Katırcı, “Mecidiye ve Çavuşbaş dediğimiz yerlerde çok fazla bir araya toplandılar ve oralarda birlikte yaşıyorlar.

Bu bence şehrin dokusuna da zarar veriyor. Mecidiye ve Çavuşbaş dediğimiz yerler Afyon'un en eski yerleşim yerleri. Aslında orada gerçek Afyonlar dediğimiz kişilerin oturması gerekiyor. Tabii ekonomik durumlar, oradaki binaların yapısı, kiraların daha ucuz olması sığınmacıları oraya sevk ediyor. Bu hususta yapılabilecek ilk şey bence o mahallelerin dağıtılması.

Her ne kadar 12-13 yıldır bizle beraber olsalar da Türkiye'de yaşasalar da Afyon'da yaşasalar da halen tam anlamıyla Türk ahlakına sahip olamadılar. Göç İdaresi'ne bu sığınmacı dediğimiz kardeşlerimiz geçici koruma statüsüne kayboluyorlar. Biz aslında bu geçici koruma statülerini iptal edip kendilerini sınır dışı edebiliyoruz. Çok kolay çözülecek bir durum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme