Zafer Partisi'nden 'Kılıçlı' Teğmenlere Destek

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim, Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde kılıçlarıyla alternatif yemin ederek sosyal medyada gündem olan genç teğmenlere destek verdi

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Samed Sevim, Har Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin bir araya gelerek kılıçlarıyla yemin etmesine destek verdi. Sevim, “30 Ağustos 2024 tarihinde TSK'nın genç teğmenleri ant içip görevlerine başladılar. TSK gibi dünyada eşi benzeri olmayan mazisi M.Ö. 209'a kadar dayanan bir kurum iseniz, yazılı olmayan gelenekleriniz de vardır. İşte bu gelenekler, Ordu'nun kültürünü oluşturur. Bu geleneklerden birisi olan ant töreninden sonra subayların toplanıp kılıçlarını kınlarından çıkarmaları ve birbirlerine vurmaları sırasında, bir teğmenimiz de ortalarına geçer ve ant metnini yeniden okuyup, devamında Devletimizin kurucusu ve Türk ordusunun bengü başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri olduklarını ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganı ile hatırlatır, ifade eder. Bu, insanın göğsünü kabartan olaydan sonra, Cumhur İttifakı içerisinden bazı kimselerin genç teğmenlerimize saldırılarını gördük.  Onları darbecilikle, hatta FETÖ'cülükle suçlayanlara bile rastladık. Hatta MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu olayda Atatürk'ün adının istismar edildiğini bile söyledi.  Devamında MSB, olay ile ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.’ dedi. 

Zafer Partisi'nden 'Kılıçlı' Teğmenlere Destek

‘DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?’

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Sevim, genç teğmenlerin ettikleri bu yeminin doğal olduğunu belirterek ‘Zafer Partisi olarak bu olaydan rahatsız olanlara soruyoruz: Türk subayının Atatürk'ün askeri olmasından daha doğal ne olabilir? Bu olayda Atatürk'ün adı nasıl istismar edilebilir? Amacı Devletimizi bölmek veya yıkmak olan terör örgütleri ile Devletimizin kurucusunun askerleri olduklarını söyleyen teğmenlerin nasıl bir bağı olabilir? Bu soruların muhatapları sizler kimin askerlerisiniz? Venizelos'un mu? Lloyd George'un mu?  Bu ülkede artık öyle şeyler tartışmaya açılır oldu ki... İnsanın içi acıyor. Ancak Zafer Partisi iktidarında Türk ordusu sadece devletine ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlı olacaktır Temellerine dinamitler yerleştirilmiş aziz vatanımızı kurtaracağız. Atatürk'ün izinde Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın yanında vatanımızı ve ailemizi sonuna kadar savunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme