Zafer Müzesi ve Anıtpark çevresi mercek altında

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı'nda bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda '2018 Yılı Kesin Hesabı' oy çokluğu ile kabul edildi.TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI OYLANDIToplantıda şehir içi trafik ve ulaşımla ilgili dört maddelik talepler rapor hazırlanıp meclis gündemine dâhil edilmesi için oybirliği ile [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı önceki akşam gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı’nda bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda “2018 Yılı Kesin Hesabı” oy çokluğu ile kabul edildi.
TRAFİK KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI
Toplantıda şehir içi trafik ve ulaşımla ilgili dört maddelik talepler rapor hazırlanıp meclis gündemine dâhil edilmesi için oybirliği ile Trafik Komisyonuna gönderildi. Trafik komisyonu raporları komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; Özdilek minibüs güzergâhında değişiklik yapılması talebini uygun görülmedi. Devlet Hastanesi Taksi durağında ki 03 T 0077 plakalı hattın Hilton Otel veya yeni Cezaevine aktarılması talebi de uygun görülmedi. Fatih minibüs güzergâhında değişiklik ile Bayındırlık minibüs güzergâhında değişiklik talepleri uygun görülmedi. Güral Taksi Durağında çalışan araçların Budan, Afbel, Soytürk Otel ve Yeşil Vadi, Göl Ada, Park Vizyon ve Bahçeşehir Sitesine çağrı butonu konulması konusunu Trafik Komisyonu tekrar değerlendirerek meclis gündemine sunacak. Nurettin Karaman İlkokulu önüne hız kesici yapılması, Sandıklı Belediyesi’ne ait araçlara verilen güzergâhın S.S. 30 Nolu Öz Sandıklı Minibüsçüler Kooperatifi araçlarına verilmesi hakkında ki komisyon raporları da karara bağlandı. İlkokul önüne hız kesici yapılmasına karar verildi. Öz Sandıklı Minibüsçüler Kooperatifi araçlarının güzergah talebini Trafik Komisyonu tekrar inceleyecek.
ZEYBEK’E İMZA
YETKİSİ VERİLDİ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri bir daha ki toplantıya kadar rapor hazırlanması için Bayındırlık ve İmar Komisyonuna gönderildi. Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürlüğü tarafından işletilen birimlerde satışı yapılacak olan yiyecek, içecek ücret tarifelerinin belirlenmesi ile yol hasar bedellerinin metrekare birim fiyat tarifelerinin belirlenmesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Erkmen Belediyesi termal bölge içerisindeki yollara Afyonkarahisar Belediyesi’nce asfalt yapımı için Belediye ile Erkmen Belediyesi arasında yapılacak protokolü imzalaması amacıyla Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.
“ANITPARK ALANINDA
İYİLEŞTİRME YAPILABİLİR”
Toplantı sonunda İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu Cumhuriyet Meydanı ile ilgili görüşlerini aktardı. Meydan çalışmasının bittiğini belirten Nakilcioğlu, “Bilindiği üzere Kent Meydanı çalışması bitiyor. Bildiğim kadarıyla projenin ikinci kısmı Valilik binamızın bulunduğu Anıtpark Alanında gerçekleştirilecek. Bu alanda insani ihtiyaçlara hitap edecek yatırım tamamlanıncaya kadar ufak çaplı tamiratlarla iyileştirmeler yapılırsa ilimizin vitrinini birlikte düzelmiş oluruz kanısındayım.” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, meydan çalışmasıyla ilgili projede ikinci etap olarak düşünülen Anıtpark bölümünde Kurul onayı ile merdivenlerin değiştirileceğini kaydetti. Örten, kurul onaylı cam kafe projesinin de bu alanda hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çalışma tamamlanıncaya kadar en azından zeminde ki bozuk yerlerin düzeltilebileceğini kaydetti.
“ZAFER MÜZESİ İÇİN ÖNLEM ALINMALI”
İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu gündem dışı söz alarak, Zafer Müzesi’nin restorasyonu hakkında bilgi verdi. Restorasyonu yürüten firmanın yaklaşık 2 ay önce İl Özel İdaresine tavsiyesini verdiğini belirten Hocaoğlu, “Çalışmanın Şantiye Şefliğini bizzat yürüttüğüm için bilgi sahibiyim. Konu hakkında eski Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a görüşmeye gittiğimizde kendisi bize ‘Ben buranın manevi takipçisiyim’ demişti. Binanın sıvaları döküldü daha da kötüsü camları kırık vaziyettedir. Orası Afyon’a yakışan bir yerdir, önemlidir. Kötü durmaması için açılışa kadar bir önlem almamız gerekiyor. Bura ile Milli Parklar Müdürlüğü ilgileniyor.” diye konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konu hakkında ilgililerle görüşeceklerini Cumhuriyet Meydanı açıldıktan sonra Zafer Müzesi restorasyonunun devam etmesinin uygun olmayacağını ifade etti.
Öte yandan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısına konuk oldu. Belediye Meclis Üyelerine de görevlerinde başarılar dileyen Milletvekili Özkaya, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Afyonkarahisar Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı Ramazan Bayramından sonra 10 Haziran Pazartesi akşamı saat 18:30’da yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme