Zafer Meydanı'nda Kıraç Coşkusu

Afyonkarahisar, Zafer Haftası'nda büyük bir konsere ev sahipliği yaptı

Ünlü sanatçı Kıraç, Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar’da büyük bir konser verdi. Zafer Meydanı’ndaki konserde binlerce kişi yağmura rağmen şarkılara ve marşlara eşlik etti. Afyonkarahisar’a ait Karahisar Kalesi türküsü ile konserine başlayan Kıraç, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Kıraç’ın seslendirdiği Kerkük’ün Zindanı türküsü ve İzmir Marşı ise coşkuyu artırdı.

Zafer Meydanı'nda Kıraç Coşkusu

Kıraç konserinde bir teşekkür konuşması yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “102 yıl önce yanan bu kurtuluş meşalesini taşımaktan, bir Cumhuriyet kadını olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olarak onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Köksal, “Cumhuriyet bizim için çok önemli, özellikle biz kadınlar için. Bu Cumhuriyet sayesinde okuduk, eğitim aldık, mesleğimizi icra ettik. Bu Cumhuriyet sayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok batılı devletten önce Türk kadınına vermiş olduğu ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’ sayesinde siyaset yaptık, memleketimizi temsil ettik.” ifadelerini kullandı.

Zafer Meydanı'nda Kıraç Coşkusu

Konserin Zafer Müzesi’nin önündeki alanda yapılmasını istemelerine rağmen izin verilmediğini belirten Köksal, “Kıraç bizi kırmadı, buradan size seslendi. Herkes şunu bilsin ki hepimiz, herkes, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşlarımız bugün haklarını, makamlarını ve mevkilerini Cumhuriyet’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu. Hiç kimse bunu aklından çıkarmasın. Onun için Zafer Haftası’nı, Cumhuriyet’i, geçmişimizi, tarihimizi kutlamamıza hiç kimse engel olamayacak. Her yıl Zafer Haftası’nı da, Milli Bayramlarımızı da en büyük coşkuyla sizlerle birlikte kutlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme