• Haberler
  • Genel
  • Zafer kutlamalarına trenle giderdik – Kocatepe Gazetesi

Zafer kutlamalarına trenle giderdik – Kocatepe Gazetesi

26'ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un hafızasında canlı ve coşkulu bir Afyonkarahisar bulunuyor. Başbuğ, 30 Ağustos törenlerinde trenle Dumlupınar'a gittiklerini hatırlattı 26'ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Afyonkarahisarlı heyet arasındaki sohbetin büyük bölümünü Afyonkarahisar oluşturdu. Afyonlu olduğunu, Afyon'da okuduğunu kaydeden Başbuğ, 'Ben Afyon'da doğdum. 5 yaşımda babamı kaybettim. İlkokulda Cumhuriyet İlkokulu'na gittim. [&hellip]

Zafer kutlamalarına trenle giderdik

26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un hafızasında canlı ve coşkulu bir Afyonkarahisar bulunuyor. Başbuğ, 30 Ağustos törenlerinde trenle Dumlupınar’a gittiklerini hatırlattı

26’ncı Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Afyonkarahisarlı heyet arasındaki sohbetin büyük bölümünü Afyonkarahisar oluşturdu. Afyonlu olduğunu, Afyon’da okuduğunu kaydeden Başbuğ, “Ben Afyon’da doğdum. 5 yaşımda babamı kaybettim. İlkokulda Cumhuriyet İlkokulu’na gittim. O zaman Yukarıpazar’daki evimizde elektrik yoktu. Gaz lambasıyla çalışırdık” dedi.
ÇOCUKLUĞU YUKARI
MAHALLELERDE GEÇTİ
Çocukluk anılarındaki Afyonkarahisar’ın güzel bir şehir olduğunu hatırlatan Başbuğ, “Çocukluğumuzda 30 Ağustos Zafer Bayramı, Dumlupınar’da kutlanırdı. Biz de trenlerle kutlama törenine giderdik. Şimdi öyle mi bilmiyorum. Eski ev ve konakların bulunduğu bölgede oyunlar oynardık. Millet Hamamı’na gider yıkanırdık” diye konuştu.
ÖMER, GECEK VE
GAZLIGÖL BİLİNİRDİ
Afyonkarahisar’ın termal zenginliklerinin geçmişten bu yana bilindiğinin altını çizen Başbuğ, “Bizim zamanımızda Ömer, Gecek ve Gazlıgöl bilinirdi. Özellikle Ömer Havzası’nın suyunun şifalı olduğu üzerinde durulurdu. Sandıklı’nın da son dönemde adını sıkça duymaya başladım. Ama gidip göremedim” ifadelerini kullandı.
ZAFER MÜZESİ İYİ DEĞİLDİ
2009 yılında Afyonkarahisar’a geldiğini hatırlatan Başbuğ, “Türk Silahlı Kuvvetleri için 26-30 Ağustos arası, kutlamaların, devir-teslim törenlerinin gerçekleştirildiği günlerdir. Biz o sıkışıklığa rağmen, baktık ki Afyon’un kurtuluşuna gelinmemiş. Gelmek istedik. O dönem Zafer Müzesi’ni ziyaret ettik, Müze’nin durumu iyi değildi. Yetkililer konuyla ilgileneceklerini söylemişti, ama ne oldu bilmiyorum” diye konuştu.
KÜÇÜK BİR EVDEN ORDU KOMUTANLIĞINA
2009’daki ziyaretinde, kaldığı evi gösterdiği ve yorum yaptığının hatırlatılması üzerine Başbuğ, “Doğrudur. Gelmiş ve kaldığım evi göstermiştim. O zaman ‘Bu evden çıkan bir çocuk Genelkurmay Başkanı olabiliyor. Bu, Cumhuriyet’in nimetidir’ demiştim. Gerçekten de öyle” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme