Zafer Kart Projesi Başlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim ve beslenme yardımı yapacak

Zafer Kart projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için eğitim ve beslenme yardımı başvuruları 9-21 Eylül tarihleri arasında alınacak.
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve öğrenciler için önemli yardımlar içeren "Zafer Kart" uygulamasının ilk adımı atılmıştı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, yaptığı açıklamada, “Eğitime destek vermek, geleceğe yatırımdır. 'Zafer Kart' ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim ve beslenme yardımı sağlayarak onların daha iyi şartlarda eğitim almalarını hedefliyoruz.” dedi. 

BAŞVURU ŞARTLARI


Başvurular, yalnızca Afyonkarahisar merkezinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul veya lisede öğrenim gören devlet okulu öğrencileri için geçerli olacak. Başvuru yapacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması ve ailesinden sadece bir çocuğun başvuruda bulunması gerekiyor.

Anaokulu, özel okul, kolej, açık lise ve üniversite öğrencilerinin başvuruları kabul edilmeyecek.
Afyonkarahisar Belediyemiz Halkla İlişkiler Biriminden yapılan açıklamaya göre, geçmiş yıllarda eğitim yardımı alan öğrencilerin de başvurularını yenilemeleri gerektiği bildirildi.  
Başvuruların 9 Eylül’den itibaren http://https://ecozum.afyon.bel.tr/WebBasvuru/egitim#/ internet sitesi üzerinden online olarak yapılacağı, son başvuru tarihinin ise 21 Eylül 2024 Cumartesi günü olduğu açıklandı. 


KİMLER BAŞVURABİLİR?


•    Muhtaçlık sınırı altında geliri olan ihtiyaç sahibi aileler,


•    Öksüz veya yetim olan öğrenciler,


•    Kendisi %40 ve üzeri engelli olan öğrenciler,


•    Anne ve babası resmi olarak ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler.

Bakmadan Geçme