• Haberler
  • Genel
  • Zafer Kalkınma Ajansı toplandı – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı toplandı – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) Kalkınma Kurulu Toplantısı, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Anemon Otel'de Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak'tan 65 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi Komisyon raporları görüşüldüKurul üyelerinin birlikte katıldığı öğle yemeğinin ardından öncelikle Kalkınma Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren Teknik Komisyonların raporları mevcut iki ana İhtisas Komisyonu olan 'Sektörel Gelişim İhtisas Komisyonu' ve 'Kentsel ve Sosyal Altyapı İhtisas [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) Kalkınma Kurulu Toplantısı, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Anemon Otel’de Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’tan 65 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi

Komisyon raporları görüşüldü
Kurul üyelerinin birlikte katıldığı öğle yemeğinin ardından öncelikle Kalkınma Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren Teknik Komisyonların raporları mevcut iki ana İhtisas Komisyonu olan “Sektörel Gelişim İhtisas Komisyonu” ve “Kentsel ve Sosyal Altyapı İhtisas Komisyon”larında eş zamanlı yapılan iki toplantıda değerlendirildi.
Kalkınma Kurulu’nun ilk gündem maddesi çerçevesinde Komisyon Raporları Kurula aktarıldı. Sektörel Gelişim İhtisas Komisyonu adına Komisyon Başkanı Kütahya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdal Yıldırım, Sektörel Gelişim İhtisas Komisyonu adına ise Komisyon Başkanı Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya söz alarak bugüne kadar tarım, turizm, sanayi, kentsel altyapı ve sosyal yapı konularında yapılan 40 toplantıda görüşülen konuları aktardılar.
Mühsürler Başkan seçildi
Üyelere yapılan konuşmaların ardından Ajansın Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, ajans tanıtım ve destek faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirmede bulundu. 2011 yılı içinde verilen proje desteklerinin yanında Ajansın Yönetim Kurulu ile birlikte geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve Belçika ile Fransa’ya gerçekleştirilen çalışma ziyareti de değerlendirildi. Son olarak inşa çalışmaları devam eden Zafer Havalimanı etrafında oluşturulması beklenen Zafer Cazibe Merkezi’nin de anlatıldığı sunumun ardından Başkanlık Divanı seçimine geçildi.
Kurul üyelerinin yaptığı oylama sonucunda Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler Kalkınma Kurulu Başkanı seçildi. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Borsalar Konsey üyesi olan Mehmet Mühsürler iki yıl boyunca Kalkınma Kurulu Başkanı olarak görev alacak. Öte yandan Uşak SMMO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Azmi Yılancıoğlu ve AFSİAD Genel Sekreteri Muammer Türker katip üye seçildi. Kalkınma Kurulu toplantısının ardından üyeler Çavdarhisar ilçesi’nde bulunan Aizonai antik kentini gezdiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme