Zafer için – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Zafer Havaalanı’nda devletin zarara uğratıldığını belirtti Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Zafer Havaalanı’nda devletin ve milletin önemli bir zarara uğradığını söyledi. Aslan, “Hepimizin bildiği gibi iki yıl önce bölgenin insanlarını kadın, kız, çoluk, çocuk demeden toplayarak şatafatlı bir törenle açılışı gerçekleştirilen ve üç ilin ihtiyacını göreceği [&hellip]

Zafer için

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Zafer Havaalanı’nda devletin zarara uğratıldığını belirtti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Zafer Havaalanı’nda devletin ve milletin önemli bir zarara uğradığını söyledi. Aslan, “Hepimizin bildiği gibi iki yıl önce bölgenin insanlarını kadın, kız, çoluk, çocuk demeden toplayarak şatafatlı bir törenle açılışı gerçekleştirilen ve üç ilin ihtiyacını göreceği iddia edilen sanki dünyanın en büyük havaalanını açıyormuş edaları ile yapılan Kütahya Zafer havaalanının güç geçtikçe kötüye giden durumunu sizlerle paylaşmak istedim. Bu konuda daha önce de iki defa yapmış olduğumuz basın açıklamalarımızla kamuoyunu aydınlatmaya çalışmıştık.Yapılışından bu yana büyük tartışmaların yaşandığı bu konuda milli servetin heba edilmiş olacağını belirtmiştik. Öncelikle belirtmek isterim ki her geçen gün haklı olmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Keşke biz yanılmış olsaydık ta milli servet heba edilmeseydi” dedi.
50 MİLYON AVRO’YA MÂL OLDU
Aslan, “Havaalanı yapım ihalesi 2010 yılında yapıldı. 30 yıllık işletme süresi ile İC İçtaş’ın kazandığı havaalanı 50 milyon Avroya mal oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın iki yıl önce “Devletten tek kuruş çıkmadı” diyerek açılışını yaptığı Kütahya Zafer Havaalanı’na yılda 850 bin yolcu garantisi verildi. Yolcu sayısı 84 binde kalınca aradaki farkı devlet ödedi. Düşünebiliyor musunuz planlama hatasını? 850 bin nerede, 84 bin nerede? Bunun sonu nereye varacak kestirebilen var mı acaba? Bir yılda bu hale gelen havaalanı geriye kalan yıllarda nasıl bir duruma düşer tahmin etmek zor olsa gerek. Bu ifadelerime ara sıra uçakla İstanbul’a giden vatandaşlarımız tepki gösterebilirler ama toplumsal işlerde çoğunluk ve milletin menfaatleri ve hayrı gözetilmelidir. Bu işte de millet hayrından bahsetmek çok zor görünmektedir” ifadelerini kullandı.
MİLLETİN PARASI
ÇAR-ÇUR EDİLDİ
Zafer Havaalanı’nın “Yap, işlet, hüplet” mantığıyla çalıştırıldığını kaydeden Aslan, şöyle devam etti:
“Vatandaşın paraları ile havaalanı yaptır, sonra da bir yıllık hizmet dışı bedeli de yine vatandaşın parası ile tazminat olarak öde. Yandaşını zengin et. Bu anlayışın son yıllarda çok yaygınlaştığını üzülerek görmekteyiz. Devletin kaynaklarını kendi siyasi düşüncelerine hizmet edecek olanlara peşkeş çekmek artık normal bir durummuş şeklinde uygulanmaktadır.Rakamlar devlet kaynaklarının nasıl savrulduğunu göstermektedir. Yazık ki, ne yazık! Bu paralar milletimizin parasıdır. Çok veballi bir iştir. Liyakatsiz ve beceriksiz yöneticiler sayesinde birileri memnun edilirken milletimize kan kusturulmaktadır. Eğer bizim kısıtlı imkânlarımız ile bir bilgi eksikliğimiz var ise de bir yetkili çıkar belgelerle bunun böyle olmadığını açıklama yaparsa milletimiz adına seviniriz. Ama tespitlerimiz doğru ise de en kısa zamanda buna bir çare bulunmasını beklemekteyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme