• Haberler
  • Genel
  • Zafer Havaalanı’na ‘Yeşil’ takviyesi – Kocatepe Gazetesi

Zafer Havaalanı’na ‘Yeşil’ takviyesi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hitabeden ve 15 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Zafer Havaalanı çevresi ağaçlandırılacağı bildirildi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Fidanlık Müdürlüğü tarafından 4 bin 600 fidanın, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı üzerine havaalanı etrafına dikilmek üzere Kütahya Orman [&hellip]

Zafer Havaalanı'na 'Yeşil' takviyesi

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hitabeden ve 15 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Zafer Havaalanı çevresi ağaçlandırılacağı bildirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Fidanlık Müdürlüğü tarafından 4 bin 600 fidanın, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine havaalanı etrafına dikilmek üzere Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi. Karaçam, çınar, söğüt, berberis, kartopu, süs elması, filbahri, mahonya, şimşir, dağ muşmulası, kızılca, mazı ve servi türlerinden oluşan fidanların bölgeye dikilmesiyle Zafer Havaalanı ve civarının yeşil bir görüntüye bürüneceği belirtildi.
Hizmete açıldığında Türkiye’nin 4. büyük havaalanı olacak Zafer Havaalanı’nda iç ve dış hatlar olmak üzere 2 milyon kişinin geçiş yapması planlanıyor. Bu sayede bölge, termal turizm başta olmak üzere sanayi, ticaret, spor ve diğer sektörler açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. (Kocatepe)

Sel felaketine karşı havadan tohumlama

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin birçok bölgesinin
sel felaketlerine teslim olmasına karşı seferberlik başlattıklarını söyledi

Havadan tohum atarak dağı taşı ağaçlandıracaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, yağışlar ve iklim değişikliğinin olumsuz etkisine dikkati çekti.
Eroğlu, TBMM’de gazetecilerle sohbetinde, son dönemde yaşanan sel felaketlerinin nedeni ve nasıl önleneceğine ilişkin soruları yanıtladı. Betonlaşma, asfalt, çatı gibi unsurların suyun akış hızını artırdığını ve yoğun yağışlarda bir anda sel felaketine dönüştüğünü dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti: “Sel felaketinde iki unsur vardır. Suyun akış katsayısı ve akış hızı. Akış katsayısı yağan yağmurun yüzde kaçı akışa geçiyor bunu ifade ediyor. Günümüzde akış katsayısı yüzde 10’lardan 15’lerden yüzde 70’e çıkıyor. Akış hızı ise yağan yağmurun betonlaşma, çarpık kentleşme, asfalt, çatı gibi unsurlarla suyun belli hızdan daha yüksek bir hıza dönüşerek ilerlemesi. Bir de iklim değişikliği etkisi var. Özellikle ABD’de açıkça görülüyor. Geçmişte düzenli yağış rejimi varken, şimdi yağış rejimi ciddi şekilde değişti.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme