• Haberler
  • Genel
  • Zafer Havaalanı’na Gümrük Müdürlüğü kuruluyor

Zafer Havaalanı’na Gümrük Müdürlüğü kuruluyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Zafer Havaalanı’na Gümrük Müdürlüğü kuracaklarını, bu sayede kargo taşımacılığının gelişebileceğini söyledi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’in Güral Afyon Otel’deki nikah törenine katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret eden Yazıcı, burada resmi törenle karşılandı. Valilik Özel Defteri’ni imzalayan Yazıcı, Afyonkarahisar’ın [&hellip]

Zafer Havaalanı'na Gümrük Müdürlüğü kuruluyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Zafer Havaalanı’na Gümrük Müdürlüğü kuracaklarını, bu sayede kargo taşımacılığının gelişebileceğini söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’in Güral Afyon Otel’deki nikah törenine katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret eden Yazıcı, burada resmi törenle karşılandı. Valilik Özel Defteri’ni imzalayan Yazıcı, Afyonkarahisar’ın gelişen bir kent olduğunu, Kent Meydanı projesinin de şehre ayrı bir özellik katacağını belirtti. Yazıcı, bir soru üzerine “Zafer Havaalanı’nda bir Gümrük Müdürlüğü oluşturuyoruz. Orada hizmetleri yerinde verecek gümrük müdürlüğü oluşturunca yurtdışı taşımacılık, kargo hizmetleri daha cazip hale gelecek” dedi.
HAKEM HEYETLERİNE 450 BİN BAŞVURU
Tüketici Hakem Sorunları Heyetleri ile ilgili yeni düzenleme yapacaklarını aktaran Yazıcı, “Tüketici Hakem Heyetleri’ne Türkiye genelinde 450 bin başvuru olmuş. Bunların yüzde 90’ı tüketici lehine sonuçlanmış. Yine yüzde 90’a yakını o aşamada sonuçlanmış. Tüketici Hakem Heyetleri olmasa yargının yükü artacaktı. Meclis’te bulunan tasarı ile bunu yeniden düzenliyoruz. Tüketici Hakem Heyetleri şeklinde düzenliyoruz, raportör kadrosu getiriyoruz. Katılımcı bir anlayışla Tüketici Hakem Heyeti oluşacak. Bakılan sorunların miktarı itibarıyla da düzenleme getiriyoruz. İllerde 2 bin liraya çıkarıyoruz, şu anda bin 190 liraya kadar sorunlara bakıyorlar. Kanun çıkınca illerde 2 bin liraya, büyükşehir statüsündeki illerimizde 3 bin liraya çıkarılacaktır” şeklinde konuştu.
2002’DEN BU YANA SÜRPRİZ
Bir gazetecinin 30 Eylül’de açıklanacak Demokratikleşme Paketi ile ilgili “Ana hatlarıyla sürprizler nelerdir” sorusunu yanıtlayan Bakan Yazıcı, bu çalışmanın ilk ve son olmadığını kaydetti. Yazıcı, “Biz 2002’den bu yana hep sizin sürpriz beklentilerinizi karşılıyoruz. İlk defa sürpriz yapacak değiliz. Sürprizler yapıyoruz biz. Demokratikleşme Paketi’ne olan beklenti çıtası fazla yükseltildi. Çok fazla şey söylemeyeyim ama çok ilginç şeyler oluyor. Bunu çalışanlar dışında kimse bilmiyor. Ama bilmedikleri şeyi de eleştiriyorlar. Hem bilmiyoruz diyorlar, hem eleştiriyorlar. Bilmiyorsan bilmediğin şeyi nasıl eleştirirsin? Onu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu bir. İkincisi, bu ilk defa yapılan bir paket değil. Demokratikleşme, bizim projemizin temel vasıflarından bir tanesidir. Biz Afyon’a partimizin kuruluş aşamasında geldiğimiz günden bu yana partinin kuruluşunda, İçişleri Bakanlığı’na verdiğimiz kuruluş bildirgesinin ekinde yer alan tüzükte, programda demokratikleşme sürecine ilişkin perspektifimiz, vizyonumuz var. Biz onları icra planına koyuyoruz. Pazartesi günü Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacak Demokratikleşme Paketi olarak nitelenen, değişik alanlarda düzenleme içeren bu çalışma ilk çalışma değil, nihai bir çalışma da olmaz” diye konuştu.
HAKLAR GENİŞLETİLEBİLİR
Demokratikleşme alanlarının ihtiyaca göre genişletilebileceğine dikkat çeken Yazıcı, “Bu alanlar çok dinamiktir. Statik değildir, bina yapmaya benzemez. Sosyal alanlar, birey hak ve özgürlük alanları hep dinamiktir. İhtiyaçlar doğar, alanları genişletirsiniz. Bu paket dolayısıyla üzerinde durulması gereken önemli noktalardan bir tanesi. Bir diğeri de şu: Bu çalışma herhangi bir kesimle herhangi bir grupla bağlantılı bir çalışma da değil. 76 milyonun hepsiyle ilgili, Türkiye coğrafyasında yaşayan bütün insanımızla ilgili bir çalışmadır. Buna böyle bakmak lazım. Farklı yerlerle bağlantı kurarak değerlendirmenin yanlış olduğu kanısındayım. Hayırlı olmasını diliyoruz. Pazartesi inşallah görürsünüz” ifadelerini kullandı.
GAZETECİ İLE İLGİNÇ DİYALOG
Afyonkarahisar’ın bazı ilçelerinde su motoru kullanılanarak yapılan “Pat-Pat” adlı araçların durumunu soran bir gazeteci ile Bakan Yazıcı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Gazetecinin “Pat-pat araçlarının tescili yok. Bununla ilgili çalışma var mıdır” sorusuna Yazıcı, “Sanırım bu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın görev alanlarına giren bir husus olabilir” yanıtını verdi. Gazetecinin “Ticaret Sicili’ne işlenmesi gerektiğini biliyoruz” demesi üzerine Yazıcı, “Benim senin kadar bilgim yok. İhtiyatlı konuşuyorum. Sorunu anladım” dedi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da; “Türkiye son 15 yılda kabuğunu kıran bir ülke. Mevzuatımızın düzenlenmesi, gümrük uygulamasının önündeki engellerin kaldırılması büyük bir ivme kazandırmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme