Zafer Havaalanı’na bir tarih daha

Ulaştırma, Denizlicik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber’de katıldığı bir programda, Zafer Havaalanı’nın açılış tarihini verdi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sunduğu “Neler Oluyor” programına katıldı. Yıldırım, Ahmet Böken’in seyircilerden gelen bir soru üzerine “Zafer Havaalanı’nın açılış tarihi netleşti mi” sorusuna kısa bir yanıt verdi:“Bu [&hellip]

Zafer Havaalanı'na bir tarih daha

Ulaştırma, Denizlicik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber’de katıldığı bir programda, Zafer Havaalanı’nın açılış tarihini verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sunduğu “Neler Oluyor” programına katıldı. Yıldırım, Ahmet Böken’in seyircilerden gelen bir soru üzerine “Zafer Havaalanı’nın açılış tarihi netleşti mi” sorusuna kısa bir yanıt verdi:
“Bu ayın 25’inde, 25 Kasım’da açılacak.”
FARKLI AÇILIŞ
TARİHLERİ
Zafer Havaalanı’nın temeli atılırken 30 Ağustos 2013’te açılacağı belirtilmiş, ardından yapılan konuşmalarda açılışın 29 Ekim’de gerçekleştirileceği kaydedilmişti. 29 Ekim’de açılışın olmayacağı kesinleşince önce 2 Kasım, sonra 15 Kasım tarihleri verilmişti. Zafer Havaalanı’nın ihalesinde de benzer bir ertelenme süreci yaşanmıştı.
ANKARA-İZMİR, 2017’DE TAMAMLANACAK
Öte yandan TRT Haber’de Yüksek Hızlı Tren’le ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Ana çıkış noktası Ankara. Ankara-Eskişehir’i geçen yıl açtık. Ankara’dan Eskişehir’i yaptık. Bursa’dan Eskişehir hattına Bilecik’te bağlantı yapıyoruz. Bilecik’ten de İstanbul’a devam ediyor. Ayrıca Polatlı Afyonkarahisar, İzmir’i ihale ettik. Bunun tamamlanma tarihi 2017. Bu 3 etapta yapılıyor. Önce Afyonkarahisar’a, sonra Uşak’a, sonra İzmir’e gidecek. Bunun ilk aşamasının ihalesini yaptık” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme