• Haberler
  • Genel
  • Zafer Havaalanı için gerekli girişimlerde bulunacak

Zafer Havaalanı için gerekli girişimlerde bulunacak

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Zafer Havaalanı’nın daha etkin işlemesi için girişimde bulunacağını belirtti Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'in başkanlığında yapıldı. Afyonkarahisar NG Güral Termal Otel'de Vali Hakan Yusuf Güner'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. [&hellip]

Zafer Havaalanı için gerekli girişimlerde bulunacak

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Zafer Havaalanı’nın daha etkin işlemesi için girişimde bulunacağını belirtti

Zafer Bölgesel Havalimanı İş Geliştirme Önerileri Toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında yapıldı. Afyonkarahisar NG Güral Termal Otel’de Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Acar, IC Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş ve IC Grup İş Geliştirme Direktörü Serkan Koçak katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Güner, “Afyonkarahisar’da yaptığımız ilkler kapsamında Afyonkarahisar’a adeta rönesans yaşatmak istiyoruz. Bunda da şehrin paydaşları olan halkımızın en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bunun yanında ihracatı daha fazla artıracak ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Yatırımcıların yollarını açmak ve ticaret faaliyetlerinde kolaylıklar sağlamayı hedefliyoruz. Öncelikle Kültür Turizm, Sanayi ve Ulaştırma alanlarında önem vererek makro hedeflere uygun yeni konseptler getirmeye çalışıyoruz. Zafer Bölgesel Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşları artırarak Sağlık Turizmi alanından daha çok pay elde etmemiz gerekir” dedi.
Afyonkarahisar’da havaalanının önemli bir potansiyel olduğunu hatırlatan Vali Hakan Yusuf Güner; ”Zafer Bölgesel Havaalanı ile ilgili bu güne kadar birçok eleştiri aldım. Ama ben bu eleştirileri dikkate almıyorum. Çünkü gerekli yönlendirmeler ve çalışmalarla çok daha iyi duruma geleceğine inanıyorum. Zafer Bölgesel Havalimanı için gerekli girişim ve temaslarla bulunmak gerekmektedir. Bunları da yerine getirirken 1-Türk Hava Yolarındaki ilimiz adına yürüttüğü çalışmalara etkinlik, etkenlik ve verimlilik anlamında iş ve işlemlerini yürütmesini istiyorum. 2-Bu şehrin hava trafiğini düzenleyen Vor İstasyonunun transferi konusunda gerekli çalışmaların yerine getirilmesini istiyorum. 3-Hafif raylı sistemin Hava limanı ile şehirle irtibatlarının sağlanmasının gerektiğine inanıyorum. Ben Afyonkarahisar hakkında üç tane rapor yazdım. Bunu da yazarken Belediye ve Üniversite ile ortaklaşa çalışmalarda bulunduk. Bizler burada sağlam bir zemin hazırlıyoruz. Günlük, geçici çözümler ve yapılar yerine daha güçlü ve daha önemli zemin oluşturmak istiyoruz. İlimizin gelişimi adına yapılacak tüm çalışmaları ortak akılla yönetelim ve en doğru sonuca kısa sürede ulaşalım” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme