Zafer Havaalanı 15 Kasım’da açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zafer Havaalanı’nın 15 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün yolların Afyonkarahisar’a çıktığını belirterek 'Sadece karayolları değil, demiryolları da Afyonkarahisar’a çıkacak' dedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’a gelmeden önce Zafer Havaalanı’na gittiğini belirterek 'Ben sabahleyin aniden Zafer Havalimanı’na baskın yaptım. Görenler şaşırdı, [&hellip]

Zafer Havaalanı 15 Kasım'da açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zafer Havaalanı’nın 15 Kasım’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün yolların Afyonkarahisar’a çıktığını belirterek “Sadece karayolları değil, demiryolları da Afyonkarahisar’a çıkacak” dedi. Eroğlu, Afyonkarahisar’a gelmeden önce Zafer Havaalanı’na gittiğini belirterek “Ben sabahleyin aniden Zafer Havalimanı’na baskın yaptım. Görenler şaşırdı, kim bu adam dedim. Baskın neticesinde ‘Hazır mı burası’ dedim. ‘Ne zaman hazır’ dedim. 29 Ekim’e hazır dediler. Biz temel atarken pazarlık ettik. Müteahhit dedi ki, bunu 2014’te bitirebilirim, dedi. Biz koyun pazarlığı yapar gibi 30 Ağustos 2013, saat 13.13’e çektik. Ama müteahhit gece gündüz çalışmış, 29 Ekim’e hemen hemen hazır. Şu anda yollar da yapılıyor. Netice itibariyle Başbakanımız 1 Kasım’da açacaktı, fakat Bakanlar Kurulu’nda dedi ki 1 Kasım’da bir yabancı ülkenin Başbakanı geliyor, biz bunu 15 Kasım’da açalım. Nereden nereye, 2014’te açılacak yer, 2012 yılında bitiyor” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bayram, birlik ve beraberliğe vesile olsun

AK Parti İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma töreninde, birlik ve beraberlik mesajları verildi. İşte törende yapılan konuşmalar:
-AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek: Sizlerin Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Bayramlar birlikteliğin. Yardımlaşmanın, bütünleşmenin dalga dalga yayıldığı mutena günlerden birisidir. Milli ve dini bayramlarımızı fırsat bilerek bayramların artırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlikteliğimizi ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler için elimizden geleni yapmalıyız. Adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, azmimizi, İslam dünyasında görülen acı ve ızdırabın son bulması için, öcün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için Cenab-ı Allah’tan şuurlanma ve çalışma gücü vermesini temenni ediyoruz. Kör olası terör belasından kurtulmamız için Allah’tan yar ve yardımcımız olmasını temenni ediyoruz.
-İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel: Cenab-ı Hak, İslam coğrafyasında yaşanan kan, gözyaşı ve zulümlerin dinmesine vesile kılsın Kurban Bayramı’nı.
-Belediye Başkanı Burhanettin Çoban: Bayram’dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en önemli gündem maddesi yeni Büyükşehir Yasası. Burada belediyelerimiz bakımından birçok değişiklik de söz konusu. Belediye başkanlarının, meclis üyelerinin özlük haklarından tutun da belediyelerin görevlerine kadar, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin durumuna kadar birçok yeni düzenleme söz konusu. Bizler de belediye başkanı olarak bu kanunu takip ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla önümüzdeki dönemde farklı bir durumla karşı karşıyla kalacak. Belediyelerimizin gelirlerini az da olsa arttığını görüyoruz. İnşallah doğru anlamışızdır.
-Milletvekili Halil Ürün: Ülkemizin her tarafında huzur hakimken istisna olarak terör belası başımızı ağrıtmaya, canımızı yakmaya devam ediyor. Her şeye rağmen yine de Kurban Bayramı. Bayramımız hayır ve barış getirsin.
-Milletvekili Sait Açba: Bayramlar, dayanışma günü. Biz bu bayramı buruk yaşıyoruz ama inşallah yakın gelecekte bu burukluğun da sona ereceğine inanıyoruz. Ülkemiz çetin bir coğrafyada. Türkiye ne kadar gayret ederse etsin birileri Türkiye’yi rahat bırakmıyor. İnşallah bu terörün kökü kazınacak, başka yolu yok.

“Zafer yöresi Kocatepe ile Dumlupınar bütünleşsin”

AK Parti’de bayramlaşma törenine katılan Kütahya’nın Dumlupınar İlçesi AK Partili Belediye Başkanı Derviş Kavak, Dumlupınar’ın Kütahya yerine Afyonkarahisar’a bağlanması yönündeki talebini tekrarlayarak, Bakan Eroğlu’na ’03 Dumlupınar’ plaka hediye etti. Kavak, şu ifadelere yer verdi:
“Maalesef ilçemiz küçük bir ilçe olarak biliniyor. Bu ilçenin gövdesi güçlü, dallarını da güçlendirmek istiyoruz. Afyonkarahisar ile Dumlupınar arasında tarihi bir bağ var. İlçe olarak bir arzumuz var. Biz istiyoruz ki Zafer coğrafyasını birleştirelim. Kocatepe ile Dumlupınar birleşsin. Bütün sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlarımızla Belediye Meclisimizle aldığımız karara göre Afyonkarahisar’la bütünleşmek istiyoruz. Bir il��e büyümek istiyor. Bu ilçe Dumlupınar. Bu da Afyonkarahisar’la bütünleşme ile olacaktır.”

Bakmadan Geçme