• Haberler
  • Genel
  • Zafer Halk Yürüyüşü’nde renkli görüntüler

Zafer Halk Yürüyüşü’nde renkli görüntüler

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Halk Yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali, Zafer Halk Yürüyüşü ile başladı.İl protokolü, kuvvet komutanları, halk oyunları ekipleri ve halkın katılımıyla Hükümet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kurtuluş Caddesi istikametinden eski Yoğurt Pazarı Kavşağı’nda sona erdi.Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere [&hellip]

Zafer Halk Yürüyüşü'nde renkli görüntüler

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen
Zafer Halk Yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Zafer Festivali, Zafer Halk Yürüyüşü ile başladı.
İl protokolü, kuvvet komutanları, halk oyunları ekipleri ve halkın katılımıyla Hükümet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kurtuluş Caddesi istikametinden eski Yoğurt Pazarı Kavşağı’nda sona erdi.
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, Şekerbank kavşağında gösteri sunan ekiplerin gösterisi büyük beğeni topladı. Kültürlerin kaynaşmasına sahne olan Afyonkarahisar Belediyesi 13’üncü Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali’ne Romanya, Bosna Hersek, Macaristan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Polonya, Slovakya, Moldova, Makedonya, Gürcistan, Acaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Bandırma Belediyesi, Söke Belediyesi ve Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri katıldı.Afyonkarahisar’daki Zafer Haftası kutlamalarına ilk kez katılan Vali Hakan Yusuf Güner, halkı selamladı.
ÖNERİLERİ VALİLİK’E İLETİN
Yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekiplerinin kutlamalara renk kattığını belirten Vali Güner, “Belediyemiz, Zafer Haftası münasebetiyle değişik ülkelerin halk oyunları ekiplerinden oluşan 500’e yakın insanı ilimizde misafir ediyor. Bu vesileyle günün değişiklik saatlerinde hem kültürel kaynaşma hem de gösterilerini halkımızın beğenisine sunuyor. Bu tür faaliyetler, hem ülkelerin birbirini tanımasına hem karşılıklı olarak kaynaşmaya hem de ilimizin tanıtıma zemin hazırlıyor. Bu çerçevede katkılarından dolayı başta Belediyemiz olmak üzere, Kredi Yurtlar Kurumumuza ve tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak isteyenlerin önerilerini değerlendirmeye hazır olduklarını söyleyen Vali Güner; “Afyonkarahisar’ın geniş kitlilerce bilinmesi son derece önemli. Bu anlamda görüşü olan fikri olan projesi olan herkesi Valiliğimize, Belediyemize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze davet ediyoruz. Biz her türlü öneriyi değerlendirmeye hazırız. Kimse kenarda oturup mırıldanmasın. Hür şekilde bize sunsun. Afyonkarahisarımızın güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtılalım” diye konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK BOZULMASIN
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise, zaferlerle dolu bir ay olan Ağustos ayını birlik ve beraberlik içerisinde geçtiğine dikkat çekerek; “Allah bir daha bu millete kurtuluş savaşı mücadelesi yaşatmasın. Bugünlerin kıymetini bilelim. Ağustos ayı zaferlerle dolu. Birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Ülkemizin etrafı yanıyor. Ama biz festivalleri, bayramları kardeş hane kutluyoruz: Allah’a ne kadar şükretsek az” dedi.
HALKIN İLGİSİ
MEMNUN ETTİ
Afyonkarahisar halkının yürüyüşe gösterdiği ilgiden memnun olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Zafer yürüyüşüne, olan ilgi alaka bizleri son derece mutlu ediyor. Bizim misafirperverliğimiz Afyonkarahisar halkının yakın ilgisi ve sıcaklığı gelecek ülke sayısının her yıl artmasına sebep olacaktır. 490 kişiyi bir hafta boyunca burada misafir ediyoruz. Her türlü konaklama ve yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ben halkımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Yabancı ekiplerde Afyonkarahisar halkının ilgisinden oldukça memnun olduklarını söylüyorlar” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme