• Haberler
  • Genel
  • Zafer Haftası'nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Zafer Haftası'nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Büyük Zaferin 92’nci yıldönümü nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda, Büyük Zaferin yıldönümü ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı TÜRKİYEMESAFE KATETTİCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin ilanıyla muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü doğrultusunda topyekun kalkınma seferberliği başlatan Türkiye’nin önemli mesafeler katettiğini belirtti. Gül, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin vatanını her zaman canından aziz bildiğini, bağımsızlığı ve özgürlüğü [&hellip]

Zafer Haftası’nı kutladılar

Büyük Zaferin 92’nci yıldönümü nedeniyle yayınlanan tüm mesajlarda, Büyük Zaferin yıldönümü ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

TÜRKİYE
MESAFE KATETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin ilanıyla muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü doğrultusunda topyekun kalkınma seferberliği başlatan Türkiye’nin önemli mesafeler katettiğini belirtti. Gül, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin vatanını her zaman canından aziz bildiğini, bağımsızlığı ve özgürlüğü için tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini ve bunlardan muzaffer çıktığını kaydetti.
ÇİÇEK’DEN VALİ GÜNER’E MESAJ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 30 Ağustos zaferiyle Türk milletinin Anadolu’dan tasfiye edilme planlarının boşa çıkarıldığını ve yeni bir başlangıç yapıldığını kaydetti. Çiçek, Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e gönderdiği mesajda, her aşaması eşsiz kahramanlık destanlarına sahne olan Zafer Haftası’nı sevinç ve gururla kutladıklarını ifade etti. Çiçek, Zafer Haftası’nın 92. yıl dönümünü kutladığı mesajında, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, millete bu gururu yaşatan şehitleri saygı ve şükranla andığını ifade etti.
ZAFERİN YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ve Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ürün mesajında 92 yıl önce Kocatepe’den ilk topçu ateşi ile başlayan harekâtla sadece vatan topraklarının düşmandan kurtarılmadığını aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünü tüm dünyaya duyurduğunu belirtti. Ürün, Büyük Zaferin 92’nci yıldönümünü ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuşulunu kutladı.
ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLALIM
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz: “Aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünde, milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
KURTULUŞUMUZ KUTLU OLSUN
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 92 yıl önce Kocatepe’de yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşinin Anadolu’da tek düşman askeri kalmayıncaya kadar tüm yurda dalga dalga yayıldığını belirtti. Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Yine 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız Başkomutanlık Meydan Savaşı ile de Anadolu’nun Türk yurdu olarak ebediyen kalacağı bütün dünyaya bir kez daha ispat edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bundan 92 yıl önce tüm dünyaya ispat eden ve bu uğurda şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Tüm Afyonkarahisarlıların Kurtuluş gününü ve Zafer Bayramlarını tebrik ediyorum.”
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
SP İl Başkanı Adnan Şenel, Zafer Haftası başlangıcında yayınladığı kutlama mesajında tarihi öneme haiz bu Zafer Haftası’nda, büyük bedeller karşılığında bağımsız bir vatan armağan eden ecdadımızı, şehit ve gazilerimizi; kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle ve minnetle andığını belirtti. Şenel; “Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Haftası’nı kutluyor, düzenlenecek etkinliklerin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum.” dedi.
HER TÜRLÜ GÖREVE HAZIRIZ
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Zafer Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, 27 Ağustos’ta düşman işgalinden kurtulan Afyon’un, milli ve manevi değerlerin vazgeçilmeden yaşandığı kadim bir kent olduğunu vurguladı. Abdioğulları; “İlimizin yıldızının parlaması, daha ileriye gitmesi için, ‘Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar’ ünvanının tüm Türkiye tarafından bilinmesi için, kentte görev yapan gazeteciler olarak her türlü göreve hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle Afyonkarahisarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümünü kutlar, güzel günler dilerim.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme