Zafer Cazibe Merkezi için planlama yapılıyor

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Afyonkarahisar’da bölge üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen toplantı, başta AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere, bölge üniversitelerden Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. [&hellip]

Zafer Cazibe Merkezi için planlama yapılıyor

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Afyonkarahisar’da bölge üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen toplantı, başta AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere, bölge üniversitelerden Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen ve ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.
MUHTEMEL İŞBİRLİKLERİ
DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda ZEKA’nın TR33 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı kapsamındaki Zafer Cazibe Merkezi ile ilgili planlama faaliyetleri ve Avrupa Birliği’nin “İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Kapsamında Operasyonel Programı” kapsamındaki çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunularak, olası işbirlikleri değerlendirildi.
BÖLGENİN İŞ GÜCÜ PİYASASI DÜZENLENECEK
Toplantıda merkezi Kütahya’da ve şubeleri Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa’da olacak TR33-BİKEN (Bölgesel İnsan Kaynakları ve Kurumsallaştırma Enstitüsü) ile ilgili görüşler dile getirildi. Toplantıda, TR33-BİKEN’in bölge paydaşları ile birlikte bölgenin insan kaynakları politikalarını geliştirmek, desteklemek ve hayat boyu öğrenmenin felsefesine bağlı bölgenin iş gücü piyasasını düzenlemek ve ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulacağı ifade edildi.
AKÜ HASTANESİ’NE
ZİYARET
Toplantı sonrasında bölge üniversiteleri rektörleri ile Dr. Yılmaz Özmen’in yer aldığı heyet, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında AKÜ’nün 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni ziyaret ettiler. Hastanenin çeşitli birimlerinde incelemelerde bulunan heyete Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ünlü ile Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Okan Solak eşlik ederek, hastane ile ilgili bilgiler verdiler. Ardından heyet, Rektör Prof. Dr. Solak eşliğinde Afyonkarahisar’ın tarihi değerlerinden Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni de ziyaret ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme