• Haberler
  • Genel
  • Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı – Kocatepe Gazetesi

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı – Kocatepe Gazetesi

30 Ağustos Zafer Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın katıldığı törenle Kütahya Zafertepe’de kutlandı 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordularının kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92. yıldönümü ve Zafer Bayramı Kütahya ve Afyonkarahisar Valiliklerinin ortak düzenlediği törenlerle Zafertepe Anıtı'nda kutlandı.ÖNCE ÇELENKLER [&hellip]

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın katıldığı törenle Kütahya Zafertepe’de kutlandı

30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordularının kesin zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92. yıldönümü ve Zafer Bayramı Kütahya ve Afyonkarahisar Valiliklerinin ortak düzenlediği törenlerle Zafertepe Anıtı’nda kutlandı.
ÖNCE ÇELENKLER SUNULDU
Zafer Anıtı’ndaki törenler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Prof. Dr. Vural Kavuncu, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Kütahya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Celal Başoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, tarafından anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı. Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı çelenkleri ise askeri yetkililer tarafından sunuldu.
ARAZİ TANITILDI
MUHAREBE ANLATILDI
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kütahya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Celal Başoğlu yaptı. Zafertepe Anıtı’nda gerçekleştirilen tören, bir subay tarafından Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemi ve birliklerin konumunu işaret eden top atışları ve mermer sütuna işlenmiş harita eşliğinde 30 Ağustos 1922’de gerçekleşen muharebeyi anlatmasıyla tamamlandı.
HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Zafertepe Anıtı’ndaki törenlerin tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve beraberindekiler mehteran takımı eşliğinde tören alanına geçerek, tören birliklerini denetleyip halkın bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra sırasıyla “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında Haydar Şen’in mektubu okunması ve devamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ahmet Asım Okat, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuşma yaptılar.
ZAFER BİRLİK RUHUYLA YAZILDI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç törenin son konuşmasını yaptı. 30 Ağustos tarihinde ecdadının izinde yürüyen gençlerin Büyük Zaferin 92. yıldönümünde gurur gününü Türk Milletine armağan eden, kanlarıyla bizlere bu toprakları vatan kılan başta Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını diledi. Allah’tan yüreklerdeki vatan sevgisinin daim olmasını dileyen Bakan Kılıç; “Bu ülkenin birliğine dirliğine kastedenlere dün olduğu gibi bugünde fırsat vermesin. Rabbimize binlerce kere hamdolsun ki burada 1181 rakımda bu muhteşem zaferden adını alan Zafertepe de bağımsızlık karakterimizin en nadide tezahüllerinden birine şahitlik ediyoruz. Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun elde ettiği bu büyük zafer şanlı tarihimizin en müstesna sayfalarından biridir. Burada kazanılan zafer sadece Türkiye’mizin devletimizin ve milletimizin tarihini değil, dünya tarihinide değiştirmiştir. Ancak buradaki zaferin altında birlik beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış bir destan vardır.” dedi.
ECDAD TOPRAKLARI
KANIYLA SULADI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, büyük zaferin Türk Milletinin bağımsızlık inancı ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya birkez daha kanıtladığını kaydetti. Kılıç; “Bugün milletimiz için onur ve gurur günüdür. Sizler istiklal coşkumuzu bütün dünyaya haykırıyorsunuz. İstiklal şairimiz ne güzel söylüyor; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.’ Bu topraklarda 92 sene evvel bu günlere ulaşmamız için Cumhuriyetimizin milletimizin değerlerini korumak için mukaddesatını vatanını inancını ve imanını korumak için atalarınız ecdadınız şehit oldu gazi oldu. Bugün sizler bu bayrağı, bu destanı geçmişten almış olduğunuz güçle taşımaya devam ediyorsunuz ve devam edeceksiniz.” diye konuştu.
IŞILAK KONSER VERDİ
Tören Zafer Haftası Etkinlikler kapsamında düzenlenen VIII. Büyük Zafer Koşusu bayanlar ve erkekler koşusunda dereceye giren sporculara Bakan Kılıç, Vali Güner ve Vali Yılmaz tarafından madalya verilmesinin ardından resmi geçitle devam etti. Son olarak ünlü sanatçı Uğur Işılak tarafından şarkı ve türkülerin okunmasıyla tören sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme