Zabıta Ve Memur Alınacak

Niğde Hacıabdullah Belediyesine memur ve zabıta memuru alımı yapılacak.

Niğde ili Hacıabdullah Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere kadın ve erkek fark etmeksizin iki zabıta alımı yapılacak.

11’İNCİ KADRO DERECESİNE ALIMLAR YAPILACAK

İlgili kanunun Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine belirlenen unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur ve zabıta memuru alınacak. Genel İdare Hizmetleri Sınıfında kadro derecesi 11 olan Zabıta Memuru ve Memur alımı gerçekleştirilecek.

İlan edilen boş memur ve zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40’ıncı maddesi ile 48’inci maddesinin A fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekiyor. Bunlar; Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlardır.

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamakta aranan şartlar arasındadır. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmamaları gerekiyor.

SINAV TARİHİNDE 30 YAŞINI DOLDURMAMIŞ OLUNMALI

Alınacak zabıta ve zabıta memurunun görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmaması gerekiyor. İstenilen özel şartların başında ilan edilen kadrolar için, mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak zorunlu. Öğrenimle ilgili olarak 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karşısındaki puan türünden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olma şartı aranacak.

Zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekiyor. Boy ve kilo tespitleri Belediye görevlilerince yapılacak. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olma gerekiyor. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamakta aranan özel şartlar arasında yer alıyor.

BAŞVURULAR 4 KASIMDA BAŞLAYACAK

Adaylar, başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmaları ve başvuru esnasında istenilen diğer belgeler ile birlikte 4 Kasım-6 Kasım 2024 tarihleri arasında mesai bitimine kadar başvuru yapabilecekler. Başvurular Hacıabdullah Kasabası Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi No: 33 Merkez/Niğde adresindeki Hacıabdullah Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü birimine şahsen veya iadeli taahhütlü posta yolu ile yapılacak. Geciken postalardan Belediyemiz sorumlu olmayacak. Memur kadroları alımı için, 11 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00’da başlamak üzere Hacıabdullah Kasabası Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi No: 33 Merkez/ Niğde adresinde bulunan Hacıabdullah Belediye Başkanlığı’na sözlü sınav yapılacak.

Sözlü sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi günlerde devam edilecek. Zabıta memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; sözlü sınav ve uygulamalı sınav 13 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00’da başlamak üzere Hacıabdullah Kasabası Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi No: 33 Merkez/Niğde adresinde bulunan Hacıabdullah Belediye Başkanlığı’na sözlü sınav yapılacak. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi günlerde devam edilecek. Zabıta memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak.

Sözlü sınav ve uygulamalı sınav 13 Kasım 2024 tarihinde saat 10.00’da başlamak üzere Hacıabdullah Belediye Başkanlığı’na sözlü sınav yapılacak. Sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi günlerde devam edilecek. Sınava girmeye hak kazandığı halde, ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan ve- veya mazeretine binaen katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacak.

Bakmadan Geçme